Er zijn zoveel verschillende poeders. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Ook ik heb heel lang nooit het verschil geweten tussen allerlei poeders terwijl het toch best belangrijk is om te weten wat je gebruikt en wanneer. Ik zet alles voor je op een rijtje in deze post. 

LOOSE POWDERS VS PRESSED POWDERS

Een loose powder is in principe niet zoveel anders dan een pressed powder.
Alleen door het verschil van substantie geeft het toch net een ander effect. De loose powders zijn ‘fijnere’ korreltjes poeder en geven vaak weinig dekking. Ook niet makkelijk om mee te nemen dus vooral voor thuisgebruik.
Een pressed powder is compact en bevat ingrediënten waardoor de poeder ‘solide’ blijft. Meestal bevatten deze poeders siliconen en zijn daardoor niet voor iedere huid geschikt.
Een pressed powder vergt ook wat meer ervaring want als je hier teveel van gebruikt dan krijg je snel een cakey effect. Wél weer makkelijk om mee te nemen.

SETTING POWDERS

Een setting powder is een poeder die we eigenlijk allemaal wel gebruiken.
De poeder is bedoeld om je make-up ‘vast te zetten’ waardoor het niet gaat glimmen. Je gebruikt deze poeders dus na het aanbrengen van je concealer en/of foundation.
Je kunt deze poeders krijgen in jouw huidkleur of translucent (doorzichtig).

FINISHING POWDERS

Finishing powders gebruik je veelal na je setting powder om lijntjes en poriën te vervagen.  Deze poeders zijn gewoon net dat  beetje extra.
Finishing powders zijn altijd wit en worden vaak gebruikt bij theaters. Je kunt deze poeders ook gebruiken in het dagelijks  gebruik maar dat zou net iets teveel van het goede kunnen worden.
Voor een avondlook is deze poeder wél perfect.
Wanneer je wordt gefotografeerd met flits moet je wel uitkijken met deze poeders want ze kunnen een witte waas op je gezicht geven die je niet in gewoon licht ziet.
Dit komt door de ingrediënten talk of silica. Ga je geen foto’s met flits zien? Dan kun je deze poeders gerust gebruiken als je ze goed blend.

HD POWDERS

Deze poeders worden ook vaak gebruikt in theater en films. De poeders zijn een stuk zwaarder dan voorgaande poeders en zijn daarom voor dagelijks gebruik minder geschikt.
Ook deze poeders kunnen een mooie witte waas achterlaten tijdens flitsen door de ingrediënten talk en/of silica.

TRANSLUCENT POWDERS OF HUIDKLEUR POWDERS?

Dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Translucent powders hebben vaak weinig tot geen dekking en hebben als doel om je make-up te zetten, de glans tegen te gaan en een mooi egaal laagje op de huid achter te laten terwijl de huidkleurige poeders vooral zijn bedoeld om dekking te geven.
Translucent powders matchen namelijk iedere huidkleur en kan daardoor door iedereen gebruikt worden.

Als je geen foundation draagt kun je ook gewoon een poeder gebruiken. Zoals aangegeven hierboven zorgt de translucent powder voor minder glans en de huidkleurige powders voor meer dekking.

FLASH & VERKEERDE POEDERS

Wat je moet weten over de verschillende poeders
Wat je moet weten over de verschillende poeders
Wat je moet weten over de verschillende poeders

No thanks….

May