Ik heb hem gevonden. Het halleluja gevoel. Het boek dat je leest en dat je denkt: Hèhè, eindelijk iets wat geen marketingpraatje is, niet geitenwollen sokkerig maar gewoon waar!
Ik heb het over het boek ‘ Detox je huid ‘ van Adina Grigore.
Een boek die ingaat op de marketing van onzin producten Γ©n tips hoe je het beste voor je huid kan zorgen door middel van skincare en powerfoods.
Ook mag ik nog een boek verloten onder mijn volgers! Yay!!! Lees je mee?

DETOX JE HUID

Detox je huid!

Toen ik begon met dit boek te lezen was ik al redelijk bekend met natuurlijke huidverzorging. En toen ik dit boek las dacht ik bij iedere pagina: HALLELUJA! Eindelijk een schrijfster die snapt hoe het in elkaar zit en ALLE verkoop praatjes van skincare merken zo de prullenbak in zwiept met feiten en een grote dosis humor.
Het boek leest namelijk heerlijk weg! Ik heb het gevoel alsof Adina bij me zit en we een casual gesprekje hebben over huidproducten en voeding.
Ze schrijft op een manier zodat je echt het gevoel hebt dat ze het tegen jou hebt en doordat ze veel van haar eigen ervaringen verteld krijg je zelfs het gevoel dat je haar een beetje kent.

De eerdere ‘zelfhulp’ boeken die ik heb gelezen geven mij altijd een gevoel alsof ik alles verkeerd doe en ik een ontzettend saai leven moet gaan leven.
In Detox je huid wordt alles heel vrijblijvend verteld en geeft ze ook aan dat je vooral moet doen wat jij zelf fijn vindt.
In het boek wordt vooral uitleg gegeven over de beauty industrie en hoe gemeen zij eigenlijk zijn tegenover de klanten. En krijg je een heleboel tips om bijvoorbeeld ingrediΓ«nten lijstjes te lezen op producten, je eten aan te passen die bij jouw levensstijl past en zelfs recepten om powerfoods in een heerlijke smoothie of maaltijd te verwerken.

Detox je huid!
Detox je huid!

Klik voor groter beeld op de foto.

Wat vooral de kern is van het boek is om je bewust te maken van wat je op je huid smeert, wat je eet en hoe je dit kan verbeteren om je huid zo optimaal te laten werken.
Zonder pukkeltjes, eczeem of andere huidproblemen.
Ik moet zeggen dat ik het boek echt in een ruk heb uitgelezen en dat ik veel al wist maar ook veel nog niet. Mocht je nu nog niet zo thuis zijn in skincare dan denk ik dat je echt een heleboel kan leren van dit boek.

MASKER

Voor jullie heb ik natuurlijk ook een maskertje gemaakt die wordt aanbevolen door Adina om je huid te detoxen.
De kikkererwten zijn superdetoxers: ze onttrekken schadelijke stoffen, neutraliseren vrije radicalen en helpen om zonneschade te herstellen.
De kurkuma werkt ontstekingsremmend, antibacterieel en is een krachtig antioxidant.

BENODIGDHEDEN

  • 1 eetlepel kikkererwten
  • 1 eetlepel water
  • 1/2 theelepel kurkuma poeder
Winactie: Detox je huid!

HOE MAAK JE HET?

1. Laat de kikkererwten 8-12 uur wellen in een eetlepel water.
Je kan het beste ’s morgens vroeg de kikkererwten in het water doen zodat je ’s avonds of na je werk lekker kan genieten van je maskertje.

Winactie: Detox je huid!

2. Prak de kikkererwten met het water tot een soort moesje (je kunt overigens ook kikkererwtenmeel gebruiken omdat het makkelijker is, maar ik denk dat verse kikkererwten veel meer detoxen).

Winactie: Detox je huid!

3.  Breng het vervolgens aan op je gezicht. Het mengseltje is niet helemaal glad en smeert niet heel erg lekker weg. Maar het werkt fantastisch voor je huid aldus Adina. Dus we doen wat ze zegt πŸ™‚
Laat vervolgens het masker helemaal opdrogen voordat je het maskertje afspoelt.
En tada! Je huid is heerlijk gedetoxed!

Winactie: Detox je huid!

Don’t mind the face. Freckles all over the place haha.
Je kunt het mengseltje trouwens ongeveer een week in de koelkast bewaren. Iedere dag een maskertje is helemaal niet verkeerd voor je huid πŸ™‚

DIT BOEK WINNEN?

Detox je huid!

En waarom zou ik dit boek niet weggeven aan mijn volgers? Ik ben er zelf zo enthousiast over dat ik 1 van jullie blij mag maken met dit boek!
Je kunt het boek overigens ook gewoon aanschaffen voor €19,99 (definitly worth it als je je bedenkt dat je door dit boek een hoop kunt besparen op skincare) op de website van AW Bruna.

Maar…. Wil je het liever winnen? Zorg dan even dat je de volgende stappen eventjes doorneemt:

– Like May Cate op Facebook
– Like & Tag je vriendinnen die je dit ook gunt in deze foto

That’s it!
De winnares wordt bekend gemaakt op vrijdag 12 augustus op mijn Facebook.
Heel veel succes dames!

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May