Een peeling op basis van fruitzuur is al jarenlang dé behandeling in Hollywood voor een frisse en gladde huid. Bekende A-Listers als Angelina Jolie en Jennifer Aniston zweren bij The Hollywood Peel : een effectieve fruitzuurpeeling om je huid een flinke boost te geven. Breng de beauty geheimen van Hollywood celebs nu naar je eigen badkamer. Drie producten die, wanneer ze na elkaar gebruikt worden, zorgen voor een ultieme revitalisatie van de huid. Vandaag review ik de ‘Super Acids’ lijn van Rodial.

RODIAL

Fruitzuur peeling van Rodial

Raar eigenlijk, ik kende het merk nog niet. Terwijl het merk toch echt heel bekend is, vooral in Hollywood, en in maar liefst 35 landen wordt verkocht.
Hoe kan ik dat nu niet weten?! Shame on me! Vooral omdat de meeste producten van Rodial Vegan zijn en alles dierproefvrij is! Big YAY!

Rodial is in 1999 opgestart door Maria Hatzistefanis. Op beautygebied miste zij een high performance huidverzorging die écht resultaat geven. Dus why not start it yourself?
Dat heeft zij dus gedaan met als gevolg dat ze inmiddels meer dan 3000 Rodial winkels wereldwijd heeft geopend en een goede bekendheid heeft geworven bij de Hollywood sterren.
Rodial verkoop huidverzorgingsproducten, make-up en lichaamsverzorging producten.
Vandaag ga ik de ‘Super Acids’ lijn reviewen, die ongelooflijke resultaten beloofd. Ik ben benieuwd!

FRUITZUUR PEELING

SUPERACIDS COLLECTIE

De producten van ‘The Hollywood Peel’ behoren tot de Super Acids lijn van Rodial. De pronalen fruitzuren in deze lijn hebben een exfoliërende werking, verwijderen dode huid- en pigmentcellen en stimuleren celvernieuwing. De fruitzuren maken de huid glad en zacht, zijn vocht inbrengend en zorgen ervoor dat oneffenheden minder opvallen. De teint wordt mooier en egaler.

Fruitzuur peeling van Rodial

Voor groter beeld, klik op de afbeelding.

De lijn bestaat uit 3 producten: Een peeling, een masker en een scrub. Aan te raden is om deze alledrie tegelijk te gebruiken voor het beste resultaat.

STAP 1: X-TREME ACID RUSH PEEL

Fruitzuur peeling van Rodial

Het ultieme resurfacing peel voor volledige huidverjonging.
Breng drie pompjes aan op de gereinigde huid van gezicht en hals. Laat het masker 10-15 minuten intrekken en spoel het dan goed af met lauw water.

De peeling (€82 voor 50ml) belooft de volgende dingen:
♡ Het egaliseren van de huid
♡ Het verjongen van de huid
♡ Het verminderen van rimpeltjes, lijntjes en de zichtbaarheid van de poriën
♡ Het verminderen van (ouderdoms-) vlekjes
♡ Het beschermen van de huid

Klinkt echt helemaal super. First of all, de verpakkingen zien er echt fantastisch uit. Lekker fris door de groene kleur maar straalt toch een bepaalde luxe uit.
De flesjes zijn heel mooi vormgegeven met een groene kleur en zilveren accenten. De peeling heeft een soort druk knop. Ontzettend handig!! Door te drukken op de bovenkant komt de peeling er door een gaatje uit.

Fruitzuur peeling van Rodial

Door die druk knop is het gebruik zeer hygiënisch en als je het product onder de douche gebruikt (zoals ik) loop je ook geen risico dat je hele potje vol met water loopt.
Ik heb vaak genoeg met potjes zitten hannesen en het is ook vaak genoeg misgegaan. Deze druk knop heb ik op een skincare product nog niet eerder gezien en ik vind het echt heel handig.

Fruitzuur peeling van Rodial

De peeling is doorzichtig en is een gel-achtige substantie. Je hebt er ook echt wel weinig van nodig. 2 pompjes is voor mij meer dan voldoende. Hij ruikt zoals de verpakking eruit ziet. Heel fris! Lekker!
De peeling blijft 15 minuten op mijn gezicht zitten en voelt een beetje plakkerig aan en ik voel dat er iets gebeurt, het gaat een heel klein beetje jeuken/tintelen. Vervolgens ga ik onder de douche en ga ik verder naar de volgende stap.

STAP 2: X-TREME HANGOVER MASK

Resurfacing kleimasker met drievoudige werking, dat diep reinigt en oude huidcellen verwijdert voor een jeugdige gloed. Breng het masker aan op de gereinigde huid van gezicht en hals. Laat het minimaal 5 minuten drogen. Wrijf het masker zacht weg met de vingertoppen. Spoel resten af met lauw water.

Fruitzuur peeling van Rodial

Wat belooft het masker (€50 voor 75ml)
♡ Diepe reiniging van de huid
♡ Het exfoliëren van de huid
♡ Het verminderen van rimpeltjes en fijne lijntjes
♡ Het beschermen van de huid
♡ Het hydrateren van de huid
♡ Tot slot belooft het om de huid te revitaliseren en het verwijderen van onzuiverheden

Fijn! Redelijk veel dezelfde eigenschappen als de peeling met een paar extraatjes.
Het maskertje zit in een tube die er ook echt heel mooi uitziet.

Fruitzuur peeling van Rodial

Het masker zelf is een dikkige vloeistof zoals ik van maskers ben gewend. En hoewel het een klei masker is ruikt het totaal niet naar klei!
De meeste klei maskers hebben een weeïge herkenbare kleigeur. Dit masker ruikt net zo fris als de peeling en het is dus helemaal niet stom om op je gezicht aan te brengen daardoor.

Inmiddels sta ik dus onder de douche en moet ik dit masker ongeveer 5 minuten laten intrekken. Zelf ga ik altijd lekker op de grond zitten (doe ik serieus altijd) en mijn benen scheren of gewoon een beetje zitten en verpakkingen lezen. Zo kom ik de 5 minuten wel door.
Na 5 minuten spoel ik het af met water en ik merk dat mijn huid nu al wat zachter aanvoelt. De peeling en het masker hebben hun werk wel gedaan.

STAP 3: X-TREME AFTER PARTY SCRUB

Een krachtige gezichtsscrub die oude huidcellen verwijdert met geavanceerde microdeeltjes, dat de huid diep reinigt en verstopte poriën weer laat ademen.  Masseer het masker in de vochtige huid. Vermijd daarbij de gevoelige huid rond de ogen. Spoel het masker af met lauw water.

Fruitzuur peeling van Rodial

En door naar de After party scrub (€50 voor 75ml). Die belooft het volgende:
♡ De huid zal er direct frisser, energieker en egaler uitzien
♡ Dode huidcellen worden verwijdert
♡ De huid wordt diep gereinigd en vermindert rimpeltjes en lijntjes
♡ De vitamine E en Shea butter kalmeren en hydrateren de huid
♡ De probiotica beschermt de huid en maakt het sterker

Grappig vind ik, dat het hoofdingrediënt Bentonite clay is. Ik heb heul lang geleden een review geschreven over een benotonite clay masker en bentonite blijkt de holy grail voor de huid te zijn.

Fruitzuur peeling van Rodial

Niet meer verassend, maar ook de scrub ruikt lekker fruitig en fris. De scrub is daarnaast lekker dik van substantie wat ik altijd prettiger vind scrubben. Op deze manier blijven de scrub korreltjes ook het beste op de huid liggen.
Ook fijn is dat de scrub korreltjes klein en grof zijn en dat er veel korrels inzitten. Ik heb echt het gevoel dat mijn huid goed wordt gescrubd.

Na het afspoelen van de scrub voelt mijn huid ZO zacht. Zeker na het scrubben. Ik heb het gevoel dat er geen dood huidcelletje of mee etertje op mijn huid zit.
Na het afdrogen smeer ik mijn gezicht wel lekker dik in omdat ik het gevoel heb dat het na de peeling en scrub goed moet worden gehydrateerd.

Fruitzuur peeling van Rodial

MIJN MENING

Fruitzuur peeling van Rodial

Waar ik zelf echt heel blij mee ben is dat de producten vegan zijn én dierproefvrij. In principe ben ik dan dus al tevreden.
Verder vind ik de lijn echt geweldig! Mijn huid voelt serieus heel zacht aan na het gebruiken hiervan en mijn make-up zat de volgende dag echt prachtig haha!
De Hollywood peel hype geloof ik dus helemaal, ik snap dat mensen dit een goed alternatief vinden voor een echte peeling (die ongeveer 1000 euro kost).

De producten zijn wel wat prijzig. Maar zoals ik altijd zeg: op skincare moet je écht niet bezuinigen. Geloof me!
Als je een heel makkelijke huid hebt kun je er gerust een pot nivea opsmeren, maar dat moet ik (en een heleboel met mij) niet proberen.
Ik gebruik deze lijn 1x per week in de avond. Mijn huid wordt er niet rood van maar ik vind het altijd wel lekker om dit voor het slapen te doen om vervolgens mijn nachtcrème goed in te laten werken op mijn net gepeelde huid.

Rodial is in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL en natuurlijk kun je ook op de webshop terecht voor Rodial.

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May