Eczeem is een term voor allerlei soorten huidaandoeningen die ervoor zorgen dat je huid jeukt en uitslag krijgt. Het is een huidontsteking die niet besmettelijk is en vaak lang aanhoudt. Kenmerken zijn droge, rode, schilferige en jeukende plekken op de huid. Eczeem kan op elke leeftijd voorkomen, maar het komt vooral veel voor bij kinderen. De meeste kinderen hebben er op latere leeftijd minder last van, maar kunnen wel een droge huid blijven houden of opnieuw last krijgen van eczeem. Maar wat veroorzaakt eczeem en hoe kom je er vanaf? Little Wonderland legt het uit!

WAT VEROORZAAKT ECZEEM?

Eczeem kan door verschillende dingen komen, zoals erfelijke aanleg, allergieën, voedselallergieën, astma, het gebruik van producten die je huid irriteren, virussen, stress, en nog meer. Mensen met eczeem hebben vaak een huid die snel geïrriteerd raakt, en dat zorgt voor de typische klachten van eczeem, zoals jeuk en uitslag. Super vervelend dus!

KOKOSOLIE

Kokosolie is voor veel dingen goed en kan ook helpen bij eczeem. Het trekt goed in je huid en het zal je huid vochtig houden. Dit kan de droogheid en het schilferen van de huid bij eczeem tegen gaan, en het kan ook de jeuk verminderen.

GEZONDE DARMBACTERIËN

Een goede gezondheid begint vaak bij gezonde darmen, en dat kan zelfs invloed hebben op je huid. Probiotica, zoals acidophilus, kunnen helpen om je darmen gezond te houden. Dit kan ook de klachten van eczeem verminderen, omdat een groot deel van je immuunsysteem in je darmen zit.

HONING

Honing wordt al heel lang gebruikt omdat het goed is voor de gezondheid en het kan ook helpen bij huidproblemen. Honing heeft eigenschappen die bacteriën tegen kunnen gaan en het beschermt tegen schade door oxidatie. Dit kan helpen bij verschillende huidproblemen, zoals eczeem. Als je honing op de huid met eczeem smeert, kan dat de ontsteking verminderen en het herstel van de huid helpen.

ZWAVELZEEP

Zwavelzeep is ook goed en je kunt het gebruiken om een onregelmatige huid te verzorgen en schoon te maken. Het kan helpen bij eczeem, vooral als dat komt door irritatie of contact met stoffen die de huid irriteren.

EEN KALMEREND BAD

Een eenvoudige manier om eczeem aan te pakken is soms het beste. Een bad met havermeel kan je huid kalmeren en hydrateren. Het is makkelijk te doen: doe wat havermeel in een katoenen doek, bind de doek dicht en leg hem in je badwater. Laat het minstens 15 minuten weken, zodat je de verlichting kunt voelen. Dus, heb jij last van eczeem? Volg dan deze tips om er vanaf te komen!

 

Partnerartikel
Disclaimer

May