Heb jij ook last van droog haar? Je bent gelukkig niet de enige. Het maakt niet uit wat voor haartype je hebt, het hebben van droog haar is een van de meest voorkomende problemen als het aankomt op haar. Droog haar kun je makkelijk herkennen: het is pluizig, heeft weinig glans en voelt niet meer zo zacht aan. Hoewel het probleem zich onder alle leeftijden voor kan doen, komt het vaker voor wanneer je ouder bent. Heb je droog haar en wil je hier graag vanaf? Met deze simpele tips krijg jij je haar weer mooi glanzend.

HET GEBRUIK VAN DE JUISTE PRODUCTEN

Het is handig om te weten hoe droog haar ontstaat, alvorens je het probeert te behandelen. Haren bestaan uit drie lagen, waarvan de buitenste laag voornamelijk uit oliën bestaat. Deze helpen de binnenste laag te beschermen. Deze oliën reflecteren licht, wat de glanzende uitstraling geeft. Wanneer je droog haar hebt, is deze laag beschadigd. Hierdoor zijn er minder beschermende oliën met dof haar tot gevolg. Het gebruik van de juiste shampoo kan helpen in het versterken en gezond maken van je haar. Een voorbeeld is de Matrix shampoo, die je haar verrijkt met proteïne. Door de shampoo te combineren met een bijbehorende conditioner, kan jouw haar weer goed herstellen. Verder helpt het om je haar met regelmaat te behandelen met een haarmasker en speciale haarolie. Met behulp van de juiste ingrediënten kun je deze haarproducten ook gemakkelijk zelf maken.

HOE HAARVERZORGING JOUW HAAR BEÏNVLOEDT

Naast het gebruik van de juiste producten is ook de manier waarop je je haar verzorgt van invloed op de gezondheid van het haar. Het is aan te raden om niet meer dan drie keer in de week je haar te wassen. Zo krijgt je haar namelijk de tijd om oliën op te nemen, in plaats van dat je het er elke keer uitwast. Verder kun je je haar het beste met lauwwarm water wassen en niet met heet water. Bij hoge temperaturen gaan de haarschubben open staan, waardoor je haar droog en dof wordt. Door met lauwwarm water te wassen en met koud water uit te spoelen, zullen de schubben weer dichtgaan. Hierdoor zal je haar er al snel gezonder uit gaan zien. Let daarnaast ook op met het gebruiken van een föhn of stijltang. Je ontkomt soms niet aan het gebruik ervan, maar het richt wel schade aan. Door een haarolie te gebruiken kun je je haar drogen of stylen zonder dat de warmte schade veroorzaakt.

ANDERE FACTOREN DIE JE HAAR UITDROGEN

Er zijn nog een aantal andere factoren die je haar uitdrogen. Het eerste is een gebrek aan vitamine A. Dit zit met name in vlees, vis, zuivel, groente en fruit, en zorgt ervoor dat de talgproductie op orde is. Verder is het regelmatig zwemmen in zee- of zwembadwater ook funest voor je haar. Chloor en zout hebben namelijk een negatief effect, waardoor je haar uitdroogt. Het gebruik van een badmuts helpt om je haar te beschermen tegen deze factoren.

 

Partnerartikel
Disclaimer

May