Heeft jouw wasmachine het begeven, ga je op jezelf wonen of wordt het gewoon hoog tijd voor een nieuwe wasmachine? Wasmachines zijn er in alle soorten en maten en daarom kan het best ingewikkeld zijn om de juiste te kiezen. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een wasmachine? Dat leggen we in dit artikel haarfijn uit!

KWALITEIT EN DUURZAAMHEID

Een wasmachine is niet zomaar een aankoop en je wilt daarom ook dat hij goed z’n werk doet en lang meegaat. Laat je daarom op voorhand goed informeren. Lees reviews online of laat je adviseren in een elektronicazaak. Zo kun je een wasmachine kiezen waar je van op aan kunt. Een duurzame wasmachine heeft een energielabel van minimaal A, maar bij voorkeur A+, A++ of zelfs A+++.

VULGEWICHT

Het vulgewicht van de wasmachine zegt iets over de hoeveelheid was die je erin kwijt kan. Woon je alleen of met z’n tweeën? Dan heb je genoeg aan een vulgewicht van 7 kg. Als je met meerdere huisgenoten woont of kinderen hebt, moet je al gauw kiezen voor een wasmachine met een vulgewicht van 8 of 9 kilo of zelfs meer.

WAAR GA JE HEM ZETTEN?

Niet alle wasmachines zijn even groot. Had jij al een standaard plek voor je wasmachine? Zorg dat je het daar dan even goed opmeet en de maten meeneemt naar de winkel. Het zou heel vervelend zijn als je wasmachine straks geleverd wordt en hij niet eens op zijn plek past.

GELUID

De meeste wasmachines produceren tussen de 74 en de 77 dB. Wasmachines maken nou eenmaal geluid, maar als je wasmachine bijvoorbeeld naast een slaapkamer staat en je vaak in de nacht wast is dat natuurlijk niet heel wenselijk. Voor een paar tientjes extra heb je een stille wasmachine. Deze produceert zo’n 71 dB. Dat lijkt niet zo veel, maar geloof ons: het kan een hoop verschil maken.

OPTIES

Er bestaan ontelbaar veel wasprogramma’s. Hoe belangrijk vind jij die wasprogramma’s en wat voor kleding wil jij wassen? Voor elke optie betaal je natuurlijk extra en als jij nooit kanten lingerie draagt is het natuurlijk helemaal niet nodig om een speciaal wasprogramma voor lingerie te hebben. Heb jij een wasmachine op het oog? Check even de opties. Zijn het er naar jouw mening te veel of te weinig, kijk dan of je een zelfde type wasmachine kan vinden met opties naar jouw behoeften.

 

Partnerartikel
Disclaimer

May