De nieuwe trend uit Amerika: Indian Aztec Healing Clay

Ik heb een week geleden een review geschreven over maskers. Meerdere zelfs. Omdat ik echt gek ben op maskers en zeker iedere week een paar keer met een maskertje op mijn gezicht op de bank zit.

 

Indian Aztec Healing Clay

Heerlijk en een verwennerij voor je gezicht. Op internet zag ik al vaak de ‘Aztec Indian Healing Clay‘ voorbij komen. Ik werd heel nieuwsgierig. Alle reviews waren positief! Het zou een wondermiddel zijn en mensen met huidproblemen zijn overdreven enthousiast. Het masker zou je poriën volledig schoonmaken omdat het het vuil eruit zou moeten trekken. Ik ben gaan zoeken, en gaan zoeken en gaan zoeken….. Heel lastig om dit product te bestellen. Ja in Amerika op honderden websites en op amazon.com, alleen internationaal verzenden daar doen ze niet aan. Shit! Ebay, twijfel…. Ik durf dat niet zo goed. Het is simpelweg de Amerikaanse marktplaats en oplichting komt daar ook best vaak voor. Opeens vond ik het! In nederland! Op een webshop! Wauw!!! Beauty Stuff verkoopt dit product voor €13,95. Dit is heel goedkoop als je bedenkt dat het om een grote pot poeder gaat. Ik denk dat je er een jaar gebruik van kunt maken als je het masker ongeveer 2 keer per week gebruikt. 

De product omschrijving is als volgt; 

Aztec Secret Indian Healing Clay bestaande uit pure Calcium Bentoniet klei (mineraal), staat bekend als ‘s werelds meest effectieve gezichtsreiniger/masker. De poriën worden diep gereinigd en het verstevigt de huid. Huidproblemen zoals acné verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar ook blauwe plekken, wonden, eczeem en psoriasis. Tevens is het zeer effectief bij het verminderen/verhelpen van een sinaasappelhuid/cellulite.

2 dagen later werd het bij mij bezorgd. Lekker snel dus. Inmiddels was ik al op de hoogte van hét recept voor het ultieme helende masker. Namelijk één eetlepel Aztec Healing kleipoeder en één eetlepel appel cider azijn. De (biologische) appel cider azijn kun je kopen bij de Albert Heijn voor €1.69. Ze verkopen dit product ook bij natuurwinkels.      There we go…. Als ik de goedjes meng dan begint het te pruttelen. Ziet er uit dat het dus iets doet. Positief of negatief dat merk ik wel. Ik smeer het op mijn gezicht met mijn maskerkwast van CHI waar ik eerder al een review over heb geschreven.  MY GOD, wauw wat een ongelooflijk vieze geur. Het STINKT ontzettend. De geur komt van de appel cider azijn vandaan. Ik ben altijd slecht met vieze geurtjes dus ik werd er even niet zo goed van… Als het masker is aangebracht dan is de geur trouwens ook wel snel verdwenen omdat het masker redelijk snel opdroogt.      Inmiddels zit het op mijn gezicht en voel ik het masker behoorlijk trekken. Hoe langer je het masker ophoudt hoe meer het trekt. Ik heb ongeveer 25 minuten zo gezeten en op een gegeven moment ging mijn gezicht een beetje raar staan.  Mijn ogen werden op een vreemde manier scheef getrokken en mijn lippen werden opeens HUGE! Ik kreeg hierdoor wel het gevoel dat mijn poriën werden schoon getrokken. De eerste keer dat ik het masker gebruikte, heb ik het na 25 minuten, toen het aardig begon te trekken, schoongespoeld met warm water. Inmiddels laat ik het masker ongeveer een half uur zitten.   


Het schoonmaken is best een lastig karwei omdat de klei hard is uitgedroogd. Ik heb dmv warm water de klei ongeveer 30 sec laten weken om het er vervolgens af te wassen. Als laatst even met natte watjes over mijn gezicht heen om de overtollige klei eraf te halen.  Ik merkte wél direct dat mijn huid zachter aanvoelde en mijn poriën waren volgens mij zelfs wat minder zichtbaar. Ik gebruik het product nu ongeveer 2 weken, 3 keer per week. Mijn huid is inderdaad rustiger en de poriën écht minder zichtbaar.  Het is ook mogelijk dat mijn huid rustiger is omdat ik de laatste tijd veel meer ontspannen ben maar ik denk dat het masker zijn werk ook goed doet!  Het masker in deze combinatie (appel cider azijn) wordt vooral aangeraden voor mensen met een problematische huid. Acné, allergieën, grote poriën en andere huidproblemen. De klei kan ook worden vermengd met water maar dan zijn de resultaten minder groot. Ik raad jullie dit product zeker aan want bij mij lijkt het zeker positief uit te pakken!

 

Disclaimer

May