Nagellak Mollon Pro. Mensen zeggen vaak dat onverzorgde nagels een afknapper kan zijn. Daar ben ik het mee eens. Wanneer mannen lange nagels hebben met rouwrandjes ga ik al bijna over mijn nek. Bij vrouwen waarvan de nagellak al is afgebladderd denk ik altijd; kom op zeg, hoeveel werk is dat nou?

NAGELLAK MOLLON PRO

Natuurlijk zijn mijn nagels ook niet perfect, verre van. Ik heb jarenlang acrylnagels gehad waardoor mijn eigen nagels behoorlijk zijn beschadigd.  Mijn nagels zijn extreem dun, daardoor bladdert mijn nagellak dus constant af. Groeien is helemaal een no-go. Om de haverklap heb ik scheurtjes, klappen mijn nagels om (au) en zitten er veel onregelmatigheden in mijn nagels waardoor een transparante lak er ook niet stijlvol en sophisticated uitziet:(.

Verder heb ik veel last van velletjes bij mijn nagels. Dit allemaal heb ik nooit gehad vóórdat ik enthousiast aan de oh zo mooie acrylnagels begon. Maar wat ze zeggen klopt, fake nails zijn écht schadelijk voor je nagels.

Enige tijd geleden raakte ik bekend met het merk voor nagellak Mollon Pro.

Dit is een uitgebreid nagelverzorgingsmerk met een groot assortiment. Er worden producten verkocht aan salons maar ook aan particulieren. Mollon Pro is van oorsprong een Pools bedrijf maar maakt nu haar sprong naar Nederland en dit ziet er veelbelovend uit.

Mollon Pro heeft mij heel fijne producten aangeboden ter review en omdat het zoveel is ga ik dit niet in één blog reviewen omdat ik dan de producten niet uitgebreid kan reviewen en dat zou ontzettend zonde zijn. Vandaag begin ik met de nagellak.

Mollon pro heeft een groot aanbod in kleuren. Wanneer je de website bezoekt (website Mollon Pro) dan kun je zien hoeveel keuze er is in kleur maar ook in verschillende soorten; metallic, glans, mat, hardheid etc.

Met mijn verschrikkelijke nagels is het voor een nagelverzorgingsproduct een uitdaging om mij tevreden te krijgen omdat de meeste nagellak bij mij niet blijft zitten. Ik was dus erg benieuwd naar dit merk.

Ik heb gekozen voor (ofcourse) één van mijn favoriete kleuren. In de categorie nude; nummer 97.

Als eerste heb ik mijn oude nagellak verwijderd met de Mollon Pro UV Remover.

Waar ik mij heel erg over verbaasde is de geur van deze nagellak remover. Omdat er namelijk aceton in zit verwachtte ik deze chemische geur meteen te ruiken. Maar het rook naar: BITTERKOEKJES! Ik weet niet of het ook echt de bedoeling was om het naar bitterkoekjes te laten ruiken maar het ruikt echt heel erg lekker. Vervolgens heb ik met pluisvrije watjes de Mollon Pro Dehydrator gebruikt om mijn nagels vetvrij te maken zodat de nagellak beter zal hechten.

Hierna de Mollon Pro basecoat. Deze droogt snel op en maakt de nagel behoorlijk egaal. De basecoat geeft een beetje een matte afwerking wat prettig is omdat ik het gevoel heb dat daardoor de nagellak ook beter hecht. Als ik de basecoat op al mijn nagels heb aangebracht zijn de nagels die ik als eerste heb gedaan alweer droog. FIJN! Ik heb een hekel aan wachten tijdens het lakken van mijn nagels.

De vernis (kleur) gaat over de basecoat heen en dekt behoorlijk goed. Voor een  mooie gehele dekking is het toch wel mooier om twee laagjes aan te brengen maar dan is de nagellak echt dekkend. Ook de nagellak zelf heeft een korte droogtijd. Na het lakken wacht ik twee minuten zodat de plaklaag niet meer aanwezig is en ga ik eroverheen met de topcoat. Ik heb hiervoor de Mollon Pro Power Shine Topcoat gebruikt.

Vervolgens hoef ik 5 minuten te wachten en ik kan al veel doen met mijn handen. Na 15 minuten is de nagellak zo goed uitgehard dat je dan ook je handen in je zakken kan doen. Top dus, geen eeuwige nagellak handicap meer.

Tot slot gebruikte ik voor mijn nagelriemen, omdat deze er echt NIET uitzien de Mollon Pro Special Oil with Heather. 

Dit is een zachte olie ruikend naar bloemen. Er zitten zelfs bloemetjes in de olie, LEUK!

Wanneer je deze olie aanbrengt op je nagelriemen en aan de zijkant van je nagels worden deze superzacht! Hij trekt snel in en is voor mensen met vervelende nagelriemen dus een aanrader.

De kleur van de nagellak zelf vind ik persoonlijk erg mooi en is niet erg anders dan de kleur die je ziet in het potje.

De nagellak blijft bij mij 4 dagen perfect zitten voordat het begint te bladderen vanaf de bovenkant. Rekening houdend met de slechte conditie van mijn nagels zal het bij mensen met een gezonde nagel waarschijnlijk een stuk langer blijven zitten. Ik heb de lak ook op mijn teennagels gebruikt en die blijft minstens 2 weken mooi. Zolang zit het er nu op dus eigenlijk zal het zelfs langer mooi blijven.

Omdat deze lente pastel kleuren weer terug komen (JIPPIE, mijn favo kleuren), kan ik twee kleuren nagellak van Mollon Pro weggeven aan mijn volgers! Namelijk de kleuren groen en paars.


Wil je meedoen? Like de pagina van  May Cate en de pagina van Mollon Pro Nederland, like May Cate op Facebook en geef in een reactie aan welke kleur je graag wilt winnen.

De actie duurt tot zondag 12 april. Succes!
Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf.

May