Iedere donderdag wijd ik een blog aan de nieuwe trend DIY: Do It Yourself.
Dit houdt in dat ik laat zien hoe je fijne beauty producten zelf makkelijk kunt maken met goedkope producten.
Denk aan: Bodylotions, scrubs, zeepjes en deze week ga ik laten zien hoe je een lipscrub kunt maken!

DIY Lip scrub

Mijn lippen zijn vaak erg droog. In de winter heb ik daar vooral last van. Ik scrub en smeer en smeer en smeer en smeer. Helaas ben ik gedoemd hiermee te leven maar als je fijne producten hebt waarmee je kunt werken dan is het ook weer niet zo een straf.
Daarnaast vind ik het ook gewoon leuk om zelf producten te maken en wordt het scrubben en smeren uiteindelijk nog leuk om te doen!

Oké to start with, wat heb je nodig?
– Vaseline of lippencreme
– Lippenbalsem
– Zout
– Suiker
– Olijfolie
– Een leeg bakje waar het in kan

Bovenstaande benodigdheden heb je waarschijnlijk allemaal al thuis in de kast staan! Dus aan de slag!

Pak een schaaltje en doe hierin een scheut  zout en een scheut suiker, mix dit met 1 theelepel olijfolie. Vervolgens doe je een theelepel vaseline/lippencreme (ik gebruikte de 8 hour Cream van Elizabeth Arden) bij het mengseltje en ga je dit goed roeren.
Als laatste breek je je lippenbalsem in stukjes en stop je dit bij het mengseltje. Nu moet je goed gaan pletten en roeren. Het hoeft geen egaal mengseltje te worden want het is een scrub. Zorg er wel voor dat alles goed is gemixt. Ik heb zelf heel veel suiker gebruikt zodat het een lekkere dikke Scrub wordt. Het is maar net wat je zelf graag wilt.  Stop je mengsel in het lege bakje en voila!

 

Tip: Als je een roze lippenbalsem koopt dan ziet het mengseltje er ook lief roze uit!

Het is geen hoogstaande parfumgeur die van het mengseltje afkomt en het proeft ook niet erg lekker maar het is als het goed is vrij neutraal. Zo niet, dan heb je er teveel olijfolie bij gedaan.
De zout en het suiker scrubben/exfoliëren je lippen en ontdoen je lippen van velletjes en  de olijfolie, vaseline en lippenbalsem zorgen voor hydratatie.
Iedere ochtend voor het aanbrengen van de lipstick/gloss of misschien wel niets scrub je je lippen twee minuutjes en zeg maar bye bye tegen de velletjes aan je lippen!

Disclaimer

May