Argan olie is al een tijd bekend als product die het haar verzorgt, glanzend en zacht maakt.
De winkels puilen inmiddels uit van de verschillende soorten argan olie met verschillende concentraties.
Ik vind het persoonlijk best lastig om de goede arganolie er uit te pikken.
Daarom heb ik voor jullie een review geschreven over 3 verschillende merken argan olie in verschillende prijsklassen. 


Laat ik eerst eens beginnen met vertellen wat argan olie nu precies is en wat het doet.

Om maar helemaal bij de kern te starten; argan olie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit pitten van vruchten die aan de arganboom groeien.
De vruchten zijn groen en te vergelijken met olijven. Argan olie zelf is redelijk zeldzaam. Vandaar dat de prijs van argan olie in de meer puurdere vorm erg duur is.
De argan olie wordt daarom wel eens vloeibaar marokkaans goud genoemd.

Argan olie

Arganolie wordt niet alleen als cosmetica product gebruikt maar ook kun je er je salades en brood mee besprenkelen. Maar goed, ik heb geen food blog dus dat laat ik maar achterwege.

Vroeger werd argan olie gebruikt bij huidziekten. De cosmetica hoorde hier vanaf en wilde natuurlijk het fijne weten van wat argan olie nu precies doet.
Argan olie kan op de huid worden gebruikt als dag- en nachtcreme, het hydrateert de huid, het helpt tegen acné en huidziektem, het is te gebruiken als een make-up remover, je kunt het als lippenbalsem gebruiken én het is erg gezond voor het haar. Daarnaast beschermt argan olie je haar tegen hitte door gebruik van stylingsproducten. Ik kan op internet nog talloze dingen vinden waar argan olie nog meer goed voor is maar dit kun je zelf ook googlen als je dit graag wilt weten.

Je zou denken dat dit een beetje op kokosolie lijkt! Veelzijdig en tegelijk overal goed voor.
Ik probeer de argan olie uit op mijn haar én mijn gezicht. En ik zal de resultaten met jullie gaan delen 🙂


1. ‘Renewing Argan Oil of Morocco‘ van OXG.

Dit flesje is bij de Kruidvat te koop voor €10,99 Speciaal ontwikkeld voor het haar. Ik ga het dus niet uittesten op mijn gezicht. Deze olie is lang niet puur, ik ben bang dat mijn huid er gek op kan reageren. Ps. hoe puurder de olie des te duurder het product wordt. Dit is overigens de goedkoopste olie van de drie.

Maar wat doet het met mijn haar? Ik doe een klein beetje op mijn handpalm en verdeel het over mijn handdoekdroge haar (gebruik liever eerst te weinig dan teveel. Mijn moeder had laatst een haardos die wel in de frituurpan gelegen leek te hebben).

Deze olie vind ik persoonlijk geen wonderproduct. Mijn haar wordt er niet veel zachter van. Ook pluist mijn haar nog wat.
Als mijn haar droog is doe ik om die reden nóg een beetje in mijn haar. Nu lijkt het pluizige wel wat minder te worden.
Helaas ruikt deze olie ook niet erg lekker. Het ruikt ook niet vies maar ik houd wel van producten die lekker ruiken. Jammer.

Voordelen:
– Het is goedkoop
– Het haalt de pluis wel iets weg wanneer ik het op droog haar gebruik
– Het is een fijn flesje om te zien, leuke verpakking.
Nadelen:
– Het doet eigenlijk niet met mijn haar wat ik had verwacht. De pluis gaat niet weg en het wordt niet veel zachter.


2. ‘Argan Pure Oil‘ van Supernaturals Deze olie is momenteel in de sale voor €24,95. Een duurdere uitgave dan de vorige. De duurste van alle drie de producten. Ik denk zelf dat dat komt omdat de concentratie van pure argan olie hoger is.

Daarnaast is deze olie biologisch dat het prijskaartje ook altijd wat opschroeft.
De website geeft aan onder ingrediënten: 100% pure argan olie.
Mijn moeder heeft deze olie aangeschaft en gebruikt het voor haar haar en ook voor haar gezicht.
Zij gaf mij als tip om echt maar héél weinig te gebruiken omdat, zoals ik al zei, zij de eerste keer wakker werd met een hele vette haardos.
Wanneer een klein beetje wordt gebruikt dan merk ik wel dat de pluis zo goed als verdwijnt en mijn haar een stuk zachter wordt. Dit klinkt al beter!
Deze  olie is geheel geurloos. Ik krijg een vermoeden dat dit normaal is bij argan olie. Zelf vind ik dat jammer maar ces’t la vie.

Voordelen:
– De olie is betaalbaar.
– Omdat je zo weinig hoeft te gebruiken doe je erg lang met een flesje. Misschien wel bijna een jaar.
– Het is te gebruiken op je gezicht, lichaam én haar. Deze olie is niet specifiek voor het haar gemaakt.
Nadelen:
– Als je teveel gebruikt dan wordt het heel vettig.


3. ‘Moroccan oil treatment‘ te koop bij John Beerens Webshop voor €16,90 (25 ml). Deze olie is mijn favoriet. Ik gebruik het op mijn handdoekdroge haar en het pluist ook.echt.niet.meer!!! Het is geurloos net als de andere oliën en het wordt geleverd in een 25 ml verpakking (zoals deze op de foto) En de 100ml verpakking voor €42,90. Omdat je maar een kleine hoeveelheid nodig hebt doe je wel erg lang met de olie. Deze olie is mijn favoriet van alle drie!

Voordelen:
– Het product is in verschillende hoeveelheden te koop waardoor het niet in ene een klap geld kost.
– Het doet wat het belooft.
– Ik vind de verpakking mooi. Simpel maar met een vrolijk kleurtje.
Nadelen:
– Geen

Mijn favoriet is absoluut de ‘Moroccan oil treatment’ voor mijn haar. Heb jij ook een favoriete olie?

Images found on Pinterest

May