Ik heb veel vriendinnen die de ‘gewone’ haarborstels gebruiken. De haarborstels met ijzeren puntjes of bolletjes. NOOOOOOOOOO!!! Niet doen!!! Dit is funest voor je haar! 

HAARTIPS

Ik heb heel veel goede reviews gelezen over de Tangle Teezer  (€11,60) dus die moest ik hebben.  Deze borstel is geschikt voor het kammen van nat en warrig haar en geeft een ontspannende hoofdmassage (oké i need this, like every day). De borstel is speciaal ontworpen om klitten uit het haar te halen.

Ik heb (uiteraard) gekozen voor de roze versie. Supercute! In mijn hoofd was de tangle teezer kleiner? Het is een aardig grote borstel die mijn hele hand (en meer) vult. Maar dat is prima. Hij past ook in mijn tas aangezien ik meestal veel te grote tassen meezeul.De borstel is geheel van plastic en is stevig. Ik heb niet het idee dat hij snel stuk gaat of uit elkaar valt.
En hij borstelt, prima! Ik heb zelf al jaren een borstel met wild zwijn haar en dat blijft toch wel mijn ding. Deze borstels vind ik fijn en zijn voor mijn haar perfect. Ik heb hierdoor minder haaruitval tijdens het borstelen. De tangle teezer gebruik ik dus niet als mijn ‘hoofd’ borstel (gelukkig heb ik een hele collectie zodat ik er één voor iedere gelegenheid heb!….) De tangle teezer zit standaard in mijn tas en eigenlijk vind ik dat wel heel fijn. Ik borstel mijn haar op ieder moment dat ik wil 🙂 En ik krijg een hoop leuke reactie over de vorm en kleur. Zelfs mijn zusje van 8 is vastberaden om zo een borstel te nemen.
‘Mam!!! Mijn haar is zoo zacht! Ik wil die borstel die Mayke heeft ook!’ . Steek die maar in je zak Tangle Teezer!!!
 Vervolgens had ik overduidelijk nóg een borstel nodig in mijn leven. Ik had al een elektrische föhnborstel maar hallo!!!! Een gewone föhnborstel is absoluut noodzakelijk. Want, die is groter en daardoor krijg ik dus ook meer volume in mijn haar 🙂haartips

Ik koos voor de CHI Föhnborstel Jumbo (€18) want CHI is goed. De borstel is keramisch, dit houdt in dat de warmte van de föhn goed geleidt wordt en de warmte beter verdeeld. De borstel belooft door  het keramische materiaal je haar te doen glanzen. Ja, CHI dat heb ik eerder gehoord! Ik heb ook de Leave-in Conditioner met Keratine gebruikt en die laat het meer pluizen….

Na het proberen bevalt de borstel mij wel. Hij maakt inderdaad gladder en het maakt mijn haar lekker zacht. Door de grote borstel krijgt mijn haar ook meer volume aan de bovenkant. Als je goed kan omgaan met föhnborstels is dit zeker een aanrader.
Helaas ben ik lui als het om mijn haar gaat en heb ik weinig geduld. Dus een halfuur spenderen aan mijn coupe zit er niet zo vaak in.
Voor feestjes of als ik echt fanatiek ben is deze borstel perfect. It’s a keeper… Voor gebruik van ongeveer 2x per jaar! Hair investment…
IMG_6113.JPG


Haartips:

– Zorg dat je je haar niet overdreven hard afdroogt. Dit stimuleert de talgproductie waardoor je haar sneller vet wordt. Daarnaast beschadig je je haar met het ruwe afdroogwerk.
– Gebruik zo min mogelijk een föhn, wil je deze toch gebruiken, zorg dan dat er minstens 20cm afstand zit tussen je haar en de föhn.
– Koop een borstel van zwijn- of varkenshaar. Hierdoor gaat je haar SUPER glanzen en beschadig je je haar minimaal omdat de borstelharen zacht zijn.
– Neem voedingsstoffen die ijzer, vitamine C en vitamine H bevatten. Dit zorgt voor de aanmaak van natuurlijke keratine en gezond haar.
– Verf je haar zo min mogelijk (duh)
– Was je haar niet iedere dag. Doe dit liever iedere 3 dagen. Je zult merken dat als je haar hieraan gewend is je hairdo op de derde dag het meest fabuleus zit en je het gewoon zonde vindt om je haar dan nog te wassen (uiteindelijk moet je wel want het wordt toch wel vet na een dag of 4).
– Neem iedere week een lekker haarmasker, gewoon te koop bij de drogist en natuurlijk everywhere online!

 

Disclaimer

May