Als ultieme shopervaringsdeskundige heb ik vaak (heel vaak) te maken gehad met een beetje maand over aan het einde van mijn geld.. En ik heb een probleem, echt een serieus probleem. Ik behoor tot de shopaholic…
Ik krijg een soort black out als ik iets moois zie. Ik kan er écht niets aan doen! Maar mijn ik-moet-dit-hebben-gevoel is dan te vergelijken met een soort oerdrift. Als ik het niet koop dan ga ik namelijk dood.
Omdat ik al 10 jaar onder moeders vleugels vandaan ben moet ik creatief zijn om nog een beetje fijn te kunnen leven tussen al mijn mooie spullen.. En omdat ik zeker weet dat ik niet de enige ben, deel ik mijn tips met jullie 🙂 Lees je mee? 

IMG_6752

10 tips voor als je chronisch teveel geld uitgeeft:

SHOPAHOLIC TIPS

IMG_6767
1. Zorg dat je je administratie doet als je salaris binnenkomt. Huur? Check. Afterpay rekeningen? Check. Verzekeringen? Check. Zo weet je zeker dat je de belangrijke dingen betaald hebt voordat je los kan gaan. Heb je toch nog een rekening die je bent vergeten? Bel dan het bedrijf op en vraag om uitstel. (Sorry ouders en opvoeders, maar soms kun je er echt niets aan doen).

IMG_6756
2. Ga je een dag shoppen? Neem dan je pinpas gewoon niet mee. Zorg dat je een bepaald budget pint en neem alleen dat mee. Neem ook geen vriendin mee die je dat geld wel wilt lenen, want dan heeft het nog geen zin. Thanks, je bent de allerliefste. Ik stort het meteen terug! Om vervolgens je telefoonrekening niet meer te betalen….


3. Neem 2 bankrekeningen. Één voor je rekeningen en één om vrij te besteden. Zo kun je lekker je dingen doen zonder dat je opeens in de min staat of dat je weer een e-mail krijgt dat een bepaald bedrag niet kon worden afgeschreven (oké, die krijg ik nog steeds maar in mindere mate). En heel belangrijk: Neem niet alle twee de rekeningen mee in je internetbankieren. Want zie je toch nog iets leuks, haal je het toch ff van je andere rekening af?

IMG_6757
4. Ga eerst oriënteren zonder geld. Kijk wat je wilt kopen, schrijf het op en ga een dag later heen. Dikke kans dat je dan opeens dat mooie shirtje misschien wel kunt laten liggen.
Ja, dit punt slaat nergens op. Want wie gaat er nou naar de stad zonder geld? Raar.

IMG_6758
5. Koop je boodschappen voor een hele week. Want shopverslaafd geldt óók in de supermarkt. ‘ Ooooohhh wat een lekkere stofzuigergeurzakjes en die meloenen, daar moet ik er ook maar drie van nemen aangezien ze in de aanbieding zijn’ . Dus maak een lijstje, en loop NIET langs de wasmiddelen, shampoo, tijdschriften en cosmetica afdeling… Als je maar één keer in de week gaat, koop je niet veel extra’s.

IMG_6759
6. Heb je gewoon echt nog maar 20 euro voor twee weken? Dit is mij vorige maand overkomen (oeps). Dan kun je vast wel terecht bij moeder, oma, vriendin om te eten. Voor de overige dagen koop dan Olvarit babyvoeding (€0,50 per maaltijd). Supergezond met groenten enzo (voor baby’s dus vast ook voor mij). Als toetje Olvarit fruit. En weet je? Het is nog best lekker ook! 🙂 Why not! Geldbesparing en über gezond. Oh ja, en als je op dieet wilt werkt dit vast ook.

IMG_6760
7. Heb je per ongeluk online besteld? Iets heel moois, maar eigenlijk veel te duur. Maak het dan niet open als het binnen komt. Heel groot retour afzender erop kalken en met pijn in je hart en lood in je schoenen het pakket weer terug sturen. Maar geloof me, als je er eenmaal naar hebt gekeken dan stuur je het niet meer terug. Dus DO NOT OPEN the package!!!

IMG_6761
8. Wat ook goed helpt zijn boze mensen. Heb je weer iets gekocht waardoor je dus geen benzinegeld meer hebt? ‘ Sorry, ik kan niet komen’. Ja… Dan durf je de volgende keer niet weer met hetzelfde verhaal te komen. Echt hoor, het helpt! (Bij mij niet overigens voor het geval mijn persoonlijke kring dit leest.. Boos worden heeft totaal geen nut).

IMG_6762
9. Begin een blog. Kun je al je aankopen verantwoorden door het als een investering te zien. ‘Nee, ik had het inderdaad niet nodig, maar voor mijn blog moest ik dit echt hebben’. Dikke kans dat als je goed bezig bent je ook nog eens producten gratis krijgt. En dat is natuurlijk een hele fijne bijkomstigheid 🙂

IMG_6766
10. Tot slot: Kom gewoon niet in de stad. Als ik weinig te besteden heb dan stuur ik zelfs mijn vriend naar de supermarkt. Want zo kom ik ook niet in de verleiding. Zelfbescherming!

IMG_6764
Maar, je ziet er ALTIJD absofuckinglutely gorgeous uit! Want spullen heb je. Ben jij een shopaholic?

Disclaimer

May