Hiep hiep hoera! Ik ben 30! Of toch niet zo hiep hiep hoera? De 20 life struggles als je 30 wordt!

LIFE @ 30

IMG_8952 2

1. Op zaterdagavond zit je liever thuis in je pyjama op de bank een film te kijken met een kop thee dan dat je jezelf laveloos drinkt in de kroeg of op een feestje. Ja echt, hoe saai het ook lijkt. Ik doe niets liever.

IMG_8953 3

2. Je snapt opeens alle hippe dingen niet meer. Die dj? Ken ik niet. Dat liedje over drank en drugs? What the F? Ik vind het al knap van mezelf dat ik de straattaal nog begrijp.

IMG_8954 2

3. Opruimen doe ik later wel. Komt niet meer voor in mijn vocabulaire. Opruimen gebeurt nu, direct, meteen als je iets gebruikt hebt. Anders stoor ik me de hele dag aan dat ene onafgewassen kopje op het aanrecht.

IMG_8966

4. Single en Tinder avonturen. Oke, als vrijgezel deed ik daar hard aan mee. Maar tegenwoordig als gesettelde dertiger (gatver, wat klink ik middelbaar) kan ik alleen maar vertellen dat ik gisteren biefstuk heb gegeten met Len en dat ik het zo irritant vind als hij de wc-bril omhoog laat staan. Mijn avonturen dus…

IMG_8967

5. Ik word wild van de Big Bazar, waarom? Omdat schoonmaakmiddelen daar zo goedkoop zijn…

IMG_8975

6. Lekker na het eten op de bank ploffen. Nee natuurlijk niet! De planten moeten water hebben. Ik geef iedere avond netjes mijn planten water. Want het is ZO leuk als ze gaan bloeien!

IMG_8969

7. Lijstjes to the max. Op vakantie? Of gewoon je boodschappenlijst en je to-do lijst en ook nog je shoplijst. Lijstjes zijn essentieel. Ze zorgen voor rust en ze zijn er voor mijn hersenen die met de jaren afsterven.

IMG_8959 4

8. Rekeningen betalen. Dat moest ik ook toen ik 20 was. Maar nu, nu doe ik het pas echt goed! Ik betaal alles! Nog voor de aanmaningen en de dwangbevelen. Proud!

IMG_8971

9. Serieuze gedachten over plastische chirurgie. Die borsten zijn ook niet meer wat ze geweest waren, mijn eens zo prachtige borsten verliezen vorm, PANIEK! Oh ja en die rimpel in mijn voorhoofd kan ook best wel wat botox gebruiken. Spaarpot plastische chirurgie: check!

IMG_8955 2

10. Denken aan baby’s. Mijn eierstokken rinkelen nog niet mijn buik uit hoor. Maar toch moet je er eens aan denken. Wat als? En hoe ga ik dat doen? Regelmatig krijg ik de vraag of ik niet al eens kinderen wil. Waarschijnlijk wel, niet nu. Moet ik dat echt NU al weten dan?

IMG_8956 2

11. Over kinderen gesproken. De invasie van kinderen op Facebook. De selfie tijdlijn begint toch wat uit te dunnen. Deze neemt plaats voor kinderen met een ijsje, kinderen in een zwembad, kinderen met een muts op en kinderen met hun nieuwe schoenen. Oh, en buiken. Als ik heel eerlijk ben: IK HOEF DAT ALLEMAAL NIET TE ZIEN. Gerust leuk, zo een foto van je kind hoor. Maar ik hoef niet iedere poepluier voorbij te zien komen. Bedankt.

IMG_8957 2

12. Stylish 30. Ja, een groot voordeel van 30 zijn. Je gevoel van stijl ontwikkelt zich meer en meer. Als ik foto’s bekijk van 10 jaar geleden vraag ik mij werkelijk waar af waar ik met mijn hoofd was toen ik die joggingbroek met letters op mijn kont kocht (of was dat alweer 15 jaar geleden?). Laten we het al helemaal niet over de gabbertijd hebben. Yep, ik ben more stylish than ever! Misschien heeft het ook wat te maken met confidence?

IMG_8958 2

13. Je wordt mevrouw genoemd door iemand van 17. Oké, dit is kut. Ik ben een mevrouw. Ik ben oud. Ik ben een MEVROUW!!!

IMG_8970

14. Je hebt meer geld. Hoe ouder je wordt, hoe meer geld je hebt. In mijn geval dan. Je salaris gaat omhoog, je stijgt in de carrièreladder, je geeft minder uit aan alcohol en je betaalt je rekeningen op tijd. Altijd geld? Nee dat ook niet, maar wel meer te besteden 🙂

IMG_8960 5

15. Je moet iedere dag bedenken wat je wilt eten. Frituur, brood en chips als avondeten doen niet meer mee. Je moet er een beetje op letten, want die buik blijft ook niet eeuwig plat. Stel nou als ik een kind krijg! Dan moet ik ECHT IEDERE dag gezond eten. Help?

IMG_8961 2

16. Je kan niet meer op een verjaardag aankomen met een fles goedkope Canei of een luchtje van de Action. Die smoes gaat niet meer op. Cadeautjes moeten persoonlijk zijn en leuk. Oké, de ander maakt het misschien weinig uit maar mij wel. What you give is what you get, investeren noemen we dat 😉

IMG_8962 2

17. Je krijgt spierpijn van seks. Oké, hier laat ik het bij.

IMG_8963 2

18. Soms kom je de bank niet meer af omdat alles stijf is. Die gewrichten zijn niet meer wat ze geweest zijn? Misschien moet ik gewoon gaan sporten… Als ik tijd heb, dat heb ik, als ik zin heb dan.

IMG_8964 2

19. Awesome! Je hebt het geld voor die échte tas, en dat échte horloge. Nee, je hoeft niet meer naar de zwarte markt om met troep thuis te komen. Je koopt gewoon die echte shizzle.

IMG_8965 2

20. Op verjaardagen doe je opeens echt mee aan de volwassen gesprekken. ‘Hoe is het op je werk? Goed. Heb je al een pensioen? Euuhhh, ik denk het? Die tante heeft ontzettend gewrichtspijn. Oh. De aandelen zijn weer behoorlijk gezakt he? Ik las het inderdaad op Facebook. Wanneer wil je kinderen? Ja, je snapt het. Ik zit soms liever bij de kinderen naast de trampoline.

IMG_8973

30 is een mooie leeftijd! Denk ik. Ik ben blij waar ik nu ben, en gelukkig werd ik vorige maand nog om mijn ID gevraagd toen ik sigaretten ging halen. Fijn, 30 hier ben ik en i don’t give a shit.

Disclaimer

May