Yes, we hebben weer een budget product! Vandaag ga ik de minty  ‘Face Mask – Crisp Harmony‘ van de HEMA proberen.
Maskertjes zijn altijd lekker én goed voor de huid. Hoe bevalt dit maskertje mij? Lees je mee?

HET MASKER

Om even kort informatie te geven over dit masker: Het gaat om een peel-0ff masker. Mocht je niet weten wat dit is, het is een maskertje die je op je gezicht smeert en je er vervolgens in ene weer kunt afhalen.
Ik hou van dit soort maskertjes, geen rommel die je er nog moet afwassen.
De Face Crisp bevat Echinacea en Spearmint (oftewel groene munt). Het masker belooft om vuil en onzuiverheden te verwijderen en je een schone en egale huid te geven.

Zelf heb ik geen flauw idee wat echinacea is. Laten we het even opzoeken!

Wondhelend, antiseptisch en desinfecterend:
Wondjes, etteringen, insectenbeten, ontsteking van het celweefsel, wondroos of belroos, etterige ontsteking van een nagelrand, gangreen, vergiftiging, verbranding, bevriezing, bacteriële infectie van de huid, gevolgen van suikerziekte/diabetes, enz. Ook kan Echinacea Forte gebruikt worden om de mond te spoelen bij loszittende tanden en kiezen, ontstoken tandvlees en mondslijmvliesontsteking. Bron.

Oké, een hele hoop dus. In dit maskertje helpt het waarschijnlijk tegen bacteriële infecties van de huid (lees puistjes en onzuiverheden). Je kunt het masker kopen bij de HEMA voor €2.

Hema gezichtsmasker mint

MIJN ERVARING

Wat ik altijd vervelend vind is dat maskertjes in zakjes zitten. Dit geeft altijd zo een smeerboel. Ik heb liever een maskertje uit een tube. Dan kun je gedoseerd werken en kun je makkelijk met een kwastje werken.
Ik zou dus aan de HEMA voorstellen om de maskertjes ook beschikbaar te maken in een tube.
Het masker zelf vind ik fijn. Het is goed smeerbaar en je ruikt de mint direct. Ik hou van mint dus ik vind het erg lekker ruiken.
Het masker heeft geen kleur. Wanneer ik het op mijn gezicht smeer lijkt het net of ik met mijn hoofd in een frituurpan heb liggen hangen, maar ruikt en voelt het gelukkig niet zo.
Na een kwartier heb ik het maskertje verwijderd. Heel makkelijk door het masker te peelen. Hij kwam er bijna in zijn geheel af! Top.
Soms is het namelijk nog een heel peuterwerkje.

Mijn huid voelde na afloop inderdaad wat zachter aan. Ik ben tevreden over dit masker!

VOORDELEN

  • Het ruikt erg lekker
  • De prijs is prima €2
  • Mijn huid voelde na afloop zacht
  • Het masker was er bijna in zijn geheel af te peelen

NADELEN

  • Het masker zit in een zakje wat een kliederboel geeft
  • Mijn hond wilde mijn gezicht de hele tijd aflikken

Gebruik jij wel eens maskertjes van de HEMA? En wat is dan jouw favoriet?

May