De laatste tijd ben ik me steeds meer gaan verdiepen in natuurlijke cosmetica. Met zo min mogelijk chemische toevoegingen. John Masters Organics is een merk die er alles aan doet om de producten zo ‘schoon’ mogelijk te houden. Hierover zal ik straks meer vertellen.
1 van de producten die ik mocht uitproberen is de ‘Face Creme Cleanser’. Een gezichtsreiniger met maar liefst 92% organische ingrediënten! Wauw… Lees je mee? 

JOHN MASTERS ORGANICS

Ik zal eerst kort vertellen over John Masters Organics. Dit bedrijf is opgericht door (uiteraard) John Masters. Hij heeft vanwege zijn prachtige visie op de wereld en de natuur zijn eigen lijn ontwikkeld met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten waar mogelijk is.
Niet alleen de producten zijn zo organisch mogelijk maar ook de verpakkingen doen hier lustig aan mee.
Zo heeft John Masters Organics een heleboel awards binnen gesleept en is het bedrijf ontzettend vaak genomineerd als beste natuurlijke beauty product/merk.
Daarnaast werkt het bedrijf met verschillende keurmerken: ten eerste het keurmerk ‘Cruelty free’ dat ik persoonlijk erg belangrijk vind. De producten zijn dus nooit getest op dieren! Ook hebben zij verscheidene keurmerken die kijkt naar de kwaliteit van de organische producten. Als je geïnteresseerd bent kun je dat hier bekijken.

John Masters Organics: Gezichtsreiniger

Ik was zo blij dat ik een aantal producten van John Masters mocht uitproberen! Het leken mij hele fijne producten en daarnaast ziet het er allemaal prachtig en luxe uit.
Hierboven zie je mijn ontvangen producten. Vandaag ga ik het hebben over de ‘Linden Blossom Face Creme Cleanser’. De rest zal ik uitgebreid in andere reviews aan jullie laten zien.
Ik vond dat de producten ieder een eigen artikel verdienden omdat ik het anders zo kort zou moeten houden en dat zou ik erg zonde vinden…

FACE CREME CLEANSER

John Masters Organics: Gezichtsreiniger

Ik kreeg de Linden blossom face creme cleanser. De cleanser zit in een prachtig kartonnen doosje, de cleanser zelf zit in een glazen bruine fles met een pompje. Simpel maar toch geeft het een luxe uitstraling.
Zoals we van veel pompjes kennen heeft ook deze een beveiliging. Wanneer je het pompje helemaal naar beneden drukt en draait blijft het daar zitten. Je kunt het dan rustig in je koffer of tas meenemen zonder dat het een kliederboel wordt.

De volgende informatie heb k van de website van John Masters gehaald:

Deze niet schuimende gezichtszeep is het zachtst mogelijke reinigingsmiddel dat er is. De verzachtende eigenschappen van essentiële oliën uit rozen en lindebloesem zijn gemixt met een lichte gezichtscrème om op milde wijze vuil en make-up te verwijderen. Cananga odorata voedt de huid terwijl radijswortel extract beschermt tegen verontreinigingen.

Gemaakt met 13 gecertificeerde, organische ingrediënten

Belangrijke ingrediënten

 • rozenolie – behandelt droge en gevoelige huid
 • lindebloesem – verzacht en kalmeert de huid
 • ginseng – verstevigt; revitaliseert
 • cananga odorata – antisepticum
 • radijswortel –  nieuw 100% natuurlijk conserveringsmiddel; beschermt tegen bacteriën


Eigenschappen

 • de zachtste reiniger beschikbaar voor het gezicht
 • schuimt niet, verzacht de huid tijdens het wassen
 • revitaliseert en hydrateert de huid


Gebruik

 • voor droge en rijpe huid
 • extreem milde gezichtsreiniger, schuimt niet
 • uitstekend voor het verwijderen van make-up
 • kan tot 5 minuten op het gezicht gelaten worden voor extra hydraterend effect


Gebruiksaanwijzing

 • toepassen op gezicht
 • in de huid masseren
 • goed afspoelen
 • opvolgen met toning mist of hydrateer met serum of dagcrème

John Masters organics face cleansers 6619Ingrediënten

Aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, rosa damascena (rose) flower water*, glycerin*, cocoglucoside, coconut alcohol, leuconostoc/radish root ferment filtrate, triticum vulgare (wheat) germ oil*, lauryl glucoside, calophyllum inophyllum (foraha) seed oil*, sclerotium gum, tilia cordata (linden) flower extract*, panax ginseng (ginseng) root extract*, sambucus canadensis (elder) flower extract*, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract*, cananga odorata (ylang ylang) flower oil*, rosa damascena (rose) flower oil*, melissa officinalis (melissa) flower oil*, xanthan gum, citric acid, potassium sorbate

* Certified Organic

Een heleboel informatie dus, maar dat is ook nodig want hieruit blijkt dat het product uit ongelooflijk veel natuurlijke en organische ingrediënten is gemaakt.
John Masters Organics: Gezichtsreiniger

MIJN MENING

Ik vertelde al dat ik de verpakking erg mooi vind. Het is daarnaast ook praktisch in gebruikt. Als ik het pompje 1 keer indruk dan heb ik ruim voldoende voor mijn h hele gezicht en hals.
De cleanser schuimt niet, hier moest ik eerst even aan wennen omdat ik nog niet heel veel ervaring heb met natuurlijke producten. Deze schuimen over het algemeen niet en dat is ook helemaal niet nodig. Het schuimen wordt meestal alleen maar veroorzaakt door chemische toevoegingen.
De crème is redelijk dun waardoor het goed uitsmeert en het voelt ook heerlijk zacht aan als ik mijn gezicht schoon maak.
Even afspelen en ik merk dat mijn gezicht schoon aanvoelt maar niet droog. Dit heb ik met andere reinigers wel. Dit lijkt misschien schoon maar dat is waarschijnlijk omdat ik het zo gewend was. Want mijn gezicht voelt nu ook schoon, wellicht nog schoner maar goed gehydrateerd en helemaal niet stroef. Super!
De cleanser ruikt ook heerlijk! Het ruikt ‘kruidig’ en volgens mij ruik ik de rozenolie en de lindebloesem. Ik krijg bijna de neiging om het nog een keer te doen, gewoon omdat het zo lekker ruikt!

Normaal gesproken gebruik ik een andere reiniger met chemische toevoegingen. Maar ik ga langzamerhand overstappen naar natuurlijke producten en deze reiniger bevalt mij zo goed dat dit wel een blijvertje is!

John Masters Organics: Gezichtsreiniger

HEBBEN!

Ben je al een fan van natuurlijke cosmetica? Of wil je dit graag uitproberen? Dan kan ik je dit merk zeker aanbevelen! Ik ben er echt heel positief over!
De producten van John Masters zijn niet goedkoop maar je krijgt er wel echt wat voor terug. Goede organische cosmetica/skincare producten zijn sowieso wat prijziger. Ik vermoed omdat het eenmaal meer geld kost om de producten te maken. Daarnaast zijn ALLE producten dierproefvrij ♡ en bijna geheel organisch.

De Face creme cleanser kun je onder andere kopen bij de webshop van John Masters Organics voor €32. Hier krijg je 114 ML voor.
De webshop is gewoon gevestigd in Nederland en als je iets besteld voor 16:00 dan is het de volgende dag al in huis.
Happy shopping!!! ♡

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf

May