Shampoo en conditioner zijn voor mij echt belangrijk. Mijn haar kan echt vreselijk zitten door een verkeerde shampoo en ik heb mijn haar heel vaak geverfd waardoor ik wel een goed voedende shampoo kan gebruiken voor mijn droge haar. Ik mocht de shampoo en de conditioner van John Masters Organics uitproberen. Dit zijn beide organische/natuurlijke producten. Benieuwd wat ik ervan vind?

John Masters Organics: Shampoo & Conditioner

JOHN MASTERS ORGANICS

Deze week heb ik een review geschreven over de Face Cleanser van John Masters Organics. Deze kun je overigens hier lezen.
Ik vertelde ook wat over het merk. Voor de geïnteresseerden zal ik het nogmaals vertellen.
John Masters Organics is opgericht door (uiteraard) John Masters. Hij heeft vanwege zijn prachtige visie op de wereld en de natuur zijn eigen lijn ontwikkeld met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten waar mogelijk is.
Niet alleen de producten zijn zo organisch mogelijk maar ook de verpakkingen doen hier lustig aan mee.
Zo heeft John Masters Organics een heleboel awards binnen gesleept en is het bedrijf ontzettend vaak genomineerd als beste natuurlijke beauty product/merk.
Daarnaast werkt het bedrijf met verschillende keurmerken: ten eerste het keurmerk ‘Cruelty free’ dat ik persoonlijk erg belangrijk vind. De producten zijn dus nooit getest op dieren! Ook hebben zij verscheidene keurmerken die kijkt naar de kwaliteit van de organische producten. Als je geïnteresseerd bent kun je dat hier bekijken.

EVENING PRIMROSE SHAMPOO

John Masters Organics: Shampoo & Conditioner

Ik gaf bij het bedrijf aan dat ik redelijk droog/beschadigd haar heb door het verven maar dat toch snel vet wordt. Mij werd geadviseerd om de ‘Evening Primrose Shampoo’ te gebruiken. Dit is speciaal voor droog en beschadigd haar. Daarnaast is het veilig genoeg om te gebruiken op geverfd haar.
Op de website kom ik het volgende tegen over de shampoo:

cleanse and replenish dry or damaged hair

Evening primrose oil combined with 7 proteins & amino acids, 10 certified-organic extracts, and 11 certified-organic plant oils work to hydrate and soften dry hair. Does not contain sodium lauryl sulfate. Safe for color-treated hair.
Available in 8 and 16 fl oz.
Made with 21 certified-organic ingredients

Gluten-free

key ingredients

 • evening primrose — adds moisture, strengthens hair
 • hyaluronic acid — same acid found abundantly in young hair
 • geranium — strengthens hair shaft; a cellular regenerative
 • decyl glucoside — natural surfactant certified for its eco-clean production values

properties

 • 17 herbs, plant extracts & essential oils to hydrate dry hair
 • pH balanced
 • no sodium lauryl sulfate

John Masters organics Shampoo & Conditioner 6613Een ontzettend grote lijst met ingrediënten! En vrijwel allemaal natuurlijke ingrediënten! I like 🙂
Voor een groter beeld klik je op de foto.

 

MIJN MENING

De fles is van donkerbruin/zwart plastic en heeft een spuitdop. Deze was dichtgeplakt toen ik hem uit de doos haalde. Clever 😉
De fles ziet er eigenlijk heel erg simpel uit maar straalt toch luxe uit.
De shampoo zelf is bruin van kleur, grappig want meestal is shampoo wit of doorzichtig, dat zullen de chemische kleurstoffen wel zijn denk ik die John Masters dus niet bevat.
Het ruikt heerlijk, kruidig! Ik hou daar wel van maar het is niet een geur dat ik gewend ben bij een shampoo.
De meeste shampoos van natuurlijke ingrediënten schuimen totaal niet. De schuim die in reguliere shampoos zit wordt veroorzaakt door het ingredient SLS. Dit wordt ook gebruikt om garage vloeren te reinigen. Zegt genoeg denk ik. Het schuim van shampoo is dus niet nodig maar het geeft je toch het gevoel dat je haar schoon wordt en persoonlijk vind ik het nog handig omdat ik zo merk wanneer ik al mijn haar heb gewassen.
Deze shampoo schuimt dus wel en zonder SLS! Niet overmatig hoor, maar ik heb met deze shampoo wél het idee dat mijn haar schoon wordt.
Na het uitspoelen voelt mijn haar een beetje stug. Niet glad in ieder geval, dit is voor mij ook even wennen want de ‘gewone’ shampoos maken je haar wel meteen zacht door toevoeging van siliconen (ook niet zo fijn voor je haar want het zorgt ervoor dat je haar geen voedingsstoffen meer opneemt). Maar ik vond het niet erg want ik moet toch de conditioner nog gebruiken. Misschien maakt die mijn haar wel lekker zacht?

LAVENDER & AVOCADO INTENSIVE CONDITIONER

John Masters Organics: Shampoo & Conditioner

We gaan door naar de conditioner! Deze werd mij ook geadviseerd omdat het een voedende conditioner is. Het is de perfecte conditioner voor droog en beschadigd haar door bijvoorbeeld verven. En deze is óók veilig voor geverfd haar!

Op de website kun je het volgende vinden over de conditioner:

replenish and renew dry, damaged hair

Lavender and avocado oil are combined with 10 certified-organic plant extracts and oils to bring intense moisture and vitality to dry hair. Hair is left shiny, soft and luxurious. Wonderful, light lavender scent. Safe for color-treated hair. Available in 7 and 16 fl oz.

key ingredients

 • lavender oil- slows hair loss; treats eczema and dermatitis on the scalp
 • avocado oil – moisturizes and conditions the hair
 • soy protein – strengthens hair follicles; makes hair look thicker and fuller, improves shine
 • white tea – detoxifies hair and scalp
 • arnica – hydrates scalp; stimulates hair growth

properties

 • intensive conditioning for dry, damaged, color-treated and permed hair

John Masters organics Shampoo & Conditioner 6617<– De ingrediënten. Voor een groter beeld klik je op de foto.

MIJN MENING

Na de shampoo was het dus tijd voor de conditioner. De conditioner zit in een prachtig witte tube. Lastig om te fotograferen maar een snoepje voor het oog. Ik hou ervan.
De conditioner ruikt iets minder kruidig dan de shampoo, het ruikt toch iets zoeter Ik vind ze allebei lekker ruiken. De 1 niet lekkerder dan de ander. Gewoon anders. Ik ruik vooral de lavendel.
De conditioner is bedoelt om te gebruiken na je shampoo of 1x wekelijks als een ’treatment’.
Je hebt eigenlijk vrij weinig nodig omdat de conditioner goed uitsmeert. Vervolgens heb ik het ongeveer 3 a 4 minuten laten intrekken (tijdens het tandenpoetsen) en uitgespoeld.
En jawel! Mijn haar is niet stug meer maar heerlijk zacht. En de geur blijft ook goed ruiken na uitspoelen. Lekker!
Ik heb de conditioner de eerste keer overal aangebracht waardoor het haar bij mijn hoofdhuid toch behoorlijk vettig was (daar heb ik snel last van). De tweede keer heb ik het alleen in mijn punten gedaan en ook toen merkte ik toch dat mijn haar vettig aanvoelde.
De keer erna heb ik de conditioner niet gebruikt en toen was mijn haar helemaal niet vet meer. Jammer! Want de conditioner ruikt zo lekker… Maar voor mijn haartype dus toch niet geschikt..

John Masters Organics: Shampoo & Conditioner

Wat ik persoonlijk erg fijn vind van deze shampoo is dat het mijn haar niet slap en futloos maakt. Na het drogen (of föhnen) is mijn haar lekker bouncy en zie ik er niet uit alsof ik net door een regenbui ben gelopen.. Yay!
De producten zijn wel prijziger dan ik gewend ben om te betalen voor een shampoo of conditioner. Maar ik vind dit het voor de shampoo zeker waard. Juist omdat ik de laatste tijd veel meer waarde hecht aan natuurlijke producten die toch echt veel liever zijn voor je lichaam en haar.
Wat ik ook HEEL prettig vind is dat de producten van John Masters NIET getest zijn op dieren. Geen enkele! Double YAY! ♡

HEBBEN

Ik kan absoluut iedereen adviseren om over te stappen naar natuurlijke producten. Ook voor je haar. Deze is zo kwetsbaar door het verven, stylen (föhn en stijltang) en weersomstandigheden.. Waarom zou je het dan behandelen met agressieve producten? Wees toch lief voor je haar!
Benieuwd welk product het meest geschikt is voor jouw huid/haar? Via de webshop kun je ook om advies vragen.

De shampoo (236ML) is te koop voor €26
De conditioner (207ML) is te koop voor €34

Je kunt de producten kopen in alle salons van John Masters maar dan moet je helemaal naar Amerika. Je kunt ze ook gewoon kopen in de Nederlandse webshop. Dat is toch net iets makkelijker.

Heb jij wel eens een organic shampoo of conditioner gebruikt?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf

May