Okko, een merk dat ik nog helemaal niet kende. En dat is ook niet zo gek want het is een engels merk en ook niet heel groot met heel veel assortiment. Maar dat is ook niet nodig want ze hebben een ontzettend leuk én handig concept. Lees je mee?

OKKO SKINCARE

Okko skincare
Okko skincare

Okko Skincare is een merk dat producten biedt voor het gezicht, lichaam, lippen en voeten. Het is het oogappeltje van twee vrouwen (Camila en Anne) die begonnen met het maken van skincare in hun keuken.

De ingrediënten die worden gebruikt zijn 100% natuurlijk (met geen enkel chemisch ingredient) en omdat ze van de planeet houden hebben ze ook de verpakkingen van natuurlijk materiaal  gemaakt.
Hierdoor zijn al hun producten 100% natuurlijk en 100% milieu-vriendelijk. Heel tof!
Wat ook erg leuk is, de producten zijn niet vloeibaar. Het zijn een soort staafjes in de kartonnen tubes.

BODY BALM

Okko skincare

Ik begin met de body balm. Ik kreeg de Body Balm Lavender & Clary Sage.
Lavender is natuurlijk lavendel, dat kennen we allemaal. Clary sage is scharlei, maar wat is dit precies? Scharlei is een plant en heeft heel erg veel helende werkingen. Zo werkt het bij acne, ontstoken huid, zweren, rimpels en nog een hele waslijst aan lichamelijke- maar ook psychische helende werkingen.
Anyway, de body balm is dus een staaf in een kokertje. Door het zachtjes duwen aan de onderkant van de koker breng je de staaf naar boven waardoor je hem kunt gebruiken. Ik duwde iets te hard omdat ik wilde weten hoe lang de staaf was.
Ik raad het je niet aan om dat ook te doen.. Mijn staaf ging niet meer naar beneden maar ik heb hem met wat geduld nog terug kunnen duwen. Voorzichtig omhoog duwen dus!

Okko skincare organic 6600Hiernaast kun je de ingrediënten vinden. Voor een groter beeld kun je op de foto klikken.
De bodybalm ruikt inderdaad naar lavendel en nog een andere  geur. Dat zal de scharlei wel zijn. Ik vind het niet superlekker maar het ruikt prima.
Het smeren is best makkelijk! Je zet een streep op de gewenste plek en je smeert vervolgens uit over de rest van het lichaamsdeel.

Ik heb de bodybalm na het douchen gebruikt waardoor mijn lichaam wat warmer is, hierdoor smelt de balm sneller en is het makkelijker uit te smeren.
De balm blijft redelijk vettig op mijn huid. Misschien heb ik wel teveel gebruikt, ik gebruik het dus het liefst ’s avonds. Dan kan dit lekker intrekken als ik slaap en zo kunnen de ingrediënten hun werking goed doen.
Je kunt de sticks ook in de koelkast bewaren om het zo in de zomer lekker koel op te smeren 🙂

FACE BALM

Okko skincare

Door naar de Face Balm Bergamot & Rose Geranium. Bergamot is een citrus vrucht en heeft veel fijne werkingen voor je huid. Het werkt onder andere antibacterieel en rustgevend. Rose Geranium is onder andere anti septisch en werkt bij jeugdpuistjes, eczeem en werkt rustgevend. Lijkt me prima voor het gezicht dus!

Okko skincare organic 6604
Links een foto van de ingrediënten. Voor groter beeld, klik op de foto.
De face balm werkt precies hetzelfde als de body balm. Ook deze zit in een kartonnen koker en is niet vloeibaar maar vast. Het leek me vreemd om dit op mijn gezicht te smeren maar dat viel allemaal erg mee!
Okko skincare organic 6603

 

Hiernaast zie je de onderkant van de koker. Hier duw je dus voorzichtig op om de ‘bar’ omhoog te schuiven.
Ik smeerde de bar op mijn wangen, voorhoofd, neus en kin en ben het vervolgens met mijn handen gaan uitsmeren.
Het trekt snel in in mijn huid (fijn!) en het ruikt ook lekker fris! Je ruikt de citrusgeur van de bergamot.
Mijn gezicht voelt vervolgens lekker zacht aan.

Na de face balm 2 weken gebruikt te hebben kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben over dit product. Ik gebruik het product iedere ochtend omdat het zo snel intrekt zit mijn make-up ook prima. Ook als ik dit vlak na het gebruik van de balm aanbreng. ’s Avonds gebruik ik een olie, dat vind ik toch wel lekker als ik naar bed ga.
De balm maakt mijn huid rustiger en het geeft ook een fijn zacht gevoel na het opbrengen. Zoals ik a l zei trekt het snel in en kan ik redelijk snel na het aanbrengen mijn make-up aanbrengen. Yay!

Okko skincare

ALGEMEEN OORDEEL

Ik vind het concept van het ‘niet vloeibare’ ZO leuk! Dit maakt het ook hartstikke makkelijk om mee te nemen. Denk aan: vakantie, logeerpartijtjes en gewoon om mee te nemen in je tas voor een touch-up!
Maar ook voor thuis is het ideaal. Het kan niet kapot vallen op je badkamertegels (happened to me before 🙁 drama).
De kartonnen verpakking is zeer milieu vriendelijk en dat spreekt mij ook aan. Let wel op dat je de kokers in een kastje zet. In ieder geval niet in een te vochtige omgeving omdat het karton anders kan uitzetten en wellicht los kan laten.
De producten ruiken goed en vooral naar natuurlijke ingrediënten, ik hou hier erg van! Verder zijn de producten niet op dieren getest en dat is absoluut een dikke plus!
Ik moet nog een beetje wennen aan het aanbrengen omdat het niet vloeibaar is maar ik vind de producten ontzettend fijn!

HEBBEN!

Wil je de producten van Okko skincare ook proberen? Als je van natuurlijke producten houdt in leuke verpakkingen dan moet je dat zeker doen!
Je kunt de producten kopen op hun webshop. Hier vind je ook meer informatie over de ingrediënten en over het merk zelf.
De ‘Body balm’ kost 15 pond. Dit is omgerekend ongeveer €19,80. Je doet vrij lang met de balm dus duur vind ik dit helemaal niet!
De ‘Face balm’ is te koop voor 13,50 pond. Omgerekend ongeveer €17,80. Ook met deze balm doe je vrij lang omdat het niet vloeibaar is. Voor een gezichtsolie/bar/crème is dit ook een prima prijs!

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf

May