Ken je de tijd nog dat je met je ouders op vakantie ging en een weggooi camera kreeg, zodat je foto’s kon maken die je pas na de vakantie kon afdrukken, die je dus pas een paar dagen na de vakantie kon zien? Ik wel! En ik vond het geweldig. Het was altijd een verassing hoe de foto’s waren geworden.
Een klein beetje nostalgie vond ik dus ook in deze polaroid camera ♡. Lees je mee?

Ik vond de polaroid camera vorig jaar op internet. Ik MOEST hem hebben. Want die kleurtjes en die spanning nadat je een foto gemaakt hebt. Zal de foto gelukt zijn?
Ik kocht de camera voor een hoop geld.. Toen werd de polaroid instax nog maar op 1 website verkocht. Tegenwoordig kun je ze zelfs bij de HEMA kopen voor €65.

Picture Polaroid

Voor de camera heb je natuurlijk wel fotopapier nodig. Toen ik de camera kocht waren 20 polaroid velletjes €30. En wat was ik er zuinig op!!
Ook nu kun je de velletjes bij de HEMA voor de helft van de prijs krijgen. Namelijk voor €15. Je betaalt dus eigenlijk €0,75 voor een foto. Best te doen!

De polaroid camera werkt ook heel simpel. Je drukt op de knop om de camera aan te zetten en de lens komt naar buiten, vervolgens hoor je dat ouderwetse geluid dat de camera actief wordt (leuk!).
De instax heeft een soort sensor die bekijkt welke belichting de foto nodig heeft. Als je dus 10 seconden wacht dan gaat het lampje boven de optie branden die je het beste kan gebruiken. Weinig kans op te donkere of overbelichte foto’s dus.
Verder werkt de camera op gewone batterijen.

Zoals je ziet heb ik de camera vooral gebruikt om foto’s te nemen van mijn honden 🙂 Maar ik heb de camera ook meegenomen op vakantie en de foto’s in een plakboek geplakt ♡

How cute is that? 🙂

May