Yay, vandaag weer een artikel over skincare! En niet een gewone maar probiotic skincare.
Ik heb de producten van Esse getest. Esse is een organisch skincare merk die als eerste ter wereld producten heeft gemaakt met levende bacteriën. Klinkt best vreemd he.. Maar ook heel erg interessant. Lees je mee?

ESSE

Esse Cosmetics skincare

Probiotic skincare

Eerst wat informatie over het merk. Want ik denk dat weinig mensen hier nog mee bekend zijn.
Esse Organic Skincare komt van oorsprong uit Zuid-Afrika. Hier ontwikkelen zij in laboratoria probiotische huidverzorgingsproducten. Probiotisch houdt in dat het product levende microbes/bacteriën bevat. En Esse was de eerste ter wereld die dit in hun producten verwerkte.
Deze microbes zorgen ervoor dat het ecosysteem van je huid weer in balans komt. Wat logischerwijs dus weer betekent dat je huid er mooier van zou moeten worden.

Verder is het belangrijk om te weten dat alle producten van Esse vegan en dierproefvrij zijn en dat zij ecologisch werken. Zij houden dus rekening met het milieu, dat weer terugkomt in de glazen verpakkingen en de houten doosjes.
Leuk detail: De doosjes zijn gemaakt door Zuid-Afrikaanse vrouwen. Het hout is afkomstig van bomen die daar veel groeien, hierdoor is het dus geen probleem dat deze bomen worden gekapt en gebruikt voor verpakkingen.
Yay voor Esse!

PROEFVERPAKKING DRY/SENSITIVE

Esse Cosmetics skincare

Hoe ideaal is dit! Esse heeft een proef/reisverpakking. Ik zie bij mijzelf dat als ik een nieuw merk wil uitproberen ik het vaak vervelend vind dat ik een fullsize verpakking moet kopen. Als het niet prettig is dan zit je dus met een grote verpakking..
Esse heeft twee types van deze proefverpakkingen. De ene is voor de dry/sensitive huid en de ander voor de oily/combination huid. Ik koos voor de dry/sensitive variant.
De proefverpakking bevat je hele ritueel: Gel cleanser, cream cleanser, toner, cream mask en de ultra moisturiser. Ik vertel je kort wat ik van de producten vond.

GEL CLEANSER
Esse-cosmetics 7920
De gel cleanser is een frisse cleanser voor het gezicht. Het ruikt naar pepermunt en het doet mij denken aan het turkse stoombad in de sauna. Lekker! Dit maakt de cleanser ook lekker fris.
De gel cleanser is specifiek gericht op het verwijderen van vuil op waterbasis. Denk aan het zweet dat ’s nachts op je gezicht wordt geproduceerd.
Ik gebruik deze cleanser ’s morgens vanwege de frisheid en het verwijderen van vuil op waterbasis.
De cleanser schuimt lekker en je hebt er maar erg weinig van nodig. Ik denk dat deze cleanser ook wel make-up reinigt, maar omdat ik hem alleen ’s morgens heb gebruikt kan ik dat niet met zekerheid zeggen.

CREAM CLEANSER
Esse-cosmetics 7921De cream cleanser is iets zachter dan de gel cleanser maar ruikt ook lekker fris. Deze is meer gericht op het verwijderen van vuil op olie basis. Denk hierbij dus aan make-up.
Om deze reden gebruik ik de cream cleanser ’s avonds voordat ik ga slapen. Ik reinig mijn hele gezicht met alleen de cream cleanser en ik gebruik ook maar een klein beetje.
De cream cleanser schuimt niet zo. Wat ik zelf graag doe is het aanbrengen van de cleanser op mijn hele gezicht, dit inmasseren en dit een minuutje te laten intrekken. Mijn make-up is geheel verwijderd en het reinigt ook de oog make-up zonder dat het prikt in mijn ogen.

TONER
Esse-cosmetics 7922De toner is een vloeibaar product, net zo vloeibaar als water en bevat rooibos extract. De toner zorgt voor een beter immuunsysteem van de huid en bereid je huid voor op het aanbrengen van de crème.
Hij ruikt redelijk neutraal maar heeft toch een lichte zachte fijne geur.
Ik gebruik dit na het aanbrengen van mijn serum (waar ik in een ander artikel wat over vertel) en voor het aanbrengen van de crème. Ik doe een paar druppeltjes in mijn  handpalm, wrijf dit uit en breng het aan op mijn gezicht.

CREAM MASK
Esse-cosmetics 7923De cream mask is een dikke crème die zorgt voor verhelderen en egaliseren van de huidtint. Het verzorgt de meest uitgedroogde huid en kan gebruikt worden als maskertje, aftersun of voor het verminderen van pigmentvlekken.
Ik vind dit masker echt heerlijk. Ik breng hem twee keer per week aan voordat ik ga slapen (in plaats van de gewone crème) en laat dit masker dus de hele nacht intrekken. Mijn huid voelt de volgende ochtend echt heerlijk zacht aan. Het masker trekt ongeveer in binnen 10 minuutjes en je ziet of voelt er verder niets van. Het voelt dan ook niet raar om hiermee te gaan slapen.

RICH MOISTURIZER
Esse-cosmetics 7924Dit is een biologische gezichtscrème mét SPF. De crème bevat ook omega 6 vetzuren, olijfblad extract en anti-oxidanten.
De crème is lekker dik en je hebt er maar heel weinig van nodig om over het hele gezicht en hals aan te brengen. Ik heb een klein potje maar hier doe ik zeker langer mee dan 2 weken.
De crème ruikt erg lekker zacht en kruidig (de typische geur van natuurlijke producten).

MIJN MENING OVER HET PAKKET

Esse Cosmetics skincare

Ik was héél benieuwd naar dit pakketje. Na het ontvangen van het pakket heb ik gebeld met Esse en heb ik veel nuttige informatie gekregen over het product en ik had dus echt hoge verwachtingen.
Die verwachtingen zijn wél uitgekomen. Toen ik begon met dit pakketje was mijn huid in heel slechte staat.
Ten eerste had ik een allergische reactie op een ander product en had ik veel pukkels en ten tweede ben ik nog niet zo lang bezig met het gebruiken van natuurlijke producten.

Juist dit pakketje zou ervoor zorgen dat de overgang van ‘normale’ producten naar natuurlijke producten zo optimaal mogelijk gaat.
De producten zorgen er namelijk voor dat je huid zelf weer talg gaat aanmaken. Bij ‘normale’ producten doet je huid dit niet zo erg meer omdat je huid lui is geworden. De producten van Esse willen ervoor zorgen dat je huid dit allemaal zelf weer kan en je huid weer volop gezond is en zijn werk weer naar behoren werkt.

Ik zal heel eerlijk zijn. Ik heb twee weken lang alleen maar de producten van Esse gebruikt. Verder geen enkel ander huidverzorgingsproduct. En mijn huid is aanzienlijk verbeterd.
Mijn pukkeltjes zijn allemaal verdwenen en er is niets voor in de plaats gekomen en mijn huid is egaler. Ik heb namelijk nogal een niet-egale huid :-(. Verder voelt mijn huid zachter en voelt het wat elastischer (ik weet niet goed hoe ik dit anders moet beschrijven).

Wat ik ook erg leuk vind is dat de verpakkingen helemaal ecologisch zijn. De flesjes en de potjes zijn van glas en het doosje is van hout en is op een eerlijke manier verkregen. Dikke plus!
Ik ben dus zéér tevreden over het pakketje.

HEBBEN

Esse Cosmetics skincare

Ik verwachtte eigenlijk dat de producten heel duur zouden zijn. Dit valt reuze mee. En zeker de proefverpakking is niet duur.
Je kunt een proefverpakking kopen voor €24,95 op de webshop van Esse. Zo kun je kijken of dit merk ook goed bij jou past.  Je doet ongeveer 2 weken met het pakketje en het wordt aanbevolen om tijdens deze twee weken geen andere huidverzorgingsproducten te gebruiken voor het beste resultaat.
Daarna kun je altijd nog besluiten om de fullsize producten te kopen.

Ook voor meer informatie over het merk, de producten, de certificaten, ingrediënten en andere dingen die je graag wilt weten verwijs ik je naar de website van Esse.

Afgelopen dinsdag (8 maart) ben ik naar de lancering van de nieuwe lijn van Esse geweest en hier vertel ik later deze maand wat meer over. Het serum dat ik gebruikt heb in deze periode behoort tot deze nieuwe lijn dus die zal ik dan ook uitgebreid bespreken 🙂

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf.

May