Ik vind het heerlijk om te fotograferen voor mijn blog. Om nieuwe dingen uit te proberen en vooral het resultaat te bekijken en er blij mee te zijn!
Ik krijg ook regelmatig complimentjes over mijn foto’s, superleuk! Maar hoe maak ik nu precies mijn foto’s? Een belangrijk deel voor mij is de styling. Wat gebruik ik als decor en hoe kan dit mijn foto’s nΓ©t dat beetje extra geven? Lees je mee?

VOORBEREIDING

How to: Style je foto's

Wat gebruik ik nu precies voor mijn foto’s? Ten eerste natuurlijk een achtergrond. Zelf houd ik van witte achtergronden. Ik heb daarom een LACK tafeltje bij Ikea gekocht in het wit. Het tafeltje heb ik nooit in elkaar gezet, ik gebruik alleen het blad..
Op de achterkant van dit blad heb ik marmer folieΒ geplakt, hierover heb ik een artikel geschreven zie hier.
Ik heb nu dus 2 achtergronden, wit en marmer, maar dat is alleen voor platte foto’s (van bovenaf), en soms wil ik ook foto’s van voren maken. Dan gebruik ik gewoon mijn witte muur of mijn witte kastje. Dat is echt een kwestie van wat je zelf mooi vindt. Gebruik een deken, een laken, een muur of een groot vel papier. Wat jij wil!

Ga dan op zoek naar leuke accessoires. Ik heb verschillende ’thema’s’. Zo heb ik koperen accessoires, roze en zilveren accessoires en heb ik hout en patchouli voor bijvoorbeeld natuurlijke producten.

DE REGELS

How to: Style je foto's

Weet je wat echt vet leuk is? Er zijn geen regels πŸ™‚
Creativiteit is geheel naar eigen inzicht in te vullen. Wil jij lekker kleurig doen? Scheve foto’s maken? Superstrak en rechte foto’s hebben? Het maakt allemaal niet uit want het zijn jouw foto’s.
Nou ja, er is 1 klein dingetje dat wel helpt met de styling van je website of instagram account: houdt het ietwat hetzelfde. Als jij een heel druk en chaotisch overzicht wilt (wat ook vet kan zijn) dan moet je je vooral niet houden aan 1 filter of 1 soort hoofdkleur. Ik doe dat zelf wel. Ik houd van wit en van simpel en dat zie je terug in mijn foto’s.
Mijn instagram (volg je mij al?) is één geheel en dat vind ik zelf erg prettig.

WAAR KOOP IK AL DIE ACCESSOIRES?

How to: Style je foto's

Pretty simple. Overal. Soms ga ik gewoon de stad in voor decor spulletjes.
Maar waar ik altijd even naar binnenloop voor deze (budget)spulletjes zijn: de HEMA, de Action, de Ikea, de Blokker en Big Bazar.
Maar je kunt ook online kijken of ergens zomaar tegenaan lopen.
Combineer de accessoires met elkaar, houdt het lekker simpel of gebruik je parfum/make-up/kopje koffie als accessoire. Het kan allemaal. En het is mijn favoriete hobby haha!

HET BEWERKEN VAN FOTO'S

How to: Style je foto's

Ik probeer mijn foto’s altijd zo wit mogelijk te krijgen. Soms lukt dat niet helemaal en soms ziet het er heel onnatuurlijk uit dus zijn ze niet zuiver wit maar het is wel mijn goal..
Ik krijg daarom ook vaak de vraag hoe ik nu precies mijn foto’s bewerk. Welke apps ik gebruik en wat ik doe om ze zo wit te krijgen.
Daarvoor wil je verwijzen naar een eerder artikel: How to: Foto edit
Have fun!!

Wat gebruik jij als decor voor je foto’s en waar koop je deze meestal?

May