Skincare is mijn passie. Ik HOU van huidverzorgingsproducten en dit kun je op mijn blog terugzien. Maar nu een keer geen skincare voor mijzelf maar voor mijn hondjes. Skincare voor honden? Huh? Ja dat bestaat! Het zou haarverlies moeten verminderen, de vacht glanzender en gezonder maken. En waarom zou ik zo egoïstisch zijn om het alleen voor mezelf te gebruiken?
Vandaag review ik de DoiLs olie voor honden 🙂

Skincare voor honden

Laat ik beginnen met het voorstellen van mijn hondjes..
Zoë is een black & tan jack russel van bijna 7 jaartjes jong. Zij is de baas in huis (zoals vrouwen altijd zijn) en bepaalt dus ook wat er gebeurt.
Joep is een vuilnisbakje van 1.5 die ik uit Roemenië heb geadopteerd. Hij was gedumpt in het bos als pup en is gelukkig gevonden door Laura van Stray Animal Rescue (leuk om te weten: mijn verhaal staat ook op de website).

Iedere hondenbezitter kent het verhaar probleem wel denk ik.. Iedere dag stofzuigen, plukken haar die zomaar uit het niets komen aanwaaien.. Het enige nadeel van het hebben van honden denk ik.
Ik heb hier al eerder wat middeltjes voor geprobeerd zoals schapenvet, maar daar kwamen ze behoorlijk wat van aan. NIET cool.
Ik probeerde nu DoiLs Skin Omega-3 olie, Dit zou moeten werken bij overmatige verharing, ontstekingen, jeuk en een doffe vacht.

HET PRODUCT

Skincare voor honden

In het doosje vind je een flesje met de olie, een dopje en twee spuitjes, een grote en een kleinere. Het is de bedoeling dat je de hoeveelheid olie afstemt op het gewicht van de hondjes. Mijn honden wegen ongeveer 7 kilo en krijgen 0,7ML. Hiervoor gebruik ik dus het kleinere spuitje.
Zijn je honden zwaarder? Dan moet je het grote spuitje gebruiken.
De olie ruikt ontzettend vies (vind ik, mijn vriend vindt het wel meevallen). Het ruikt naar vis en dan niet de lekkere geur vis die je ruikt in de viswinkel maar de penetrante visgeur. Mijn honden vinden het in ieder geval superlekker.

Ik heb de olie inmiddels 3 weken gebruikt. Iedere avond spuit ik 0,7ML bij hun brokjes en ze smullen ervan.
Ik was aanvankelijk wel sceptisch want ik vroeg me af of ik nu echt resultaat zou gaan zien, maar kwaad kan het nooit. Nu 3 weken later zie ik tot mijn verbazing zelfs duidelijk resultaat!
Ze glimmen beiden de pan uit en ze voelen écht heel zacht aan. Het is geen placebo effect want mijn vriend en anderen vinden dit ook (zonder dat ik verteld heb dat ik ze deze olie geef).
Wil je meer informatie over het product zien zoals de ingrediënten? Die kun je hier bekijken. Het product is te koop voor €26,36 100ML.

SPEELTJES

Natuurlijk heb ik ook wat speeltjes uitgezocht op de website. Want kan Joep en Zoë het wat schelen dat ze olie krijgen? Speelgoed vinden ze natuurlijk wél leuk. En ik heb er een filmpje van gemaakt 🙂
enjoy!

Een hondenspel. Superleuk natuurlijk want hier moet je hond voor nadenken en moeite doen. Van de gedragsdeskundige hoorde ik dat 1 keer spelen gelijk staat aan een uur buiten lopen qua mentale energie. En ze vinden dit ook ontzettend leuk om te doen.

Honden speelgoed
Honden speelgoed

Een kong en een pasta voor in de kong. YUM! Hier zijn ze echt lang mee bezig geweest. En ze vonden het erg lekker. De pasta is in verschillende smaken verkrijgbaar.

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk

May