Detoxen is helemaal hip en je hoort het steeds vaker. Mensen worden zich meer bewust van hun lijf en wat zich daarbinnen afspeelt.
Vorige week heb ik de hele week de detox van forever gevolgd, het was soms moeilijk en soms onhandig. Ik ben totaal niet gedisciplineerd en ik heb nog nooit eerder gelijnd of een detox gevolgd.
Wat houdt deze detox nu precies in? Wat doet het met je lichaam en vond ik het het waard om 9 dagen niet meer los te kunnen gaan op eten?
Ik heb een diary bijgehouden en die deel ik vandaag met jullie!

CLEAN 9

Forever clean c9 review

Ik ga eerst kort even vertellen wat de Clean 9 precies inhoudt.
De clean 9 is zoals de naam al aangeeft een clean voor het lijf. Simpelweg gezien een detox. De clean zorgt ervoor dat afvalstoffen in het lichaam worden afgevoerd zodat je je beter voelt, je huid mooier wordt, je energie verbeterd en je valt er waarschijnlijk ook wel wat kilo’s mee af.
Het is dus niet gericht op een dieet zoals de crash diëten die bekend zijn (niks tot weinig eten, veel afvallen om vervolgens na de periode weer net zoveel kilo’s aan te komen of nog meer).
Doordat je tijdens de clean gewoon mag eten, op de eerste 2 dagen na, gaat je lichaam wennen aan een gezonde eetstijl en krijg je al je voedingsstoffen binnen die het lichaam nodig heeft.

DETOX

De clean wordt geleverd in een pakket wat ik erg vond lijken op een Xbox spel ofzo haha. Van de binnenkant ziet het er dan wel weer anders uit. Wat zit er in het pakket?
– 2 gele flacons met Aloë vera gel.
Dit is puur gestabiliseerde aloe vera gel dat zorgt voor een verhoogde immuniteit, stimuleert de spijsvertering en zorgt voor een fitter gevoel.
– Zak ultra light shake
Dit is, zoals de meeste mensen wel kennen, een poeder om shakes van te maken. De poeder bevat veel proteïne en heeft (bij mij) de smaak vanille. Ik vind hem zelf erg lekker.
– Paars doosje met pillen en zakjes
In het doosje zit voor 9 dagen aan pillen (voedingssupplementen) per dagdeel verpakt. De voedingssupplementen bevatten planten extracten en de vitaminen B6, B12 en C.
De andere voedingssupplementen bevatten Garcinia dat vermindert het hongergevoel en zorgt voor een verminderde opslag van vet in vetweefsel.
Verder bevat het doosje de Fibersticks (ook wel snack) genoemd. De snacks zorgen voor een goede stoelgang omdat het veel vezels bevat.
-Shakebeker
Spreekt voor zich
– Meetlint
Om jezelf op te meten gedurende de clean
– Handleiding
Een duidelijke handleiding met instructies per dag en een soort van diary waarin je precies bij kunt houden wat je in hebt genomen, gegeten en andere aantekeningen.
Dit boekje bevat ook handige tips zoals recepten en shake variaties.
-Maatbekertje
Waarin je de aloe vera gel precies kunt afmeten en hieruit kan drinken
– Thee
Twee zakjes thee zonder theïne die je gewoon mag drinken gedurende de clean.

DIARY

DAG 1

Oké, here I go! Op dag 1 weeg ik 62,7 kilo.
Op dag 1 & 2  mag ik alleen de producten van Clean 9 gebruiken en geen eten. Oei..
First thing de aloe vera gel, daar heb ik moeite mee. Ik heb serieus nog nooit zoiets vies geproefd. Dit moet ik de eerste 2 dagen gewoon drie keer per dag drinken. Verschrikkelijk!
Ik knijp mijn neus dicht, at de gel en drink er meteen een glas water achteraan…  Gelukt!
Een ontbijter ben ik absoluut niet dus ik had ook niet zoveel moeite met het overslaan van mijn ontbijt.
Rond lunchtijd mag ik een shake, fijn! Ik heb amandelmelk van Alpro soya zonder suiker en ingevroren fruit.
De shake is echt heel erg lekker! Hier kan ik wel aan wennen.
Wel merk ik dat ik erg veel honger heb de hele dag. De pillen werken niet helemaal want ik voel me slap en hongerig. Ook krijg ik hoofdpijn tegen de middag.
Zou dat komen omdat ik ook geen koffie en suiker mag?  ’s Avonds heb ik een tomaat gegeten, smullen..

DAG 2

Vanmorgen werd ik wakker met buikpijn. Ik werd wakker van de krampen die ik had in mijn darmen. Na het ‘ontbijt’ (de pillen en de gel) werden de krampen wat minder.
Ik had verwacht dat ik veel naar de wc zou moeten gaan want met mijn stoelgang is niets mis maar dat valt mee. Wel moet ik heel heel vaak plassen.
Ik merk dat mijn buik wat platter is sinds vandaag, het opgeblazen gevoel is weg. Je weet wel, die bolle buik wat nergens op slaat want het is geen vet..
Mijn buik is dan wel mooier maar is vandaag heel erg aan het kletsen. En ik voel me ontzettend beroerd. Ik ben wazig, niet geconcentreerd, duizelig en voel me alsof er een trein 10x over me heen is gereden.
In de avond heb ik een bakje Edamame boontjes gegeten en 1 stukje sushi. Ik vond mezelf erg zielig in het restaurant..

DAG 3

Yes! Vandaag mag ik weer eten en mag ik een shake tijdens mijn ontbijt. Ik ben zo blij als een kind! Wat kun je je eten toch waarderen na 2 dagen zo goed als niets te hebben gegeten.
Ik voel me vandaag ook beter en ben niet meer zo sloom.
Nu hoef ik trouwens ook niet meer zo vaak de aloe vera gel te drinken FIJN zeg!
Maar om eerlijk te zijn wen je ook wel aan de vieze smaak, het wordt niet opeens lekker maar zo vies als op dag 1 vind ik het ook niet meer.
In de avond heb ik een heel lekker courgette schoteltje gegeten en ik dacht dat ik bijna doodging van de buikpijn na het eten.
Ik weet niet precies wat er gebeurde maar het voelde alsof mijn maag constant samentrok en mijn darmen deden ook vrolijk mee. Volgens mij vierden ze een feestje omdat ik weer mocht eten. Not cool!
Later op de avond ging de pijn weg en kon ik weer normaal op de bank liggen.

DAG 4

Ja, vandaag voel ik me goed! Mijn buik is nog steeds lekker plat en ik ben er blij mee. Ik voel me ook eigenlijk hartstikke lekker.
De shakes mix ik nu met ongezoette amandelmelk en mango. Dat is écht lekker en ik geniet ook van mijn shakejes gedurende de dag.
In de avond mag ik 600 Kcal eten maar ik ben echt geen rekenwonder en eerlijk gezegd had ik niet zoveel zin om te rekenen. Ik heb dus even kort gekeken op de verpakkingen en als een portie onder de 600Kcal kwam vond ik het allang goed.
Vandaag heb ik een salade met gerookte zalm en een geroosterd broodje gegeten. Ik heb ervan genoten!
Ik voel me opeens ook ontzettend gezond en I like it.

DAG 5

Vandaag mocht ik even uitslapen van mezelf. Ik heb dus pas laat gegeten. Dat kan volgens mij prima als je zorgt dat je dan ook wat later je avondeten neemt.
Ook vandaag voel ik me prima. Ik voel me een soort van heel relaxed. Mijn energieniveau is niet zozeer verbeterd maar ik heb ook een tekort aan vitamine B12 (bloed geprikt bij de dokter) en dat duurt even voor die weer op peil is.
Ik heb vandaag de hele dag gewerkt en mijn water inname is er een beetje bij ingeslopen. Ik heb daarom in de avond wat extra water gedronken.
De salade met zalm beviel me heel goed dus die heb ik nog een keer gegeten. Lekker

DAG 6

Een drukke dag vandaag. Veel gewerkt, veel lichamelijke beweging en ik was moe.
Echt ontzettend moe. Ik ben niet eens toegekomen aan al mijn werk want ik trok het niet meer.
Wel goed nieuws, ik heb mezelf gewogen en ik weeg 60.1! Dat betekent dat er ruim 2 kg af is. Goed nieuws.
Mijn goal was vier kilo eraf en ik zit dus over de helft. Yes!
Ik had ook geen energie om eten te maken dus ik heb twee geroosterde broodjes met pindakaas gegeten als avondeten. En daar heb ik bést van genoten.

DAG 7

Donderdag is de drukste dag van de week voor mij. Vroeg op, veel werken en in de avond sporten.
Ik  kwam vanmorgen zonder wekker mijn  bed uit, een heel verschil met gisteren en ik voelde me ook echt een stuk beter.
Misschien was het even een dipje.  Ik ging de hele dag lekker en ik nam mijn shake mee en heb genoeg water gedronken.
In de avond bootcamp, ik merkte wel dat ik snel duizelig was en niet zoveel kon als normaal (niet dat ik nou echt vet veel kan ofzo) maar het ging niet zo lekker.
Ik heb een kool salade gegeten met veel groente.

DAG 8

Vandaag ook de hele dag op pad. Shake mee, pillen mee en gaan!
Ik voelde me goed. Helemaal niet moe, redelijk wat energie en mijn hongergevoel was ook wel weg.
Volgens mij is mijn maag zich gaan aanpassen en kleiner geworden.
Wat ik wel erg aan mezelf merk is dat ik heel bewust ben geworden van mijn eetgedrag. Ik neem veel teveel suikers en ook koolhydraten, want ik hou van brood.
Mijn moeder maakt bananenbrood en dat is echt superlekker (zonder koolhydraten). Ik weet zeker dat ik na deze clean bewuster  ga eten. Vooral als het gaat om suikers. En misschien moet ik ook maar eens gaan beginnen met ontbijten..
Als avond eten heb ik heerlijk gegeten bij BlaBla in Groningen. Een vegetarisch/vegan restaurant.

DAG 9: DE LAATSTE DAG!

De laatste dag!!! Ik had verwacht dat ik heel blij zou zijn en op dag 2 had ik me voorgenomen om de dag na de clean lekker naar de snackbar te gaan.
Inmiddels is dat idee wel veranderd. Ik heb helemaal geen zin in vet eten of veel eten. Ik heb meer zin in een kleinere maaltijd met  salade of iets dergelijks.
Is mijn energie inmiddels toegenomen? Niet drastisch.. Voel ik me beter? Ja dat absoluut.
Vanavond eet ik mijn doggybag van Blabla, want ik heb dat gewoon mee naar huis genomen. Schaamteloos.

MIJN ERVARING MET DE CLEAN

Natuurlijke make-up van Dr. Hauschka review

Ik hoor veel verhalen over de Clean 9 van Forever. Ik was voordat ik met de clean begonnen ben nog redelijk onbevooroordeeld want ik heb bewust niets opgezocht.
Of het mijn leven echt heeft veranderd? Nee, dat wil ik niet zeggen. Ik blijf een nuchtere West-Fries en ga niet lyrisch doen over dingen.
Maar ik ben wel echt positief over de clean. Over het algemeen kan ik zeggen dat ik me echt beter voel. Mijn buik is niet meer opgeblazen en ik voel me redelijk relaxed, wat meer ontspannen.
Mijn energie wisselde tijdens de clean. De ene dag had ik meer energie dan de andere dag maar ik kwakkel al wat langer met mijn energielevel omdat ik dus echt een redelijk groot B12 tekort heb. Dit vul je niet aan in een paar weekjes, laat staan dagen.
Als je B12 niveau goed zit dan kan ik me voorstellen dat je door de clean wel meer energie krijgt.
En ik ben afgevallen, dat is ook erg fijn! Ik weeg nu 60.1KG en ben dus in totaal 2KG afgevallen. Verder zijn mijn taille en heupen met 2 cm verminderd 🙂
Ik moet zeggen dat ik tijdens de clean wel gesmokkeld heb. Zo heb ik 2 keer koffie gedronken met een ietsiepietsie suiker (echt veel minder dan normaal) maar in het begin was mijn koffiedrang te sterk.
Naarmate de clean vorderde kreeg ik ook steeds minder behoefte aan koffie.
Wat ik ook echt merkte en dat vind ik een heel fijn voordeel, is dat ik geen pieken meer had. Je kent ze wel, de energiepieken door de suiker en de downpieken door het gebrek daaraan. Ik heb geen dipjes meer!

Wat ik het allerbelangrijkste verschil vind in het hele proces is dat mijn mindset is veranderd. Door de clean ben ik mij heel bewust geworden van mijn eetgedrag. En dat was niet zo in orde eigenlijk.
Ik at wat ik wilde, wanneer ik dat wilde en het maakte me niets uit of het slecht was of niet. Hier ben ik over gaan nadenken en ik wil na de clean ook bewuster blijven omgaan met mijn eetgedrag.
Koffie zal ik echt nog blijven drinken, maar in plaats van twee volle scheppen suiker zal ik gaan minderen naar een klein schepje suiker. And so on.

Er was wel iets wat ik miste in de clean. In de handleiding stonden redelijk wat voorbeeldjes van recepten die je kan maken tijdens de clean. Geen enkele is vegetarisch.. Jammer.
Ik denk dat tegenwoordig steeds meer mensen minder of geen vlees eten en ook het detoxen is populair onder mensen die geen vlees eten.
Ik miste dus wat vegetarische receptjes in het boekje. Jammer.

SNAPCHAT VIDEO DIARY

WIL JIJ OOK DETOXEN?

Diary: Detox van Forever

Als jij nu denkt: Hey, dat wil ik ook!
Ik wil ook een detox, mijn lijf schoonmaken, bewuster worden van mijn eetgedrag, afvallen of heb je een andere reden? Dat kan.
Ik verkoop deze clean zelf niet maar ik verwijs je daarvoor door naar mijn consulente. Een lieverd die je feedback geeft, steunt en motiveert tijdens je clean.

Je kunt voor meer informatie contact opnemen met Mariska Vink
Wil je gewoon meteen het pakket al aanschaffen? Dat kan ook op de website van Forever bij Mariska. 

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf
Disclaimer

May