Make-up op natuurlijke basis bestaat. En vaak wordt dit niet gezien als hoogwaardige make-up en dat is ZO jammer. Ik heb nog niet veel ervaring met make-up die gemaakt is van natuurlijke ingrediënten en dit is de eerste vegan foundation die ik ooit heb gebruikt.
Ik was dus ontzettend benieuwd hoe dit zou afwegen tegen de algemeen bekende en populaire make-up merken. Lees je mee?

Natuurlijke make-up van Dr. Hauschka review

Dr. Hauschka

Ik zal eens voor mezelf spreken maar ik kende de make-up van Dr. Hauschka nog niet. Wel kende ik het merk, want bekend is het merk zeker.
Dr. Hauschka hanteert strenge eisen als  het gaat om de cosmetica die zij maken. Alles wordt gecontroleerd op zuiverheid, de eindproducten worden allemaal getest door medewerkers (niet door dieren uiteraard) en doet zij veel aan milieu management.

Dr. Hauschka heeft echt een enorm assortiment aan verzorgingsproducten. Ik wilde graag de foundation en de poeder proberen, dit omdat ik deze producten zo goed als dagelijks gebruik en ik het liefst natuurlijke producten gebruik.

FOUNDATION

Natuurlijke make-up van Dr. Hauschka review

Dit is de Dr. Hauschka Foundation €21,50 lekker makkelijk te onthouden.Geen moeilijke namen.
Toch ziet de verpakking er mooi uit, het is een zwarte tube (30ML) met gouden letters dat wat luxe uitstraalt en niet zozeer een ‘geiten wollen sokken’ uitstraling wat veel natuurlijke make-up in mijn verbeelding heeft.

De foundation is 100% natuurlijk/biologisch, is vrij van synthetische geur- en conserveringsmiddelen, minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG. En niet onbelangrijk, het product is geheel vegan.

Dr-Hauschka-poeder-foundation-0825Ten eerste, de foundation ruikt echt HEERLIJK. Ik ruik het zelfs nog als ik het aan heb gebracht. Het ruikt echt lekker fris en schoon.
Ik koos voor de kleur 03 chestnut. Ik heb een gelige ondertoon en zit vaak een beetje in het midden qua huidkleur.
De foundation breng ik aan met een kwast en het smelt goed met mijn huid samen. De kleur is ook perfect.
De foundation is denk ik medium dekkend. Hij dekt goed de oneffenheden maar ik heb wel concealer nodig voor eventuele pukkeltjes.

Ingrediënten: 
Water (Aqua), Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Punica Granatum Fruit Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Fragrance (Parfum), Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Farnesol*, Coumarin*, Citral*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Bentonite, Xanthan Gum, Sodium Cetearyl Sulfate, Silica. [May contain (+/-) Mica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007)].
*uit natuurlijke etherische oliën

TRANSLUCENT FACE POWDER

Natuurlijke make-up van Dr. Hauschka review

De translucent face powder van Dr. Hauschka €19,95 ziet er net zo uit als de foundation. Het heeft dezelfde ‘luxe’ look.
De poeder wordt geleverd in een doosje met een spiegeltje en een fijne ‘poederdons’ die erg zacht is. Ik gebruik zelf altijd kwasten om mijn poeder aan te brengen maar het donsje is handig voor onderweg om de glans bijvoorbeeld bij te werken.

De poeder bevat een verzorgende samenstelling van wondklaver, toverhazelaar, zwarte thee en zijde.
Verder werkt de poeder fixerend en matteert het de huid tevens is de poeder geschikt voor een gevoelige huid.

Dr-Hauschka-poeder-foundation-0829Translucent betekent eigenlijk doorzichtig. De poeder is in 1 kleur verkrijgbaar en het is niet geheel doorzichtig. De poeder heeft een lichte kleur. Ik vind dit fijn om te gebruiken voor onder mijn ogen en in het middenstuk van mijn gezicht (waar het meestal ook glimt).
Als je echt heel donker bent qua huidkleur dan raad ik je deze niet aan maar voor lichte en medium huidkleuren kan dit prima.
De poeder matteert inderdaad super en het blijft redelijk lang goed zitten. Het fixeren van make-up met poeder doe ik eigenlijk altijd al maar met een natuurlijke poeder vind ik dat ‘in mijn hoofd sowieso’ toch fijner.
Ook de poeder ruikt HEERLIJK! Dezelfde geur als de foundation. Mijn moeder wilde even mijn  spiegeltje gebruiken en heeft een minuut of 2 met haar neus in het doosje gehangen en een paar keer geroepen ‘Oooh hij ruikt écht heel lekker!’ haha.

Ik ben heel tevreden over deze poeder! En de prijs vind ik ook prima te doen. €19,95 vind ik niet heel duur voor een poeder waar je vrij lang mee doet.

Ingrediënten:
Talc, Silk (Serica) Powder, Mica, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Magnesium Stearate, Jojoba (Buxus Chinensis) Oil, Rose (Rosa Gallica) Petal Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Witch Hazel (Hamamelis Virginiana) Extract, Camellia Sinensis Extract, Fragrance (Parfum), Limonene, Linalool, Geraniol, Citronellol, Coumarin, Citral, Benzyl Benzoate, Silica, Iron Oxide (CI 77491), Iron Oxide (CI 77492), Iron Oxide (CI 77499).

NATUURLIJKE MAKE-UP

Natuurlijke make-up van Dr. Hauschka review
Natuurlijke make-up van Dr. Hauschka review

Ik heb wel enkele keren natuurlijke make-up uitgeprobeerd en ik probeer hier ook steeds meer naartoe te gaan maar ik moet eigenlijk weer helemaal opnieuw beginnen met het vinden van fijne producten die voor mij en mijn huid goed bevallen.
Dr. Hauschka vind ik een heel fijn merk en ik vind het ook mooi! Naast dat is de prijs ook nog prettig zodat ik niet krom hoef te liggen als er weer een product op is.
De foundation en poeder bevallen mij goed, ik ga binnenkort ook eens wat meer make-up uitproberen van dit merk.

WHERE TO BUY?

Natuurlijke make-up van Dr. Hauschka review

De producten waar ik nu over heb geschreven, en nog veel meer kun je kopen bij de webshop van Big Green Smile.
Deze webshop heeft een ongelooflijk groot assortiment aan natuurlijke cosmetica die milieuvriendelijk zijn, altijd natuurlijk én dierproefvrij.
Verder verkopen ze overigens niet alleen cosmetica maar ook schoonmaakmiddelen, producten voor mannen, moeders en baby’s en nog veel meer. Serieus even de moeite waard om te bekijken als je van het milieu én van jezelf houdt 🙂
Happy shopping!

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May