Fake eyelashes, prachtige dingen. Maar voor mij zijn de plakwimpers niet weggelegd, ik heb er geen geduld voor. Ze raken los, ze zitten scheef en vervolgens trek ik ze eraf omdat ze irritant zitten. Laat maar.
Maar we kennen natuurlijk ook allemaal de wimperextensions (ik neem aan dat jullie dat kennen). Tegenwoordig is er een nieuwe techniek. Namelijk de Russian Volume techniek en ik heb ze! Lees je mee?

Russian Volume Wimpers

Eerst even kort een beetje informatie over de Russian Volume Wimpers. Dit isnamelijk heel wat anders dan de one by one techniek.

One by one techniek:
Zoals de naam al zegt, er wordt een haartje op je bestaande wimper geplaatst. Eén voor één zodat dit een mooi natuurlijk resultaat geeft. De one by one blijven ongeveer 6 tot 8 weken zitten maar er wordt geadviseerd om eerder terug te komen om het te laten bijvullen, ongeveer iedere 4 weken.

Russian Volume techniek:
Dit is een geavanceerde techniek die pas sinds kort in Nederland wordt gebruikt. Bij deze techniek worden dunnere en lichtere haartjes aangebracht op de wimper. Er worden zelfs 3 haartjes om de wimpers heen geplaatst. Deze wimpers zijn vaak meer gekruld en zien er ook veel natuurlijker uit.

MIJN ERVARING

Russian volume set bij Wink Beautybar

Ik heb mijn set laten zetten bij Wink Beautybar in Haarlem. Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik al eerder bij Susanne ben geweest voor de one by one techniek. En ben ik ook vaste klant want als er iemand verstand heeft van wimpers & brows, en heel goed is in wat ze doet dan is het Susanne.

Russian-volume-wimpers-review-wink-beauty-bar-haarlem-1815Zij heeft inmiddels een salon in Haarlem, heel goed bereikbaar en het ziet er mooi uit van binnen! Ik was er nog niet geweest dus ik moest eerst even alles bewonderen.
De techniek Russian Volume duurt langer dan een one by one set, je ligt 2 tot 3 uur in de stoel met je ogen dicht. Op zich vind ik dat geen straf hoor.
Tijdens het plaatsen ben ik af en toe in slaap gevallen en werd ik soms met een schok wakker, awkward..

Russian-volume-wimpers-review-wink-beauty-bar-haarlem-1816Back to topic: Het plaatsen van de set duurt dus wel langer. Dit komt omdat in plaats van 1 haartje, 3 haartjes op je wimper worden geplakt.
First of all worden er tapes onder je ogen aangebracht zodat je wimpers niet vast blijven plakken aan je onderste wimpers. Wel zo fijn..
En dan is het drie uur liggen. Ik kreeg een lekker dekentje over mij heen en  Susanne is gelukkig een prettig persoon die precies aanvoelt in welke stemming je bent. Eerst is het hartstikke gezellig en hoe langer het duurt hoe meer ik ontspan en wegdommel hoe stiller het wordt. En dat is prima. Geen kletskous of vervelende stiltes.

Russian-volume-wimpers-review-wink-beauty-bar-haarlem-1810Het verwijderen van de tapes lijkt misschien wat vervelend maar dat valt reuze mee. Je wimperhaartjes blijven er niet aan plakken. Maar ik heb best een gevoelige huid dus onder mijn ogen was het wat geïrriteerd. Dit was na een paar uurtjes ook weer weg trouwens.
Ik was ONTZETTEND blij met het resultaat. De one by one wimpers vind ik ook prachtig maar bij deze set waren de wimpers meer gekruld, wat dus meer volume geeft en de haartjes zijn ontzettend zacht.

Russian-volume-wimpers-review-wink-beauty-bar-haarlem-1818De zachtheid van de haartjes was even wennen voor mij. Want met one by one wimpers voel je het direct als je in je ogen wrijft. De eerste avond begon ik dus met wrijven en pas na een seconde of 10 bedacht ik me dat dat helemaal niet kan met wimpers! Oeps! Gelukkig is er niets uitgevallen.
De wimpers zitten inmiddels 3 weken en af en toe vind ik een haartje op mijn kussen of komt er eentje mee met het borstelen van mijn wimpers maar ze zitten er nog prachtig op!

Russian volume set bij Wink Beautybar

VOOR

Russian volume set bij Wink Beautybar

NA

Russian volume set bij Wink Beautybar

VERZORGING VAN DE WIMPERS

Russian volume set bij Wink Beautybar

Ook wil ik jullie nog even wijzen op de verzorgingsinstructies van de wimpers. Want je kunt er heel lang plezier van hebben als je ze goed verzorgt.

Russian-volume-wimpers-review-wink-beauty-bar-haarlem-17841. Gebruik speciale oogreiniging voor wimperextensions. Oké, dat is best duur. Dat doe ik zelf ook niet… Maar zorg er in ieder geval voor dat je absoluut nooit reiniging op oliebasis gebruikt.
Olie lost de lijm op en dan kunnen je wimpers er in no-time al af liggen…
2. Wat gebruik je dan wel? Reiniging op waterbasis. Ik heb dé tip, namelijk de reinigingspads van de HEMA. Dit zijn pads op waterbasis en ze zijn lekker dun waardoor je makkelijk je eyeliner kunt weghalen zonder dat je in je wimpers blijft hangen. Verder pluizen ze niet, wat ook erg fijn is als je niet met een half wattenschijfje in je wimper wilt rondlopen.

3. Borstel je wimpers iedere keer na het douchen of reinigen met de speciale wimperborsteltjes. Deze krijg je mee van Susanne 🙂
4. Logisch: niet aan trekken of plukken. Wil je ze verwijderen? Ga zelf alsjeblieft niet knutselen. Dit heb ik ooit eens gedaan (járen geleden) en toen trok ik al mijn wimpers eruit. Not cool. Ga gewoon naar een professional, die kan ze voor je verwijderen met speciaal spul.

Met de wimpers kun je zwemmen, douchen, slapen alles wat je normaal ook doet. Zelf vind ik de wimpers heel prettig op vakantie. Geen blote billen gezicht meer op het strand 🙂

JA, MAAR DIE WIL IK DUS OOK

wink beauty bar logo

Ja, dat kan.
Je kunt via de website van Wink Beautybar contact opnemen met Susanne voor een afspraak. Ze zet wimpers, doet brows en waxt je lichaam. Dus wat je maar wilt.
Niet onbelangrijk: Susanne gebruikt synthetische wimpers. GEEN mink lashes wat qua uiterlijk geen drol uitmaakt, want het is net zo mooi maar dan zonder dierenleed 🙂 Yay!

De Russian Volume set is wel prijzig, namelijk €125 en dat vind ik best duur. Maar aan de andere kant, ze zijn wel prachtig en je hebt er lang plezier van.
Het bijvullen is goedkoper en als je het kan missen dan zou ik het absoluut een keer proberen!

Was jij al bekend met de Russian Volume techniek? En wat vind je ervan?

#gesponsord

May