Ik ben sinds kort verliefd op een merk dat ik nog niet eerder kende. Namelijk Madara Cosmetics. Alleen al voor de flesjes zou ik ze kopen! Maar belangrijker nog, is het een fijn product voor de huid?
Ik probeerde de lijn SOS hydra en ik vertel jullie wat ik ervan vond! 

MADARA COSMETICS

Ik móet jullie even vertellen over Madara Cosmetics want ik ben echt enthousiast. Het is eigenlijk een merk uit Letland die organische cosmetica ontwikkelt.
Hun main ingrediënten zijn planten en kruiden en de producten zijn allemaal vegan, de producten zijn van tenminste 95% natuurlijke ingrediënten. Verder zijn ze gecertificeerd door Ecocert (ook belangrijk) wat inhoudt dat zij zich aan de regels houden omtrent natuurlijke, milieu- en diervriendelijke cosmetica producten.
De producten zien er allemaal prachtig uit en ook de website is een plaatje om te zien. Maar nu ga ik jullie snel wat vertellen over de nieuwe lijn van Madara.

SOS HYDRA

MADARA SOS LIJN

De nieuwe lijn ‘ SOS Hydra‘ is speciaal ontwikkeld voor de vochtarme huid. Yay!! Die heb ik (nou, eigenlijk is dat niet yay maar wél dat de lijn hierop is gericht).
De producten uit deze lijn bevatten vocht-bindende en vasthoudende ingrediënten. Ze herstellen de vochtbalans, reduceren het vochtverlies en zorgen dat de waterreserves in de huid toenemen.
De lijn bestaat uit 2 producten. Namelijk de SOS Hydra Recharge cream en de SOS Hydra Repair Intensive Serum.

SOS HYDRA RECHARGE CREAM

MADARA SOS LIJN

Ik begin met de algemene informatie over deze cream.
De SOS Hydra Recharge Cream (50ML) is te koop voor €33. De cream belooft na 30 minuten al 35% verschil in hydratatie en na 4 weken gebruik maar liefst 80% meer hydratatie van de huid.
De cream bevat onder andere de volgende ingrediënten: Hyaluronzuur, de huidige fysiologische vochtinbrenger Sodium PCA, het hydraterende suikermolecuul betaïne, lijnzaad om de vochtbarrière te verbeteren en de wortel van de noordelijke pioenroos.

Madara-SOS-Lijn-skincare-2170De cream gebruik ik altijd ná het serum, zoals dat normaal gesproken ook hoort. De cream gebruik ik dan ook als dagcrème en zo nu en dan als nachtcrème.
Het is een roze (pretty) crème die heel zacht aanvoelt en heel fijn smeert. De crème is dun maar toch romig.
Verder ruikt de crème verslavend lekker! Heel zacht en heel schoon, alsof je je net lekker hebt gewassen. Of nee! Het ruikt naar schone was haha! Heerlijk in ieder geval.
De geur blijft ook best lang hangen.
Na het aanbrengen voelt mijn huid zacht aan en heb ik gedurende de dag helemaal geen last van een droge huid. As it should be.

SOS HYDRA REPAIR INTENSIVE SERUM

MADARA SOS LIJN

Serums zijn goed voor de huid! Geloof me, serums verzorgen je huid als geen ander.
De SOS Hydra Repair Intensive Serum (30ML) is te koop voor €35.
Het roze glazen flesje met pompje ziet er in ieder geval al prachtig uit.
Het serum helpt de dieper liggende vochtlagen te herstellen en alsook de waterreservoirs te vergroten.
Het serum bevat onder andere de volgende ingrediënten: Pioenwortelextract en een hoge concentratie hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht. Dit helpt om de opperhuid gehydrateerd te houden.

Madara-SOS-Lijn-skincare-2169Het serum heeft bijna dezelfde structuur als de cream maar is iets dunner. De vloeistof is ook roze van kleur en smeert fijn uit. Je hebt maar 1 pompje nodig voor het hele gezicht én de hals.
De serum trekt heel snel in wat fijn is omdat je erna gelijk de crème kan aanbrengen.
Ook het serum ruikt ontzettend lekker, lekker fris en schoon. De geur blijft minder lang hangen dan de cream maar als je ze over elkaar gebruikt dan ruik je de producten nog een lange tijd na gebruik. ♡

NEED THIS IN MY LIFE

MADARA SOS LIJN

Klopt, you need this in your life.
Heb je net als ik een vochtarme of gecombineerde huid dan is deze lijn helemaal geschikt voor jou.
Maar ook als je een droge of vette huid hebt kun je deze lijn goed gebruiken. Iedere huid heeft namelijk vocht en hydratatie nodig. Je huid wordt er absoluut niet vet(ter) van.

Je kunt de producten aanschaffen in de meeste gezondheidswinkels maar online is natuurlijk makkelijker.
De webshop van Madara Cosmetics zit ook gewoon in Nederland. Makkelijk en goedkoop met verzendkosten.
Boven de €55 betaal je namelijk geen verzendkosten (als je beide producten aanschaft dus al niet) en als je onder de €55 zit betaal je maar €1,45. Fijn.
Happy shopping! ♡

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May