Als je wel eens bij mij thuis bent geweest en mijn make-up area hebt gezien, dan weet je ook dat ik ongeveer 150 kwasten heb. Waarom? Ja, waarom niet? Ik hou van kwasten haha.
Goede kwasten kunnen je make-up serieus 10 keer mooier maken. En de kwasten van Real Techniques vallen absoluut onder goede kwasten. Lees je mee?

CORE COLLECTION

Real Techniques by Sam & Nic

De core collection heeft zelfs een award gewonnen! Dit zijn DE kwasten van Real Techniques. Deze kwasten zijn de basic kwasten die je nodig hebt om je gezicht flawless te maken.
Wat zit er precies in de core collection?

Real-techniques-sam-nic-fake-0282Contour brush: Deze kwast is speciaal bedoeld om je highlighter mee aan te brengen op de jukbeenderen. Zelf gebruik ik hem stiekem af en toe ook om mijn contour mee te blenden. Dit werk voor mij prima!

Real-techniques-sam-nic-fake-0283Pointed foundation brush: Zoals de naam al zegt, om foundation mee aan te brengen. Als je dit soort kwasten gebruik voor foundation, works just fine! Ikzelf breng mijn foundation liever aan met een buffing brush. Geeft net iets meer dekking. Maar dat is je persoonlijke smaak.

Real-techniques-sam-nic-fake-0284Detailed brush: Deze kwast is perfect voor het aanbrengen van je concealer. De kwast werkt heel precies en pakt het product ook goed op terwijl de haren toch wel zacht zijn.
Je kunt deze kwast overigens ook gebruiken om je lipstick mee aan te brengen. Dat heb ik nog niet geprobeerd. Ik durf dat ook niet zo goed want ik krijg lipstick altijd zo moeilijk uit de kwastjes, zelfs met kaastenreiniger..

Real-techniques-sam-nic-fake-0281
De buffing brush: Mijn favoriet. Buffing brushes zijn perfect! Ik gebruik deze buffing kwast overigens niet voor mijn foundation. Daar is de Zoeva buffing brush de holy grail voor mij. Waar gebruik ik de kwast dan wel voor? Poeder. En dan vooral setting powder. Hele prettige kwast om het mee aan te brengen. De poeder vliegt namelijk niet door de lucht, je kunt heel gericht werken of je baking mee wegvegen als je baked.

CONCLUSIE

Real Techniques by Sam & Nic

Mijn conclusie: de kwasten zijn prima. Als basics bijvoorbeeld zelfs perfect.
Maar ik heb echt mijn voorkeuren met kwasten en gebruik werkelijk alles door elkaar, van goedkoop tot duur.
Deze kwasten vind ik fijn omdat ze het product goed oppakken maar toch zachte haren hebben. Wat prettig is met het aanbrengen van een product. Ook houden de kwasten lekker vast doordat de onderkant van een stugger soort rubberachtig materiaal is. Hierdoor kun je lekker wild doen zonder dat de kwast uit je hand valt ofzo..
De contour brush gebruik ik iedere dag voor mijn highlighter en als ik contour dan blend ik mijn donkere kleuren ermee.
De buffing brush gebruik ik voor mijn setting powder. De andere kwasten staan voor de sier op mijn make-up tafel. Want eerlijk is eerlijk, de kwasten van Real Techniques zijn een plaatje.

De set kwam in een soort mapje waarin je de kwasten ook kunt opbergen of neer kunt zetten. Dat mapje gebruik ik natuurlijk niet. Ze staan mooi in een kwastenhouder.
De core collection kost rond de €25 en kun je aanschaffen bij de Etos (sinds kort!!!) maar ook bij bijvoorbeeld Boozyshop.

Wat zijn jouw favoriete kwasten van RT?

May