Ik heb nog steeds de perfecte shampoo niet gevonden. Soms vind ik een shampoo heerlijk ruiken, doet het redelijk wat goeds voor mijn haar en soms is het echt troep.
Ik probeerde de shampoo en conditioner van Aussie. Gewoon te koop bij de Kruidvat. 

AUSSIE SHAMPO0 & CONDITIONER

De Miracle Moist lijn van Aussie is speciaal ontwikkeld voor het droge en beschadigde haar. Hallo! Meet my hair.. Ik verf het maandelijks en het is redelijk droog. Opdrogen door de lucht is voor mij bijna geen optie..
Deze lijn belooft het vocht in het haar weer aan te vullen en te hydrateren. Ik ben benieuwd!
Helaas is het merk niet natuurlijk, maar ik heb gemerkt dat mijn haar na lang gebruik van natuurlijke producten toch nog redelijk droog is. Waarschijnlijk omdat er geen siliconen in de natuurlijke shampoos zit.
Een beetje krom maar ik koos er toch weer eens voor om een niet-natuurlijke shampoo & conditioner te kopen. Just to see what was going to happen.
De producten van Aussie zijn in principe dierproefvrij. Wat betekent dat dan precies? Aussie geeft zelf aan dat zij de producten niet op dieren testen. Zij kunnen echter niet zeggen dat de afzonderlijke ingrediënten niet op dieren wordt getest.. Dus geheel dierproefvrij is het niet.
Dat vind ik wel heel erg jammer.

MIRACLE MOIST SHAMPOO

Review Aussie Shampoo & Conditioner

Ik koos voor de lijn Miracle Moist omdat mijn haar droog en beschadigd is. Ik hoopte dus op een product die mijn haar wat zachter maakte, minder stug. En een beetje glans kan ook geen kwaad.
De shampoo (€6,99 bij Kruidvat) ruikt in ieder geval wel echt heel erg lekker. Ik gok dat dat het macadamianoot extract is. Het ruikt in ieder geval lekker fris voor mijn haar.

Aussie-shampoo-conditioner-review-2604Omdat ik al een tijdje gebruik maak van natuurlijke shampoos ben ik gewend dat de shampoos niet schuimen. Dat doet deze wel. En een boel (misschien komt dat omdat ik het niet gewend was) en eerlijk gezegd vind ik dat toch wel prettig. Zo weet ik precies welke haren ik heb gewassen en vooral op mijn hoofdhuid. Ik heb het gevoel dat het schoner wordt. Wat misschien wel onzin is hoor.
Ik vind de shampoo echt erg lekker. Ik heb hem nu 4 keer gebruikt ongeveer (ik was mijn haren 2/3 keer in de week) en tot nu toe ben ik erg tevreden.

MIRACLE MOIST CONDITIONER

Review Aussie Shampoo & Conditioner

Vervolgens door naar de conditioner (€6,99) van dezelfde lijn. Deze zit in een zelfde soort fles maar dan iets kleiner (250ml).
De conditioner heeft precies dezelfde geur als de shampoo. Lekker. En smeert prima uit over het haar. Ik heb er niet zoveel voor nodig.
Ik laat de conditioner ongeveer 2 a 3 minuten inwerken, in de tussentijd poets ik mijn tanden enzo. Vervolgens bij het uitspoelen voel ik meteen al hoe zacht mijn haar is. Echt een verschil met hiervoor.
Aussie-shampoo-conditioner-review-2606Toch ben ik hier wel weer een beetje sceptisch in omdat ik volledig achter het gebruik van natuurlijke producten sta. Maar voor mijn haar wil ik toch een uitzondering maken als ik merk dat dit gewoon beter werkt voor mij.
Na gebruik van deze conditioner is mijn haar echt een stuk minder pluizig én kan ik het in de lucht laten opdrogen. Mijn haar is dan gewoon nog steeds zacht en valt ook beter omdat het minder droog is.

CONCLUSIE

Ik ben echt heel tevreden over deze shampoo & conditioner. Het ruikt heerlijk, het schuimt lekker en het maakt mijn haar echt mooier.
Ik vind het alleen ontzettend jammer dat ze niet kunnen garanderen dat er niet op dieren is getest.. Voor mij is dat zeker een reden om over te stappen zodra ik een merk vind die bovenstaande ook voor mijn haar doet en niet op dieren test.
Maar als je niet zulke sterke principes hebt en ook niet helemaal into de natuurlijke producten bent is dit een prima keuze! Dan kan ik hem absoluut aanraden 🙂

VOORDELEN

  • Het ruikt echt heerlijk
  • De flessen zijn redelijk groot dus je kan er best lang mee doen
  • Het schuimt goed
  • Het maakt het haar inderdaad glad en glanzend
  • Het hydrateert mijn haar zichtbaar
  • Het is te koop bij Kruidvat (wat bijna ieder dorp wel heeft)

NADELEN

  • Er kan niet worden gegarandeerd dat er niet op dieren is getest
  • Het product is niet van natuurlijke ingrediënten gemaakt
  • De prijs ligt iets hoger dan de standaard shampoos in de drogisterij

Was jij al bekend met dit merk? En wat is dan jouw favoriete product?

May