Ik herhaal het iedere keer weer. Het reinigen van je huid staat echt op nummer 1 als je een mooie en gezonde huid wilt. Zo belangrijk en ook heel belangrijk welke producten je gebruikt. Want het moet wel geschikt zijn voor jouw huidtype.
Ik probeerde de konjac spons. De nieuwe hype in ‘natuurlijk’ beautyland. Ben je benieuwd wat het precies is? Dan moet je echt even verder lezen. 

DE KONJAC SPONS

KONJAC SPONS

Laten we beginnen bij het begin. Wat is Konjac? Konjac heeft een botanische naam: ‘Amorphophallus Konjac’ en is een plant die van nature voorkomt in Japan, China, Korea, Taiwan en Indonesie.  De plant heeft verschillende functies. Namelijk bij pijn door maagzweren of als afslankmiddel. Verder is Konjac een van nature hydraterende plantvezel die alkalisch is en onzuiverheden en overtollige talg in de huid tegengaat. Dus ideaal om te gebruiken als gezichts- en bodyspons, perfect om te schubben,voeden en hydrateren op een natuurlijke manier.

Uit deze plant is vervolgens een Konjac spons gemaakt en hebben een exfoliërende werking door de structuur van de spons. De sponzen stimuleren de doorbloeding, zorgen voor een nieuwe groei van huidcellen en bestaan uit natuurlijke vitaminen ( A, E, D, B1, B2, B6, B12 en C ) en mineralen. Klinkt dus allemaal ontzettend goed vind je niet?
Naast al het positieve wat je hierboven ziet zijn er ook nog eens heel veel verschillende soorten sponzen. Namelijk voor ieder huidtype wel een geschikte.
Ben je benieuwd naar de verschillende soorten sponzen? Kijk dan even op de website van Konjac spons. Daar staan ze allemaal op een rijtje.

KONJAC FACIAL SPONS GROENE KLEI

Ik koos voor een spons die ik kan gebruiken bij het reinigen van mijn gezicht. En dan ook eentje gericht op mijn huidtype.
Ik kwam uit bij de ‘Konjac Facial Puff Sponge Groene Klei’. Deze is speciaal ontwikkeld voor de gemengde huid met onzuiverheden.
Ik heb een vettige T-zone en droge wangen bijvoorbeeld en heb af en toe last van pukkeltjes. De spons belooft de vettige T-zone aan te pakken, poriën te verkleinen en dode huidcellen te verwijderen.

KONJAC SPONS

Klik voor groter beeld

De spons belooft ook onzuiverheden en bacteriën te verwijderen. Ik was erg benieuwd!

Aanvullende informatie afkomstig van Biggreensmile.nl:

  • 100% natuurlijke plantaardige vezels
  • Reinigt diepgaand de onzuivere gemengde huid
  • Ook geschikt voor de delicate huid rond de ogen
  • Geschikt voor de gevoelige huid
  • Verkleint de poriën
  • pH neutraal
  • 100% cruelty free en geschikt voor veganisten
  • 100% biologisch afbreekbaar
  • Bevat geen synthetische geur- en kleurstoffen
KONJAC SPONS

Klik voor groter beeld.

Oké, genoeg informatie. Door naar de review.
De spons zit in een zak die is geseald waardoor je zeker weet dat hij schoon is. Op de zak staat een heleboel informatie en in de zak zit ook een foldertje met (gebruiks-)informatie en ingrediënten.
De spons voelt erg hard als een steen, vind ik raar en past precies in mijn handpalm. Verder zit er nog een touwtje aan zodat je hem kan ophangen in bijvoorbeeld de badkamer.

Na het natmaken van de spons wordt deze vanzelf super zacht. Wat grappig! Het doet me een klein beetje denken aan de sponzen uit Griekenland, weet je wel? Die gele?
Maar dan net even anders toch.
Wat ik doe is mijn gezicht reinigen met een gezichtsreiniger zoals ik altijd doe. Mijn gezicht en handen natmaken, reiniger in mijn handen doen en aanbrengen op mijn gezicht om het vervolgens in te masseren.
Nu masseer ik het heel kort in om de meeste make-up te verwijderen maar ga ik vervolgens de spons gebruiken.

Omdat hij zo zacht is kom ik eigenlijk ook wel in elk hoekje, naast mijn neus bijvoorbeeld.
Ik merk wel dat de make-up hiermee nog beter wordt verwijderd en daarnaast heeft het dus een milde exfoliërende werking.
De Konjac spons gebruik ik dus niet alleen op zich maar in combinatie met mijn huidige reinigingsritueel en het is best een fijne toevoeging!

KONJAC SPONS

KOPEN

KONJAC SPONS

De Konjac spons is te koop op de webshop van Big Green Smile voor €11,99. Ook zijn er Konjac sponzen voor andere delen van het lichaam en verschilt in prijsklasse.
Je doet best lang met de spons dus duur vind ik het niet.

Ik heb overigens nog veel meer fijne dingen bij Big Green Smile vandaan, het is één van mijn favoriete webshops omdat ze onder andere alleen maar natuurlijke cosmetica verkopen. Het is ook altijd dierproefvrij en vaak geschikt voor veganisten.
Happy shopping!

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May