Witte tanden wil iedereen wel. Waar je 10 jaar geleden alleen nog maar bij de tandarts terecht kon om je tanden te bleken kun je het nu ook gewoon thuis voor een heleboel minder euro’s.
Ik werd natuurlijk benieuwd en probeerde de whitening strips van Smilelab. Ben je benieuwd of het werkt? Ik was dat ook! 

SMILELAB

REVIEW: WHITENING STRIPS VAN SMILELAB

Smilelab is een bedrijf uit Scandinavië die zich gespecialiseerd heeft in tanden. En dan vooral het witter maken van tanden.
Ik zie steeds meer om me heen dat mensen gewoon thuis hun tanden bleken en dat dat helemaal niet veel hoeft te kosten.
De Teeth Whitening Strips van Smilelab is zo een voorbeeld. Ik ga eerst wat vertellen over de strips en vervolgens wat ik ervan vond.

Smilelab heeft verschillende soorten producten om je tanden witter te maken.
Nu zal je misschien zeggen: Maar May, jouw tanden zijn al superwit. Dat klopt ja, ik ben geen vreemde met tanden bleken. Ik heb eens mijn tanden bij de tandarts gebleekt, ik heb een bleekset thuis met een op maat gemaakt bitje en ik heb verschillende producten geprobeerd zoals bleeksets met UV-lampjes en lakjes.
Ik heb een paar slechte gewoontes die niet echt goed zijn voor mijn tanden. Ik rook (veel) oeps, ik drink iedere dag een paar koppen koffie en ’s avonds een lekkere mok thee. Al mijn guilty pleasures die niet goed zijn voor de kleur van mijn tanden..
De Whitening strips heb ik nog niet geprobeerd dus ik was daar erg benieuwd naar.

Het product dat ik probeerde is de Advanced Teeth Whitening Strips Performance. Deze kost €49,95 en hier kan je je tanden 15 keer mee ‘bleken’.
Smilelab belooft dat deze strips jouw tanden geen schade geven en veilig zijn om te gebruiken. Mocht je vullingen of facings hebben dan verkleuren deze niet mee en zal het ook geen pijn doen (ik heb enkele facings en kan dat dus beamen). Het enige wat de strips doen is verkleuringen aanpakken.

REVIEW: WHITENING STRIPS VAN SMILELAB

Waar je wél even op moet letten is als je een gaatje hebt die nog niet is behandeld dat het wel pijn kan geven. Een onbehandeld gaatje is natuurlijk veel gevoeliger omdat er van alles bloot ligt.
Verder kun je een hoop informatie op de website vinden als je vragen hebt. In het menu staat een Q&A section en daar staat een hoop bij. Ik ga namelijk nu verder met mijn review 🙂

REVIEW: WHITENING STRIPS VAN SMILELAB

Het pakketje is een doosje. Een mooi doosje wel, namelijk wit met rood/roze. Lekker strak.
Als je het doosje opent vind je 2 informatie foldertjes, waarvan eentje alle informatie bevat die je nodig hebt zoals de gebruiksaanwijzing. Erg handig.
Verder zie je een stapel met whitening strips die netjes in zakjes zijn verpakt en een doosje waar je de whitening strips in kunt bewaren of meenemen.

Leuk idee, maar zelf gebruik ik het thuis. Wel handig als je veel van huis bent bijvoorbeeld.
De set bevat overigens 15 whitening strip zakjes, goed voor 15 behandelingen dus en dat vind ik veel!
Persoonlijk zal ik per treatment zeg maar een stuk of 6 strips gebruiken. Dus een weekje bijna iedere dag met wat speling als ik het vergeet.

Wanneer je het zakje opent dan vind je een doorzichtig plastic strip waar weer 2 siliconen-achtige strips op zijn geplakt. De ene strip is voor je bovengebit en de ander voor je ondergebit.
De strips voelen een beetje flubberig aan, heel raar. Deze plak je dus met de natte kant (waarmee ze aan het plastic zaten) op je tanden. Misschien past het niet helemaal maar dan kun je de onderkant gewoon om je tanden vouwen, geen probleem.

Als je de strips op je boventanden en ondertanden hebt geplaatst mag je 30 minuten wachten. Ik ga meestal even tv kijken of op mijn telefoon iets doen.
In principe zie je er ook niet zoveel van omdat de strips doorzichtig zijn. Het ziet er een beetje vreemd uit van dichtbij maar als de postbode komt ofzo dan sta je niet echt voor schut.
Ik proefde tijdens het proces helemaal niets en het voelde ook niet raar aan.

REVIEW: WHITENING STRIPS VAN SMILELAB
REVIEW: WHITENING STRIPS VAN SMILELAB

Klik voor groter beeld

REVIEW: WHITENING STRIPS VAN SMILELAB

Zo ziet het eruit met de strips om mijn tanden.

REVIEW: WHITENING STRIPS VAN SMILELAB

Klik voor groter beeld

Na 30 minuten kunnen de strips er weer af. Dat voelt wel een beetje vies aan omdat mijn tanden wat plakkerig zijn. Nu proef ik ook een lichte menthol smaak.
Je kunt ervoor kiezen om je mond goed te spoelen maar ik poets mijn tanden na het gebruik van de strips.
Er wordt wel geadviseerd om dat zachtjes te doen omdat je tandvlees wat geïrriteerd kan zijn direct na de behandeling.

Ik merkte meteen verschil na 1 behandeling terwijl mijn tanden al superwit zijn. Laat staan als je niet heel witte tanden hebt.
Na de behandeling zul je ook wat witte vlekjes op je tanden of tandvlees hebben, schrik niet! Ik ben dat wel gewend want dat is volgens mij bij iedere bleek behandeling zo. Deze witte stipjes/vlekjes zijn tijdelijk en zijn na een uurtje weer weg.
Ik heb ook redelijk snel last van gevoelige tanden en dat viel mij reuze mee met deze strips. Ik voelde na een aantal behandelingen af en toe wat gevoeligheid maar dat heb ik bij ieder bleekproduct wel gehad. Als je er ook last van hebt adviseer ik om een tandpasta voor gevoelige tanden te kopen, dit werkt echt als je er last van hebt!

REVIEW: WHITENING STRIPS VAN SMILELAB

Op de foto is het lastig om verschil te zien omdat ik al redelijk witte tanden heb. Maar als je goed kijkt kun je op de eerste foto wat gele plekjes ontdekken die op de tweede foto zijn verdwenen.
Mijn tanden zijn over het algemeen dus iets witter geworden en vooral egaler.

KOPEN

REVIEW: WHITENING STRIPS VAN SMILELAB

Je kunt de whitening strips, maar ook andere bleek methoden aanschaffen via de webshop: Smilelab.com.
De producten worden vanuit Zweden verstuurd maar hebben geen lange levertijd. Super! Ik heb 3 werkdagen op mijn pakketje gewacht.

Ik ben benieuwd of jij de whitening strips al kent en wat jouw ervaringen zijn?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May