Al eerder schreef ik een review over een shampoo en conditioner voor grijs haar. Vandaag is het de beurt aan Guhl met haar zilver shampoo en anti geel masker.
Speciaal ontwikkeld voor grijs en blond haar en heeft als ingredient ‘Indische noni’. Geen idee wat dat is maar het klinkt in ieder geval lekker exotisch.
In dit artikel review ik de shampoo en het masker en zoek ik op wat Indische noni nu precies is. 

ZILVER GLANS & VERZORGING LIJN VOOR GRIJS OF BLOND HAAR

De lijn ‘Glans en verzorging’ voor grijs of blond haar van Guhl ziet er in eerste instantie mooi uit met haar paarse flessen.
Het straalt voor mij luxe uit en als ik eraan ruik ben ik ook heel tevreden.

Wat is precies een zilvershampoo? Kort gezegd zorgt een zilvershampoo ervoor dat de gele tinten uit het haar verdwijnen. Dus voor mensen met lichtblond en grijs haar is deze shampoo soort een musthave omdat deze haarkleuren al snel geel gaan ogen.
Dit kan komen door de zon, haarverf maar ook als je zelf een warme haarkleur heeft wilt dat er graag weer bijkomen.

In de lijn van Guhl zit Indische noni verwerkt. Op de achterkant staat dat de noni in de Ayurveda wordt gewaardeerd om zijn versterkende werking. De micro-olie is rijk aan essentiële voedingsstoffen.

Noni:
‘De noni of Indische moerbei (Morinda citrifolia) is een plant uit de sterbladigenfamilie (Rubiaceae)… De vruchten worden in Azië rauw gegeten. De schors en wortels bevatten een rode kleurstof en verhitte of verwelkte bladeren worden als pijnstiller voor uitwendig gebruik toegepast. Er zijn velen die geloven in de kracht van noni om kanker e.d. te genezen. ‘
Bron: Wikipedia

Verder is het product dierproefvrij*
* houdt in dat het merk producten verkoopt in landen waar het wel verplicht is om op dieren te testen. De producten die in Nederland worden verkocht zijn in ieder geval niet op dieren getest.

SHAMPOO

Review: GUHL Zilver shampoo & masker

De shampoo is te koop in drogisterijen of online voor gemiddeld €7.
De fles is doorzichtig en heeft daardoor een paarse kleur omdat een zilvershampoo altijd paars is (paars haalt de gele kleur weg omdat het een tegenkleur is).

De shampoo belooft:
♡ Het haar te verzachten zonder dat het haar zwaar aanvoelt
♡ Het haar een mooie glans te geven
♡ Meer kracht te geven
♡ De geelheid te verminderen

Ik vind de shampoo erg lekker ruiken, een beetje een frisse geur die best lang blijft hangen na het wassen van het haar.
Ook schuimt de shampoo lekker zodat je precies weet wat je allemaal hebt gewassen (vind ik zelf erg fijn). Absoluut een fijne shampoo voor blond en grijs haar en ook niet duur vind ik.

ANTI-GEEL MASKER

Review: GUHL Zilver shampoo & masker

Grappig dat dit een masker is. Ik ging er in eerste instantie van uit dat het een conditioner was.
Het anti-geel masker is te koop voor gemiddeld €9 en gebruik je enkele keren per week.

Ook in dit masker zit de Indische noni verwerkt en belooft het volgende:
♡ Intensieve verzorging
♡ Verzwaart het haar niet
♡ Geeft het haar meer kracht (5x sterker haar)
♡ Vermindert geelheid
♡ Verbetert de natuurlijke glans

Het masker ruikt in de eerste plaats ook weer lekker. Ook een frisse geur. En de kleur is uiteraard paars. Alleen niet doorzicht maar doet het me denken aan de verftubes op school vroeger.
Het masker werkt in principe hetzelfde als een conditioner. Namelijk na het wassen aanbrengen en vervolgens 5 minuten laten inwerken om het daarna uit te spoelen.
Het verschil met een conditioner is volgens Guhl dat het masker het haar dus veel meer versterkt dan een conditioner.

De shampoo en het masker vind ik erg fijn. Mijn haar voelt inderdaad lekker zacht na gebruik en het ruikt ook lekker (heel belangrijk vind ik, want ik kan er zo lekker van nagenieten).
Het vermindert inderdaad de geeltinten in het haar maar al met al ben ik gewoon erg tevreden over de shampoo en zeker over de prijs.

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May