Skincare blijft mijn passie. Het belangrijkste, je visitekaartje: je gezicht. Bij onvoldoende huidverzorging kun je huidproblemen krijgen zoals acne, droge huid of een vette huid en nog 100 andere problemen.
Rau cosmetics is een merk die ik al een tijdje kwijlend op social media volg en ik heb nu dan toch een paar producten getest. De BB Cream en de Gel Cleanser. Lees je mee?

RAU COSMETICS

rau cosmetics logo

Rau Cosmetics is nog niet heel lang een begrip in de skincare wereld. Sinds 2009 zorgen zij voor producten zonder parabenen en minerale oliën. Dat is namelijk niet zo heel goed voor je huidje. De producten bevatten natuurlijke ingrediënten en zijn ook grotendeels vrij van PEG’s en kleurstoffen.
Zij focussen zich voornamelijk op huidverzorging en voor alles wat je maar wilt hebben zij een product. Maskers, cremes voor verschillende huidtypes, lichaamsverzorging en zelfs skincare speciaal voor mannen.
En uiteraard doen zij niet aan dierproeven 🙂 Helemaal niet speciaal, want zo zou het horen. Wel belangrijk!

GEL CLEANSER

Ik zeg wel Gel Cleanser, maar eigenlijk heet het Cleansing gel.. Sorry!
Wat ik allereerst kwijt wil is dat ik het uiterlijk van Rau echt fantastisch vind. Wit met zwarte letters. Lekker minimalistisch en puur. Het doet me denken aan schoon en volgens mij is dat ook precies waar Rau voor staat: schone producten.

RAU VOOR JE HUID

Terug naar de cleansing gel en de informatie van de gel. De gel kost €15,95 (200ml) en is ideaal voor een onzuivere en gecombineerde huid. Nu zou je misschien zeggen ‘Maar Mayke, jouw huid is toch geweldig?’. Nou lieverd, maak even kennis met make-up, belichting en een tikje photoshop.
Ik heb namelijk helemaal geen perfecte huid. Ik heb zo nu en dan een pukkel uitbraak, mijn poriën zijn op sommige plekken veel groter dan mij lief is en ik heb redelijk wat littekentjes van mijn acne van die fijne puberteit.
Dus een goede skincare is voor mij echt heel belangrijk! Ik merk het bijvoorbeeld meteen als ik een avond mijn make-up niet goed heb verwijderd en heb dan dus direct een paar pukkels te pakken.
Ik vind het dus belangrijk dat een product goed reinigt maar toch mild is zodat het je huid niet beschadigd.

RAU VOOR JE HUID

De gel bevat aloe vera, brandnetel extract en sorbitol die zorgen voor een goede reiniging van de huid. Verder werkt de gel verkoelend en verwijdert het ook zonder problemen oog make-up. De PH-waarde is circa 7.
En bevat dus ook geen siliconen olie (heel belangrijk), minerale oliën en parabenen.

Het flesje heeft helaas geen pompje. Ik ben gek van pompjes. In plaats daarvan zit er een klein gaatje wat in principe ook niet heel onhandig werkt.
Doordat het gaatje klein is en de substantie gel, loopt het er niet zomaar uit en moet je echt wel even knijpen.
Kans op verspilling is dus minimaal.

RAU VOOR JE HUID

De geur is….. hemels. Echt! Het ruikt heel schoon en fris. Ik ruik eigenlijk geen kruiden zoals ik gewend ben bij natuurlijke producten maar echt een soort van schoon bed idee. Echt heel erg lekker!
En het belangrijkste: reinigt de gel ook? Absoluut! Ik breng het over mijn hele gezicht aan onder de douche (wel even mijn gezicht nat gemaakt) en ga vervolgens alles inmasseren.
Vervolgens spoel ik mijn gezicht af en herhaal ik het proces nogmaals. Ik heb soms namelijk echt een laag plamuur op en wil dan ook alles verwijderen.
De test met het bamboedoekje is doorbracht! Na het reinigen ben ik met een wit bamboe doekje over mijn gezicht gegaan en er zat helemaal geen make-up meer op.
Ook oog make-up reinigt inderdaad prima met deze cleanser!

BB CREAM

Door naar de BB cream van dit merk. Want in de zomer houd ik niet zo van foundation.
Toch wil ik af en toe wel iets dekkends op mijn gezicht omdat ik net een pukkeltje heb of bijvoorbeeld een rode neus heb van de zon.
RAU zegt dat deze BB cream heel dekkend is en ik ben benieuwd. Want ik ken niet veel dekkende BB creams…

RAU VOOR JE HUID

De BB Cream is beschikbaar in een ’travel’ variant en een grote variant. De travel size is maar €4 en daarom prima om een keer uit te proberen als je niet zeker weet of het wat voor je is.
De kleur in deze review is de kleur medium. Er is ook nog een lichtere kleur voor de hele blanke huid.
Helaas is medium de donkerste kleur, dus de dames met een donkere huid kunnen nog niet gaan shoppen voor deze BB cream.

RAU VOOR JE HUID

De cream bevat amandelolie, bijenwas, druivenpitolie, panthenol, zink & vitamine E en zou daardoor dus zelfs kunnen worden beschouwd als huidverzorging (crème).
Verder is de cream UV-beschermend, ontstekingsremmend en kalmerend. Klinkt écht heel erg goed. Bevat ook geen minerale oliën, zuiver siliconenolie, parabenen & nanomateriaal.

Ik ben gek op BB cream. In de zomer of op een luie winterdag. Je huid wordt toch net wat egaler en frisser maar je hebt niet die zware foundation op je gezicht.
Deze BB cream zou goed dekkend zijn en dat maakte mij nieuwsgierig. Een goed dekkende BB cream heb ik eigenlijk nog niet eerder gevonden. Pukkeltjes komen er toch net doorheen gepiept.

Deze BB cream ruikt in ieder geval ontzettend lekker. Een frisse en schone geur ruik ik als ik het pompje gebruik. Ja!! Een pompje! Heel fijn en wat ook fijn is, is dat het pompje milieubewust is.
Anyway, de cream is redelijk dik en vind ik lastig uit te smeren met mijn handen.
Ik heb daar wel een oplossing voor gevonden, namelijk mijn buffing brush gebruiken bij het aanbrengen. Werkt perfect!

De cream is inderdaad goed dekkend! En zeker als ik het met mijn buffing brush aanbreng zodat ik het niet wegveeg zeg maar.
Pukkeltjes worden goed gedekt en ook de rode plekjes op mijn wangen zie ik niet meer.  Wat ik ook echt fijn vind is dat de cream mat is op de huid. Geen gekke glans op de t-zone of waar dan ook.

RAU VOOR JE HUID

Toch gebruik ik nog een beetje bronzing powder om het af te maken omdat het, net als bij foundation, mijn gezicht 1 kleur maakt (dat is dus het goed dekkende).
De bronzing powder breng ik dus een beetje aan op mijn wangen en de bovenkant van mijn voorhoofd om toch nog dat beetje diepte te creëren.
Ik heb inderdaad een hele hele fijne BB cream gevonden die ook goed dekt! Bye bye foundation deze zomer 🙂

De producten van RAU kunnen worden aangeschaft op de website van RAU Cosmetics. Hier is ook een heleboel informatie over het merk en de producten te vinden én nog een heleboel andere fijne producten voor ieder huidtype!
Happy shopping!

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May