Wie van jullie gebruikt iedere dag een primer? Ik eerlijk gezegd niet. Ik vergeet het gewoon. Maar als je een primer gebruikt dan zit je make-up serieus mooier en langer.
In de zomer (of in de winter) kun je een hele subtiele bronzy look creëren met een bronzing primer.
De eerste keer dat ik hiervan hoorde dacht ik ‘Hè? Maar het zit toch onder je make-up?’ Ik snapte het even niet. Ik leg het je hieronder uit en vertel ook hoe ik deze bronzing primer vind.

BRONZING PRIMER

Bronzing primer van Etos

De bronzing primer is een product uit de make-up lijn van Etos. En de Etos heeft écht heel fijne make-up heb ik de laatste tijd gezien.
Sowieso zijn alle producten dierproefvrij en zijn van echt goede kwaliteit terwijl de prijs lekker laag is.
Ik heb al eerder primers van de Etos geprobeerd en daar een artikel over geschreven. Deze keer ga ik het hebben over de bronzing primer (€5,99).

Bronzing Primer

De bedoeling van deze bronzing primer is om je een sunkissed effect te geven. Maar wat een primer nog meer doet is eigenlijk het volgende:
– Het vermindert de zichtbaarheid van de poriën.
– Foundation wordt egaler op de huid
– Foundation is makkelijker aan te brengen
– Het beschermt je huid doordat het een klein filterlaagje op je huid achterlaat

De primer ziet er vanaf de buitenkant wel wat oranje uit en ik ben benieuwd of dit ook het geval is als ik het op mijn gezicht aanbreng.

Het flesje heeft een pompje wat fijn is. Pompjes zijn altijd goed én hygiënisch. Ik gebruik 1 pompje per gebruik want van primer heb je echt niet veel nodig omdat het heel glad uitsmeert.
De bronzing primer ziet er eigenlijk een beetje uit als een highlighter als ik het zo onuitgesmeerd op mijn hand heb. Met een shimmer en een bruinige kleur.

Bronzing primer van Etos

Wist je dat je de primer ook kunt gebruiken zonder foundation?
Meestal gebruik je geen primer als er geen make-up overheen gaat maar deze primer geeft dus dat sunkissed effect.
In de zomer (die er in Nederland bijna niet is) gebruik ik liever geen foundation. Als het echt warm is dan zit het gewoon niet lekker. Meestal gebruik ik een BB cream of helemaal niets.
Maar deze bronzing primer kun je dus ook alleen gebruiken om net even die extra glow te creëren. Cool, nee hot eigenlijk.

Bronzing primer van Etos

Als ik de primer uitsmeer dan zie ik het ietwat oranje worden op mijn pols. Op mijn gezicht is dit anders omdat ik een gele ondertoon heb. Hierdoor komt de bronzer dus echt heel mooi uit.
En als ik mijn foundation eroverheen draag merk ik een minimaal verschil maar het is er wel. Ik ben nét iets minder pips.

Mocht je echt heel licht zijn van huidkleur adviseer ik je wel om een foundation over de primer aan te brengen omdat het misschien ietwat oranje zou kunnen uitvallen.
Maar als je al een lekker kleurtje hebt of al bruin bent geworden van de zon kun je deze primer dus prima zonder foundation dragen.
Verder wil ik nog even zeggen dat de primer echt heerlijk glad is op mijn gezicht waardoor de foundation dus inderdaad echt mooier aanbrengt.
Maar dit wist ik al van de andere primer van de Etos. Ze zijn erg budget maar ik vind het zeker geen slechte aankoop. Ik ben er blij mee!

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May