Al eerder heb ik een artikel geschreven over producten van Madara. En daar was ik zeeer tevreden over! Vandaag review ik de scrub van Madara.
Een merk met natuurlijke ingrediënten en dus lekker puur. Lees je mee?

MADARA

Voor het gemak kopieer ik even mijn eerdere informatie over Madara. Zodat je niet hoeft terug te zoeken naar het artikel:
Ik móet jullie even vertellen over Madara Cosmetics want ik ben echt enthousiast. Het is eigenlijk een merk uit Letland die organische cosmetica ontwikkelt.
Hun main ingrediënten zijn planten en kruiden en de producten zijn allemaal vegan, de producten zijn van tenminste 95% natuurlijke ingrediënten. Verder zijn ze gecertificeerd door Ecocert (ook belangrijk) wat inhoudt dat zij zich aan de regels houden omtrent natuurlijke, milieu- en diervriendelijke cosmetica producten.
De producten zien er allemaal prachtig uit en ook de website is een plaatje om te zien.
Door naar de scrub!

SCRUB

MADARA SCRUB

De scrub is op zich al bijzonder. Het is namelijk een scrub op oliebasis die de vernieuwing van de huidcellen stimuleert.
De olie wordt tijdens het gebruik een soort van melk substantie: een reinigingsmelk. Naast dat het je huid exfolieert reinigt het dus ook nog.
Het actieve ingrediënt is zonnebloemolie. En omdat het product zo natuurlijk is beschadigd het je huid niet en verstoort het ook niet je vochtbalans.
Verder binden de abrikozen- en haverolie-moleculen in deze scrub vuil en onzuiverheden aan zich. De milde microbeads van natuurlijke was pakken effectief verstopte poriën aan en verwijderen dode huidcellen terwijl ze je huid zachtjes polijsten.

Er wordt geadviseerd om de scrub 2 tot 3 keer per week te gebruiken en is het geschikt voor ieder huidtype. Ook niet onbelangrijk: er zitten geen plastic microbeads in! Fijn voor het milieu dus!

MY OPINION

MADARA SCRUB

Ik vind het vaak nogal lastig om een goede scrub te vinden. Vaak zijn scrubs te hard óf zitten er te weinig korreltjes in waardoor ik het gevoel heb dat het precies niks voor mijn huid doet.

MADARA SCRUB

Deze scrub heeft mij blij verrast. Er zitten voldoende korreltjes in die ervoor zorgen dat ik ook echt het gevoel heb dat ik aan het scrubben ben.
De substantie is een soort gel met een hoop korreltjes maar wanneer ik het aanbreng op mijn gezicht (die ik van tevoren vochtig heb gemaakt) wordt de scrub lekker zacht en schuimt het licht.

Dit maakt ook het scrubben makkelijker omdat ik hierdoor fijner over mijn gezicht ga met mijn handen.
De geur is echt heel erg lekker! Ik verwachtte meer een zeepgeur omdat de andere producten van Madara naar schoon en zeep ruiken (ook heel lekker), maar het ruikt juist heel fris. Een beetje fruitig zelfs. Grappig! Want dat had ik niet verwacht.
Na het scrubben voelt mijn huid inderdaad lekker zacht aan. Tijdens het scrubben neem ik stiekem ook mijn lippen mee 🙂 Doordat er zoveel korreltjes inzitten is het daar ook gewoon geschikt voor.
Heerlijk zacht dus en vrijwel helemaal natuurlijk. En dierproefvrij. Een nieuwe favorite die absoluut op mijn favorietenlijstje blijft staan!

KOPEN

De Madara scrub en de andere producten van Madara (neem even een kijkje, best veel en heel fijn spul) zijn te koop op de website van Madara.
Je kunt ook even googlen op Madara en dan vind je meerdere webshops waar je dit merk kunt kopen 🙂

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May