De beauty blender kennen we natuurlijk allemaal wel. Ik ook, maar andere sponsjes heb ik nooit uitgeprobeerd.
Real Techniques heeft nu ook verschillende sponsjes in haar assortiment. Zoals de Miracle Sponge. Voor precisiewerk en voor de foundation. En wat hier zo speciaal aan is? De sponsjes hebben hele gekke vormen. En dat heeft een reden! 

REAL TECHNIQUES MIRACLE SPONGES

REAL TECHNIQUES MIRACLE SPONGE

Introductie is denk ik niet nodig voor het merk Real Techniques. Als je enige interesse hebt in make-up dan ken je dit merk van de kwasten.
Nu heeft Real Techniques haar assortiment uitgebreid met de Miracle Sponges. Klinkt al leuk vind je niet?
De sponsjes zijn gemaakt van een unieke foam technologie (aldus RT) en onderscheidden zich door hun vorm, zachtheid en grootte.

Ik moet zeggen, ze zien er inderdaad superleuk uit en toen ik ze binnen kreeg kon ik niet wachten om ze uit te proberen!

REAL TECHNIQUES MIRACLE SPONGE

MIRACLE SPONGE SCULPTING

De Miracle Sculpting sponge heeft zes verschillende zijden. Holy crap! Waar zijn al die zijden dan voor bedoeld?
Ik gebruik mijn spons alleen om mijn foundation mee aan te brengen.
Maar hey, ik ben dan ook geen make-up pro, ik doe ook maar wat!
De spons kan gebruikt worden voor poeders en voor vloeibare make-up en kan droog (voor volledige dekking) of nat (voor een dewy effect) worden gebruikt. De sculpting sponge is bedoeld om de positieve features van je gezicht te benadrukken.

Real-Techniques-blenders-make-up=spons-9049Oke, wat vond ik ervan? Ik heb alleen nog maar gewerkt met de old school Hema sponsjes (ergens in de jaren 90) en de Beauty Blender. Dus ik ben nog een leek maar heb wel enig vergelijkingsmateriaal.
Zelf maak ik de spons altijd iets nattig, even onder de kraan houden en goed knijpen. Ik merk dat deze spons iets harder aanvoelt dan de beautyblender maar op zich vind ik dat wel fijn. Ook tijdens het aanbrengen voelt het prettig.

Ook als ik mijn spons vochtig maak geeft het een mooie dekkende finish. En het lijkt wel minder te glanzen dan dat ik het met de beauty blender doe. Contouren vind ik ontzettend lastig met een spons maar het ging op zich wel prima! Ze blend inderdaad mooi uit!
Ik hoef bijna geen concealer meer te gebruiken op de oneffenheden.
Ik heb de schuine kant van de spons gebruikt om mijn foundation aan te brengen en ik vond het superfijn vasthouden! Omdat ik de spons vasthield aan het tuutje zeg maar, had ik een goede grip op de spons.
Als je wilt zien waar alle zijden van de spons goed voor zijn, klik dan op de foto hierboven voor volledig beeld 🙂

MIRACLE MINI ERASER SPONGES

REAL TECHNIQUES MIRACLE SPONGE

Vervolgens door naar de Miracle Mini Eraser Sponges. Grappig! Want ik ging ervan uit dat het gewoon kleinere blenders waren. Je kunt ze daar ook gewoon voor gebruiken maar ze zijn dus vooral bedoeld om foutjes te corrigeren.
Wauw! Een product die ik absoluut nog miste in mijn stash. Wattenstaafjes zijn ook niet alles.
Een fall-out van je oogschaduw of na het mascara aanbrengen niezen? Geen probleem, volgens RT kan dit sponsje dat zonder moeite verwijderen.
De mini sponsjes komen per 2. Vind ik wel fijn want ik ben redelijk lui als het gaat om het schoonmaken van kwasten en sponsjes.

Real-Techniques-blenders-make-up=spons-9047Oke, ik heb ten eerste deze sponsjes gebruikt om mijn concealer aan te brengen. Onder mijn ogen maar ook op mijn oneffenheden.
Ik heb dit gedaan met de ronde kant en ik vond het net als bij de grotere spons wel prettig dat ze wat harder aanvoelen dan ik gewend ben. Ook de dekking van de concealer is super met deze spons.
Daarna heb ik nog gebaked met deze sponsjes, om te kijken hoe dat ging.

Ik bracht een translucent poeder aan met een licht vochtig sponsje en to be honest. Ze bevielen mij voor dit doel zeker beter dan de sponzen die ik gewend ben. Hij pakt veel meer product op en voor het baken onder de ogen is dit sponsje de holy grail voor mij!
Het verwijderen van foutjes gaat ook super. Ik heb dit gedaan met een droge spons,  omdat een vochtige spons de make-up juist weer verwijderd. Werkt inderdaad fijner dan wattenstaafjes.
Wil je zien waar alle zijden precies voor zijn? Klik dan ook hier even op de foto hierboven voor groter beeld.

WHERE TO BUY?

REAL TECHNIQUES MIRACLE SPONGE

De sponsjes zijn goedkoper dan de sponzen die ik normaal gebruik, en eerlijk gezegd vind ik ze net zo fijn, zo niet fijner, werken.
De Miracle Sculpting Sponge kost €6,99 en de Miracle Mini Eraser Sponges kosten €6,99 per twee.
De sponsjes zijn verkrijgbaar vanaf half augustus (ja nu dus al!) op onder andere Boozyshop (one of my fave shops).
Happy shopping! En laat even weten of jij ze al geprobeerd hebt en wat je ervan vond!

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf
Disclaimer

May