Pure cosmetica dat maar liefst 4 keurmerken heeft dat aantoont dat de producten écht puur zijn is zeldzaam maar het bestaat.
Ik kende het Deense merk nog helemaal niet, en ik gok velen van jullie ook niet maar je moet echt even dit artikel lezen over de body olie van Derma Eco Woman. Hierin vertel ik je precies wat het merk precies inhoudt én hoe ik de olie zelf vind. 

DERMA ECO WOMAN

Het merk Derma is een Deens cosmetica merk dat zich bezig houdt met zachte en huidvriendelijke producten voor de lichaamsverzorging. De producten zijn allergievriendelijk en biologisch en uiteraard nooit op dieren getest.
Derma streeft ernaar om alle chemische stoffen te bannen uit onze leefomgeving en het milieu, omdat 1 op de 4 mensen een allergie ontwikkelt. De producten van Derma bevatten daarom geen parfum, parabenen en kleurstoffen en zij claimen niet in te leveren op efficiëntie.
Daarnaast heeft Derma maar liefst 4 keurmerken: Allergy certified (geen allergenen die huidallergie veroorzaken), Asthma-Allergy Denmark (geen allergenen en zo min mogelijk kans op een allergische reactie), Nordic Ecolabel (voor de minste belasting van het milieu) en de welbekende Ecocert (minimaal 95% van de ingrediënten is natuurlijk).
Sinds kort is dit merk in Nederland verkrijgbaar bij onder andere PureNordic.nl en Parfumvrij.nl.

DERMA ECO WOMAN BODY OIL

PURE & ALLERGIE-VRIJE COSMETICA

De ‘Derma Eco Woman Beauty Oil’ is een body olie, simpel gezegd. De fles bestaat uit 145ml olie en kost €10,99. Uit ervaring weet ik dat veel puur natuurlijke cosmetica producten redelijk prijzig zijn. €10,99 is voor een product als dit dus redelijk goedkoop. Wat mij erg benieuwd maakt naar het product.
Eerst even wat informatie:

De verzachtende body oil bevat biologische jojoba-, amandel- en abrikozenpitolie die ervoor zorgen dat je huid lekker zacht wordt. Naast bovenstaande bevat de olie ook Vitamine E. De olie is speciaal ontwikkeld voor de vochtarme en droge huid.
De olie bevat geen parfum, parabenen en kleurstoffen en zorgt voor een soepele, elastische en zachte huid. Zoals al aangegeven heeft Derma 4 keurmerken en dat is een wereldprimeur. Gefeliciteerd! Daar mogen ze ook echt trots op zijn.
Naast de olie heeft Derma ook gezichtscrèmes, Tonics, handcrèmes en body milk. Ook heeft Derma een lijn speciaal voor baby’s, reinigingsproducten en een ‘sun’ lijn.
De gebruiksaanwijzing geeft aan dat je de olie het beste na het douchen of het bad kunt aanbrengen op een nog warme/vochtige huid voor het beste resultaat. Je kunt de olie ook gebruiken voor het haar, de oren en het gezicht.

Ingrediënten:
Caprylic/Capric Triglyceride, Olus Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Tocopherol *Ingrediënten afkomstig uit de biologische landbouw. 100% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oor sprong. 20% van de totale ingredienten zijn afkomstig uit de biologische landbouw. natuurlijke en biologische cosmetica gecertificeerd door greenlife, volgens de ecocert norm. – Derma.dk

REVIEW

PURE & ALLERGIE-VRIJE COSMETICA

De body oil komt in een fles met een spuit flaconnetje. Natuurlijk niet op gas (milieuvriendelijk) maar met een pompje. Ik vind de fles er heel mooi uitzien met de paarse kleuren.
Doet me niet denken aan natuurlijke producten want die hebben toch vaak een anders soort uiterlijk en ik verwacht dat de olie naar lavendel zal ruiken. Mindtrick want er zit helemaal geen parfum in de olie.
De olie ruikt dus naar helemaal niets, aan de ene kant is dat jammer maar aan de andere kant is dat voor velen echt heel fijn. Mocht je toch lekker willen ruiken, gebruik dan gewoon een parfum. Verschillende geuren door elkaar is toch niet lekker 😉

Op het flesje staat alle informatie die je nodig hebt. De ingrediënten, de keurmerken en de informatie over het product.
De olie smeert erg prettig uit en trekt ook lekker snel in. Ik ben dus niet glibberig. Momenteel ben ik ook aan het typen met handen die 2 minuten geleden de olie nog hebben uitgesmeerd.
Mijn huid voelt ook erg lekker zacht na gebruik.

Zelf heb ik geen grote allergieën. Mijn gezicht kan overigens niet tegen agressieve ingrediënten dus deze olie kan ik ook prima voor mijn gezicht gebruiken. ’s avonds dan want make-up op olie is geen goede combinatie.
Maar mocht je nu echt een gevoelige huid hebben, allergieën of huidproblemen hebben dan denk ik dat deze olie echt een uitkomst voor je zal zijn.
Juist omdat het zo puur is en geen allergenen bevat. Ik ga hem sowieso gebruiken voor mijn benen (dag witte waas) en mijn armen, en dan vooral mijn ellebogen want die zijn redelijk droog.
Heel fijn spul! Ik ben hier absoluut heel enthousiast over!!

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May