EINDELIJK! Alle cosmetica in Europa moet nu dierproefvrij zijn. Eerder waren dierproeven in Europa al verboden, en dat was al heel goed nieuws, maar nu mag geen enkel product dat buiten Europa op dieren is getest verkocht worden in Europa. Hoera!!! 

Proefdiervrij logo

EUROPA VOLLEDIG DIERPROEFVRIJ

Ja hoor, we mogen nu echt juichen!
Vandaag heeft het Europees Hof van Justitie namelijk uitspraak gedaan over dierproeven voor cosmetica producten. Denk hierbij aan ALLE cosmetica producten: Shampoo, make-up, crèmes, deodorant etc.
Ik dacht eerder dat dit al het geval was maar het is nu pas zover. Voorheen waren dierproeven al verboden in Europa (thank god) maar nu mogen producten getest op dieren de EU gewoon helemaal niet meer in.

Verder mogen de bedrijven geen gebruik meer maken van resultaten die afkomstig zijn uit dierproeven te gebruiken. En al zeker niet om een product te promoten (geen geïrriteerde konijnenoogjes, en ook geen enge bulten op het hoofd van een beagle).

Maar nu denk je misschien, hey! Is het dan wel veilig? Ja natuurlijk! Er zijn zoveel alternatieven voor dierproeven. En ook zijn er vrijwilligers die zich aanbieden om te testen (mensen ja). 

Waarom het Hof er een stokje voor heeft gestoken vind ik een prachtig principe. Namelijk; het doel van de Europese regel geving omtrent het afschaffen van dierproeven wordt volledig aan voorbij gegaan als het gewoon nog getest wordt op dieren en in de EU verkocht wordt.
Het uiteindelijk doel is uiteraard om dierproeven volledig uit te bannen, ja, ook in China (long way to go maar we gaan ervoor!).

De producten zijn dus dierproefvrij! Sowieso. Betekent niet dat het merk dierproefvrij is. Zij kunnen namelijk nog steeds twee verschillende producten voor de markten maken. Eén die is getest op dieren en één die dierproefvrij is. Wil je de merken die op dieren testen evengoed boycotten? Ik wel! Want ik sta niet achter deze merken.

Europa geeft in ieder geval haar statement met deze uitspraak. Wij willen geen dierproeven en wij hopen dat de rest het ook gaat afschaffen. En dat is ook héél wat waard!

Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op proefdiervrij.nl 

May