YAY!! De nieuwe collectie van Babor is om van te kwijlen. Alleen de verpakkingen al aaaah! En ik heb een paar van de make-upjes van de nieuwe lijn ‘Age ID’ te pakken en die ga ik aan jullie laten zien in deze post. Inclusief swatches en een look met de producten. Ga je met me mee? 

BABOR AGE ID

De Age ID lijn is helemaal iets voor mij. Want ik ben oud, zou je denken haha! Nee hoor, de lijn zet in op heel veel verzorging en bij voorkeur zachte tinten. Niets met leeftijd te maken dus maar wél echt mijn ding.
In de herfst/winter look staan warme en nobele kleuren voor lippen en nagels te wachten en deze kunnen voor meerdere looks gebruikt worden. Van Britisch en sophisticated tot en met een Coachella look. Yay, allemaal totally mijn ding dus. En de kleuren zijn wauw maar de verpakkingen? Verliefd! Instantly.
En niet onbelangrijk: Babor test NIET op dieren 🙂

CONTOUR FACE POWDER

NIEUWE COLLECTIE BABOR

De Contour Face Powder (€26,50) bevat vier kleuren. Volgens Babor maakt het het nauwkeurig aanbrengen van de contouren van het gezicht mogelijk doordat de poeder een downlighter (rechts) en een highlighter (links) bevat.
Een warm beige kleur vervaagt de beide tinten en een bronskleurige tint geeft flow (beide in het midden).
Wanneer de poeder als blush wordt gebruikt past de poeder zich aan de teint aan, de nuances werken dan als een soft focus subjectief dat zich op de teint legt.

babor-collectie-2016-review-contour-blush-poeder-9848Oké, wat vind ik ervan? De verpakking is prachtig, zoals ik van Babor ben gewend. Deze vind ik wel heel erg mooi trouwens. Het doosje is ‘oud’ zilverkleurig en bevat 2 vakken. Namelijk de poeder en wanneer je de poeder omhoog wipt verschijnt daar een heel luxe kwastje die ook nog eens lekker in gebruik is.

 

Thuis gebruik ik mijn lekkere grote kwast hoor, maar voor onderweg een touch up is deze kwast echt dik prima.
In het vak waar het kwastje zit, zitten gaatjes aan de onderkant. Wat uit hygiënisch oogpunt echt fijn is. Goed over nagedacht jongens! Want je kwastje gaat op deze manier niet broeien in een donkere warme omgeving maar door de zuurstof die erbij kan komen blijft je kwastje vrij van die vieze bacteriën.

De poeder is voor mij niet echt een contour poeder #sorrynotsorry. Maar wél vind ik het een hele fijne bronzer. Doordat de poeder vier kleuren bevat heb je dus een heel subtiel resultaat.
Licht contouren kan je er overigens wel mee doen hoor, maar vind de kleuren daarvoor net iets te zacht. Als blush/bronzer is het echt fijn.
Heb je nu echt een hele lichte huid? Dan is de poeder als blush weer erg mooi.

VLOEIBARE AGE ID EYELINER

NIEUWE COLLECTIE BABOR

Ook deze verpakking is gewoon om bij te kwijlen. De doosjes zijn al prachtig zwart met rosé (just love it) en de liquid eyeliner (€22,50) zelf zit in een zwarte tube met rosé gouden letters.
De eyeliner is een limited edition en is verkrijgbaar in de kleuren ‘dark blue’ en ‘dark green’. Ik heb de ‘dark blue’.

babor-collectie-2016-review-eyeliner-blue-9854Zoals je ziet is dit een eyeliner ‘dip’ zeg maar. Vind ik altijd prettiger dan een stift want die kunnen nogal snel uitdrogen.
De kleur is inderdaad lekker donker blauw! Een soort vulpen idee krijg ik ervan. En de kleur blauw als eyeliner kan echt overal wel bij maar is net iets mooier bij bijvoorbeeld blauwe ogen (like me) waardoor ze er net iets meer uitknallen.
De eyeliner blijft goed en lang zitten en brengt prettig aan.

Doordat het aanbreng sponsje ‘laat ik het zo maar even zeggen’ zacht en buigzaam is kun je de eyeliner zo maken als je zelf wilt. Zelf vind ik een dunnere lijn mooier omdat ik nogal hangende oogleden heb (MEH) maar je kunt door meer druk ook een lekkere dikke sharp-as-a-knife lijn maken.

GLOSSY LIP COLOR

NIEUWE COLLECTIE BABOR

OOOOOOOH Hello you pretty thing! Deze lipstick is echt ALLES! Moet je eens kijken hoe prachtig het doosje is! Ja het kartonnen doosje ook maar de lipstick huls zelf, so pretty!
Doet me een beetje denken aan de Dior lipsticks maar deze kleuren zijn veel mooier (Zilver en rosé) en vind het zelfs zonde om de lipstick te gaan gebruiken…

Anyhoeee, even terug naar de lipstick zelf.. De lipstick (€23,50) is verkrijgbaar in vier verschillende typen/kleuren: Glossy Lip Color 13 Wild Roses, Creamy Lip Color 15 Red Maple Leaf, Matte Lip Color 14 Orange Sundown, Matte Lip Color 16 Red Grape.
En omdat de mensen achter dit merk mij zo goed kennen heb ik de Wild Roses gekregen, precies mijn fave!
Wild Roses is een glanzende lipstick in een nude donker roze kleur.
Yep, mijn favoriet vanaf nu! Deze ga je vaker voorbij zien komen op mijn lippen 🙂

NIEUWE COLLECTIE BABOR
NIEUWE COLLECTIE BABOR

NAGELLAK

NIEUWE COLLECTIE BABOR

In de nieuwe collectie verschijnen ook vier kleuren nagellak. En de Babor nagellak is echt superfijn, dat wist ik nog van de vorige keer.
De kleuren passen precies bij de lipsticks: Wild Roses, Red Maple Leaf en Orange Sundown. De lippen in mat donkerrood worden begeleid door een taupetint nagellak. Ook mooi!

babor-collectie-2016-review-nagellak-9844De kleur die je hier ziet is Orange Sundown, niet de kleur die hoort bij mijn lipstick maar ik vind deze kleur ook wel echt heel erg mooi. Echt oranje vind ik hem niet, meer zalmkleurig maar dat vind ik persoonlijk ook mooier dan echt oranje.
De kleur is een beetje roze/oranje. De lak die je op mijn nagels ziet is met 1 laagje aangebracht, dus de lak dekt goed!

SWATCHES & LOOK

NIEUWE COLLECTIE BABOR

Boven: Wild Roses/Glossy Lip Color
Onder: Liquid Eyeliner/Dark Blue

NIEUWE COLLECTIE BABOR

Hier draag ik de: Contour Face Powder
Liquid Eyeliner: Dark Blue
Glossy Lip Color 13 ‘Wild Roses’
Nagels: Orange Sundown

NIEUWE COLLECTIE BABOR

Ik ben net zo blij met de nieuwe collectie als dat ik was met de vorige collectie. Klik hier om dat artikel te lezen.
Ik ben benieuwd of jullie het merk al kenden en zo ja, wat vind jij van de nieuwe collectie?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May