La Bella Pura: Guilt-free make-up. Ik vind het fantastisch klinken. Deborah Milano heeft een nieuwe duurzame lijn ontwikkeld. Namelijk make-up zonder parabenen, siliconen, petrolatum (minerale oliën, paraffine en vaseline), alcohol en parfum. Perfect voor mensen met een gevoelig huidje. Is het ook nog mooie make-up? Voor het antwoord moet je toch echt dit artikel even lezen. 

DEBORAH MILANO

Deborah Milano is een van oorsprong Italiaans bedrijf dat verschillende soorten cosmetica verkoopt. Make-up, skincare, nagelproducten en zelfs skincare voor mannen.
De start van het bedrijf lag al in 1903 en ze staan bekend om hun kwalitatief goede producten. Toch zijn de prijsjes van dit merk lekker laag, goed betaalbaar dus.
Het merk is onder andere te koop bij The Make-up Spot en bij Bol.com.

La Bella Pura is een lijn die ontwikkeld is voor de vrouw van nu

De lijn ‘La Bella Pura’ is dus een duurzame make-up lijn. Ontwikkeld voor de vrouw van nu en helemaal 2017. Namelijk mooie make-up maar zonder allerlei troep waardoor de huid kan gaan rommelen. Ik probeerde de mascara en de lipstick uit.

Of Deborah Milano geheel dierproefvrij is kan ik niet duidelijk zeggen. Ze claimen geen testen op dieren uit te voeren op de eindproducten. Maar dat is alles wat ik erover vinden kan.

MASCARA

GUILT FREE MAKE-UP: DEBORAH MILANO

De mascara uit de lijn is verkrijgbaar in 3 kleuren. Namelijk zwart, blauw en bruin. In deze review heb ik het over de zwarte mascara.
Het belooft je een sensuele look te geven met volume en extreme houdbaarheid. Naast deze leuke voordelen verzorgt het je wimperhaartjes ook. Het bevat namelijk wax van olijfolie (sommigen zeggen dat dit ook de wimperhaargroei stimuleert).
Ook bevat de mascara argan olie, en een hoog concentraat Vitamine E die je wimpers en ogen beschermen.

GUILT FREE MAKE-UP: DEBORAH MILANO

Ik vind de verpakking mooi! Het is wit en straalt ook ‘puurheid’ uit. Er zit een grote groene sticker op die laat zien dat het product geen schadelijke stoffen bevat.
Het borsteltje vind ik wat te grof waardoor je makkelijk klontjes kan krijgen. Als je één laagje gebruikt dan komen er geen klontjes in de wimpers, maar ga je veel meer lagen gebruiken dan wel.

Geen last van panda ogen

Meer lagen zijn overigens niet nodig. De mascara doet écht wat hij zegt. Het geeft volume! Het lijkt zelfs of mijn wimpers ook wat langer lijken met de mascara op.
Verder vind ik de mascara erg natuurlijk ogen. Voor dagelijks gebruik is deze mascara prima. Last van panda ogen krijg ik niet, ik heb hier redelijk snel last van maar de mascara blijft de hele dag op mijn wimpers zitten zoals het hoort. En het kruipt niet onder mijn ogen.

GUILT FREE MAKE-UP: DEBORAH MILANO
GUILT FREE MAKE-UP: DEBORAH MILANO

LIPSTICK

GUILT FREE MAKE-UP: DEBORAH MILANO

Door naar de lipstick. Ik heb de kleur 11 Rosetto. Een mooie diepe felle rode kleur. De lipstick is verkrijgbaar in 14 kleuren en zelfs een nude kleurtje en een mooie zalmkleur. Ik had die toch wat mooier gevonden. Rood is niet helemaal mijn ding. Maar een oordeel over de lipstick zelf kan ik natuurlijk wel geven!

GUILT FREE MAKE-UP: DEBORAH MILANO
GUILT FREE MAKE-UP: DEBORAH MILANO

Zoals de lijn belooft bevat deze lipstick dus geen parabenen, siliconen, minerale oliën, alcohol en parfum. Big yay! Zeker het ontbreken van de alcohol is prettig in de winter aangezien alcohol uitdroogt en, je kan het al raden, je lippen dus nog droger worden. Geen probleem meer.
De lipstick bevat daarnaast ook bijenwas, shea butter, argan olie en abrikozen en rozen extract waardoor de lippen verzorgt worden net als bij een lipbalm.
Ik moet zeggen dat ik de kleur toch wel erg mooi vind. Ik zal hem niet heel vaak dragen maar ik ben er naderhand toch erg blij mee!
De lipstick is ook erg makkelijk aan te brengen en ik heb geen lipliner nodig gehad om de vorm mooi te maken.

GUILT FREE MAKE-UP: DEBORAH MILANO

Wat vind jij van duurzame make-up? Zou je het ook gebruiken als je weet dat het beter is voor je huid?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May