Deborah Milano heeft een nieuwe lijn ontwikkeld dat speciaal is bedoeld voor vrouwen die bewuster en duurzamer willen leven. De producten bevatten geen parabenen, siliconen, minerale oliën, paraffine en vaseline, alcohol en parfum. Wat prettig is voor veel mensen met een gevoelige huid of gevoelige ogen. Ik review de skincare producten vandaag in dit artikel. 

DEBORAH MILANO

Deborah Milano is een van oorsprong Italiaans bedrijf dat verschillende soorten cosmetica verkoopt. Make-up, skincare, nagelproducten en zelfs skincare voor mannen.
De start van het bedrijf lag al in 1903 en ze staan bekend om hun kwalitatief goede producten. Toch zijn de prijsjes van dit merk lekker laag, goed betaalbaar dus.
Verkrijgbaar bij Douglas, The make-up spot en Bol.com.

Al eerder probeerde ik de make-up uit van deze lijn en de review daarover kun je hier lezen.

EYE MAKE-UP REMOVER GEL

DEBORAH MILANO: PURE SKINCARE REVIEW

Als eerste de Eye Make-up Remover Gel, een hele grote tube voor een eye make-up remover. Dat viel mij als eerste op. Wat trouwens erg fijn is want dan doe je er dus ook lekker lang mee.
De tube kost €11,90 en dat zijn ook fijne prijsjes.
De gel belooft de oog make-up op een zachte manier te verwijderen zonder irritaties en bevat aloe vera gel, argan olie en kamille extract. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de huid wordt verzorgt, beschermt en gekalmeerd.
Zoals je al hebt gelezen zijn al deze producten vrij van parabenen, siliconen, petrolatum, minerale oliën, PEG, kleurstoffen, parfum en alcohol.

DEBORAH MILANO: PURE SKINCARE REVIEW

Ik vind de gel erg fijn. Het is inderdaad zacht en ruikt vrij neutraal maar heeft toch een lichte prettige geur.
Het verwijderen van mijn oog make-up duurt wel iets langer dan met een regulier product maar dat komt omdat de heftige ingredienten ontbreken in dit product.
Ik laat het watje wat ik heb doordrenkt met de gel dus even op mijn oog rusten voordat ik begin met ‘vegen’. Iets vaker vegen dus maar na een keer of 5 is mijn make-up wel allemaal weg. Ook de waterproof make-up is verdwenen.

CLEANSING MILK

DEBORAH MILANO: PURE SKINCARE REVIEW

De Cleansing Milk komt in een groot pomp flesje van 200ml en kost ook niet zo veel, €11,90 weer.
De milk belooft om alle make-up en onzuiverheden te verwijderen en daarnaast geeft het een gehydrateerde huid. Ook hier geen schadelijke ingredienten die niet zo lief zijn voor je huid.
De milk bevat aloe vera, arganolie en amandelolie die beschermen, verzachten en hydrateren.

GUILT FREE MAKE-UP: DEBORAH MILANO

Ik reinig mijn gezicht altijd onder de douche met een zogenoemde ‘facewash’ dit mis ik wel in deze lijn. Ik vind een milk, een toner en een eye make-up remover niet genoeg.
Na het reinigen van mijn gezicht onder de douche gebruik ik wél altijd nog een milk of een micellair water om alle vuiligheid of make-up weg te halen die de face wash niet heeft weggehaald. Geloof me, er zit altijd nog wel wat in de hoekjes of de zijkanten van je gezicht.
Deze milk haalt netjes alle restjes weg die ik heb gemist onder de douche. Ik breng het aan met een watje en ga voorzichtig met masserende bewegingen mijn gezicht over.
De milk is absoluut fijn om te gebruiken na het reinigen van het gezicht omdat het dus ook hydrateert. Het trekkerige gevoel wat je kunt hebben hierna wordt door de milk weggehaald.

TONIC LOTION

DEBORAH MILANO: PURE SKINCARE REVIEW

En tot slot de Moisturizing Tonic Lotion die je in dezelfde pompfles vindt als de milk. Ook dit product bevat 200ml en koop je voor €11,90.
De tonic belooft het reinigingsritueel compleet te maken, de huid te verzorgen en de PH waarde van de huid te herstellen.
De tonic bevat aloe vera, argan olie en witte pioenroos. Dit allemaal zorgt voor een bescherming, hydratatie, verzorging, anti-oxidant en anti-bacteriële werking van de huid.

GUILT FREE MAKE-UP: DEBORAH MILANO

De tonic vind ik ook echt heerlijk. Deze ruikt ook erg lekker zacht. Ik vermoed dat het de witte pioenroos is wat ik ruik.
Ik gebruik dit product als laatste en voordat ik mijn crème aanbreng. Het zorgt voor nét dat beetje extra tijdens je skincare routine.
Zeker na de milk merk ik dat de tonic ook hydraterend werkt. Een crème is niet meer noodzaak als je denkt aan het trekkerige gevoel wat de huid kan hebben. Uiteraard gebruik ik nog wel een crème hoor. Alleen ik heb niet meer het gevoel dat ik het snel moet doen omdat mijn huid anders uit elkaar barst 😉 Zeker in de winter.

ALGEMEEN OORDEEL

DEBORAH MILANO: PURE SKINCARE REVIEW

Als blogger gebruik ik een heleboel verschillende huidverzorgingsproducten. Dan is het soms ook belangrijk om je huid even rust te gunnen. Voor mij persoonlijk zijn deze producten dus heel erg fijn om tussendoor mijn huid een break te geven.
Nu zijn jullie natuurlijk niet allemaal bloggers en heb je vast al een aantal merken die je standaard gebruikt maar ook voor jou kan dit een fijne afwisseling zijn.
Je huid heeft juist rust nodig, zeker als je ook regelmatig make-up gebruikt. En om dan je huid even lekker te reinigen zonder schadelijke stoffen is écht heel goed voor je huid. Laat hem maar lekker tot rust komen.
Zeker voor de mensen met huidproblemen is deze lijn ook perfect, acné of psoriasis bijvoorbeeld.
Ik ben blij met deze producten en gebruik ze graag tussen het testen van de andere producten door!

Heb jij je wel eens verdiept in de ingrediënten van jouw skincare producten?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May