The Soap Treatment Store, wie kent het niet. Je kunt er terecht voor behandelingen, heerlijke skincare producten en advies. Ze hebben ook een eigen lijn en hier probeerde ik een masker van. Te weten ‘The Clean-up Mud Mask’. Ik was so excited om het uit te proberen, dus hier komt de review!! 

THE SOAP TREATMENT STORE

The Soap Treatment Store is niet alleen een winkel waar je fijne huidverzorgingsproducten kunt kopen maar je kunt er ook een behandeling krijgen. Denk aan allerlei schoonheidsbehandelingen.
Ze hebben verschillende vestigingen in Nederland, te weten: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Hier vind je gespecialiseerde vakmensen die jou kunnen adviseren als het gaat om je huid. Daarnaast hebben ze dus ook een online webshop met TE fijne merken en producten. Ik ga er zelf ook niet te lang op kijken want ik word er zeer hebberig van..
Ik ga dus meteen beginnen met de review. Ik kreeg de Clean-up Mud Mask om te proberen en een sample van het 10-minute peeling mask die ik ook kort ga reviewen. Have fun.

THE CLEAN-UP MUD MASK

THE SOAPTREATMENT STORE: MUDMASK

Ik begin met ‘The Clean-up Mud Mask’ dat in een tube zit die 100ml product bevat. Je betaald voor de tube €35. Redelijk prijzig voor een masker maar als deze het waard is dan is deze prijs voor mij geen probleem. Aangezien je het masker ook maar eens per week gebruikt doe je er ook best lang over.

Allright, het uiterlijk bevalt me goed. Lekker clean en simple maar met opvallende paarse letters. Staat perfect in de badkamer dit soort tubes.
Inmiddels heb ik het masker al twee keer gebruikt én heb ik mijn vriend overgehaald om het eens op te doen. Want? Ik vind het echt een heel fijn masker!

THE SOAPTREATMENT STORE: MUDMASK

Wat belooft het masker? Laten we daarmee beginnen. De volgende tekst vind ik op de website van The Soap Treatment Store:

Dit is een reinigend masker op basis van klei. Het masker absorbeert het overtollige talg, reinigt het huidoppervlak en heeft het vermogen diep tot de poriën door te dringen waardoor de huid extreem schoon aanvoelt na een Behandeling.

VOOR WIE?
TCUMM is bij uitstek geschikt voor een gecombineerde tot vette huid met onzuiverheden en grove poriën. Uiteraard kan dit masker ook plaatselijk gebruikt worden op probleemzones en is op deze manier op ieder huidtype te gebruiken.

KEY INGREDIENTEN EN WAT DOEN DEZE?
China Clay
Deze klei heeft een sterk zuiverende en reinigende werking op de huid.
Het heeft het vermogen om tot diep in de poriën door te dringen.

Calendula
Calendula heeft een helende werking, en helpt de huid sneller herstellen na bijvoorbeeld een ontsteking, maar werkt ook tegen roodheid en irritatie.

Corn
Mais is een werkstof die bekend staat om zijn absorberende werking. Het neemt het overtollig talg op dat zich aan het huidoppervlak bevindt. Dit zorgt voor een mooie en matte huid, en houdt de natuurlijke talgregulatie van de huid in balans.

Salicyl Acid
Salicylzuur is de best werkende BHA in ons vakgebied. Dit zuur wordt gewonnen uit boomschors van de wilg en heeft een exfoliërende werking mits het percentage zuren hoog genoeg is. In THE CLEAN-UP MUD MASK  is het percentage 0,2%, dus werkzaam. Dit zuur werkt perfect tegen onzuivere huid en pakt verstoppingen grondig aan. Met het exfoliëren verwijder je natuurlijk de dode opperhuidcellen, maar het zorgt ook gelijk voor een stimulatie van de celvernieuwing, wat dan weer een  anti-aging effect heeft.

Ethanol
We hebben ethanol toegevoegd vanwege de antibacteriële en sterk ontsmettende werking. Op de huid heeft ethanol een ontvettende werking, hierdoor voorkomt het ontstekingen en onzuiverheden. – Soaptreatmentstore.com

Klinkt écht heel fijn en uitgebreid. Mijn huid heeft regelmatig pukkeltjes, grote poriën en een vette T-zone. Dit masker zou voor mij dus goed moeten werken.

Het masker zelf heeft de typische geur van kleimaskers. Ik ruik toch een vleugje mint, ik weet niet of dat kan kloppen maar ik ruik het wel in mijn beleving.
Het aanbrengen is fijner dan ik gewend ben van kleimaskers. Je kunt het namelijk redelijk dun aanbrengen om toch een goed en gelijkmatig masker op het gezicht te hebben.
Het prikt in het begin een klein beetje maar dit ben ik gewend van maskers zoals deze, dat betekent dat het haar werk doet. Na een minuut of 3 begint het masker te drogen en voelt het comfortabel aan. Geen raar trekkerig gevoel aan mijn huid.

In het begin prikt mijn huid een beetje. Dit is normaal. Na 2 minuten voelt het masker comfortabel aan.


Ik laat het masker ongeveer 15 minuten op mijn gezicht voordat ik het af ga spoelen. Ook hier had ik een drama verwacht. Want klei maskers en verwijderen zijn altijd ellende. Niet bij deze! Het verwijdert echt heel makkelijk en de hoekjes doe ik even met een wattenschijfje.

Het belangrijkste natuurlijk: hoe voelt mijn huid? Zacht! Serieus, mijn huid voelt heerlijk zacht aan en totaal niet droog of trekkerig. Ook lijkt mijn huid wel wat egaler te zijn…
Tot nu toe is dit het fijnste masker wat ik heb geprobeerd. Vandaar dat ik hem ook al 2 keer heb aangebracht 😉

THE 10 MINUTE PEELING MASK

THE SOAPTREATMENT STORE: MUDMASK

The 10 Minute Peeling Mask zit normaal gesproken in eenzelfde verpakking als de Mud Mask en heeft dezelfde prijs. Ik heb het masker in een sample size gekregen.
Het masker is oranje van kleur en ruikt behoorlijk fruitig. Lekker wel! Het masker belooft om de huid te exfoliëren en te zorgen voor anti-aging. Het masker is voor ieder huidtype geschikt. Zo blijkt uit de volgende tekst:

THE 10 MINUTE PEELING MASK is zo ontwikkeld dat het uiterst geschikt is voor iedere huid. Je kunt eigenlijk iedere klant adviseren het te gebruiken, want het geeft iedere huid een flinke boost. Klanten met een overtollige talgproductie, vale rokershuiden, een huid met overpigmentatie, acne of verstoppingen moet je zeker aanraden om THE 10 MINUTE PEELING MASK te gebruiken. – Soaptreatmentstore.com

Het masker breng je dus gelijkmatig aan over de huid en laat je 10 minuten zitten. Het masker heeft hele kleine korreltjes zoals ik gewend ben van een peeling.
Ik vond ook deze erg lekker, mijn huid voelde na gebruik ook lekker zacht aan. Perfect om te gebruiken voordat je je make-up aanbrengt. Als basis zeg maar.

VERKRIJGBAARHEID & MIJN MENING

THE SOAPTREATMENT STORE: MUDMASK

Om te beginnen: dit is de eerste keer dat ik een product van dit merk gebruik en ik ben er heel enthousiast over. Ik merk geen reacties van mijn huid op de producten en ik merk dat het ook écht wat doet met mijn huid.
Na de maskers voelt mijn huid prettig aan en lijkt het ook frisser te ogen.

Deze maskertjes én nog meer fijne producten zijn te koop in de salon van The Soap Treatment Store. Hier kun je ook terecht als je advies nodig hebt, vragen hebt of niet precies weet welk product voor jouw huid werkt.
Heb je geen zin om de deur uit te gaan en leef je een redelijk kluizenaarsleven net zoals ik? Goed nieuws, je kunt alles ook gewoon bij de webshop kopen 😉

Ben jij wel eens bij de salon geweest?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May