Een avondje uit en je make-up is on fleek. Aan het einde van de avond zie je er meer uit als een panda. Herkenbaar? Blijkbaar helpt de Setting Spray van Urban Decay tegen dit probleem. Het zou je make-up namelijk de he-le avond moeten laten slayen. Ja, dat wil ik ook wel. Ook al ga ik nooit uit. Anyways, review vind je hier!

URBAN DECAY

Urban Decay is een big big brand. Bijna alle grote vloggers en bloggers hebben dit merk wel eens gereviewd. Behalve ik..  Shame on me. Ik ben een Urban Decay rookie.
Het merk staat in ieder geval voor de edgy zelfverzekerde vrouw die waarde hecht aan haar individualiteit. Tenminste dat vind ik op de website van Urban Decay. Ik sta daar natuurlijk volledig achter. Al 20 jaar lang bestaat het merk maar sinds een aantal jaar zijn ze echt booming. In Nederland sowieso.
Het leuke aan dit merk is dat ze volledig cruelty free zijn. Ze willen zelfs geen zaken doen met bedrijven die ingredienten levert die op dieren zijn getest. Hoera! Een bedrijf met hele goede principes. Ik hou ervan!

Het merk is (volgens mij) exclusief te koop bij Ici Paris XL in Nederland. En anders moet je bij Sephora zijn (tip: als je bij de Franse Sephora besteld dan hoef je geen invoerkosten te betalen. Het is alleen een beetje puzzelen met de Franse taal). Ook kun je het merk gewoon via de Engelse Urban Decay shop kopen (ook geen invoerkosten).

MAKE-UP SETTING SPRAY ALL NIGHTER

REVIEW: URBAN DECAY SETTING SPRAY

Eerst wat informatie over het product. De All Nighter Setting Spray is te koop in twee formaten. Ik heb de kleine variant en die kon ik niet zo snel meer vinden op de website van Ici Paris. Maar je hebt ook de grote variant en die kost €27,50 en bevat 118ml.

De setting spray belooft het voorkomen van het smelten en vervagen van je make-up waardoor het de hele dag perfect zit. Alsof je je net hebt opgemaakt. Het heeft een soft-focus finish van 16 uur (nogal lang!).
De spray bevat géén olie en parabenen! Heel fijn, want dat is niet zo prettig als je graag een gave huid wilt houden (of krijgen).

REVIEW: URBAN DECAY SETTING SPRAY
REVIEW: URBAN DECAY SETTING SPRAY
REVIEW: URBAN DECAY SETTING SPRAY

REVIEW

REVIEW: URBAN DECAY SETTING SPRAY

Ik ga dus niet echt vaak uit. Ik gebruik de spray dus liever voor een feestje/verjaardag/lange dag. Wat eigenlijk wel handig is voor de review want ik spray het ’s morgens op en ik kan het resultaat ’s avonds bekijken.
De verpakking is sowieso Urban Decay. Lekker paars en bold maar met een witte basis om het rustig te maken. De spray komt in een flacon met een spuitpompje. Het spuit gelukkig niet keihard, als je snapt wat ik bedoel. Ook niet zo zacht dat er alleen nevel uitkomt. Een beetje de middenmoot daarvan.
Ik houd de spray ongeveer 15 cm van mijn gezicht af en spray een keer of 5 verdeeld over mijn gezicht.
De spray droogt snel op, wat fijn is. Het laagje wat de spray achterlaat voelt toch nét iets anders dan mijn huid. Alsof er een héél dun laagje haarspray op mijn gezicht ligt. Het verschil is alleen wel dat deze spray de huid niet verstopt en geen olie of parabenen bevat.

Blijft mijn make-up de hele dag goed zitten? Redelijk ja! Ik kan wel zeggen dat mijn gezichtsmake-up langer mat blijft en inderdaad niet uitloopt. De spray heeft niet echt effect op mijn lipstick overigens.
Ik heb ook redelijk snel irritaties/puistjes in mijn gezicht door dit soort producten maar daar heb ik met deze spray dus geen last van! Ik denk dat je het met een wat gevoelige huid zelfs prima kan gebruiken.
Geen panda-look voor mij in ieder geval!

Gebruik je zelf ook een ‘Make-up Setter’? Zo ja, welke dan?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May