De Twin Eye Brushes van Skinfact zijn een uitkomst voor mensen die ofwel weinig ruimte hebben voor hun make-up tools ofwel gewoon lekker praktisch aan de slag willen.
De kwasten hebben allemaal twee kanten met twee verschillende kwastjes. Benieuwd? Lees dan even verder. 

Skinfact

Als je het merk nog niet eerder hebt gezien dan kan dat kloppen hoor. Het is namelijk een Portugees make-up merk en bestaat sinds 2015. Best kort dus nog maar!
Momenteel verkopen ze alleen nog maar de kwasten en deze zijn sowieso diervriendelijk (fijn!). De kwasten zijn niet duur (€9,90) per stuk (dus per twee kwasten) en hebben een grappig detail wat ik ga uitleggen in deze post.

TWIN EYE BRUSH 05

HANDIG? DUBBELE KWASTEN VAN SKINFACT

We beginnen met de Twin Eye Brush 05. Zoals je ziet heeft de kwast twee verschillende kleuren. Namelijk lila en paars. De bedoeling van de kleuren (handig!) is dat de lichte kleur ook voor de lichtere kleur oogschaduw is bedoeld en de donkere kleur dus voor de donkerdere kleur oogschaduw (zoals de crease).

De kleurtjes zijn een handige truc om te weten waar de kwast voor gebruikt moet worden

De ene kant van de kwast is een angled brush (een schuine kant) die goed gebruikt kan worden om het oog te omranden met oogschaduw, eyeliner aan te brengen, de wenkbrauwen te doen en het ‘smudgen’ van oogpotlood voor bijvoorbeeld een smokey eye.
De andere kant is een ’tongue’ shape kwast waarmee je de oogschaduw perfect op je ooglid kunt aanbrengen en je oogschaduw goed kunt blenden.

HANDIG? DUBBELE KWASTEN VAN SKINFACT
HANDIG? DUBBELE KWASTEN VAN SKINFACT

TWIN EYE BRUSH 03

HANDIG? DUBBELE KWASTEN VAN SKINFACT

Vervolgens hebben we de Twin Eye Brush 03 met de kleuren zwart en zilver. Ook hier geldt weer: de donkere kleur is voor de donkere oogschaduw en de lichte voor de lichte.
Wat ik mij eigenlijk afvraag is wat het verschil is tussen deze en 05 (die hierboven). De beschrijving geeft namelijk hetzelfde en ook de kwasten zien er exact hetzelfde uit. Misschien is alleen de kleur anders. I don’t know.
Maar ik vind ze in ieder geval wel fijn werken.

HANDIG? DUBBELE KWASTEN VAN SKINFACT
HANDIG? DUBBELE KWASTEN VAN SKINFACT

TWIN EYE BRUSH 09

HANDIG? DUBBELE KWASTEN VAN SKINFACT

Tot slot ontving ik de Twin Eye Brush 09. Deze is wél echt anders dan de bovenste twee. De kleuren zijn beige en wit waarvan de beige kleur een puntig kwastje is. Perfect te gebruiken voor de crease en de outer corner van het oog en ook te gebruiken voor het aanbrengen van oogschaduw (hoewel ik de andere kwast daarvoor fijner vind). Ook kun je deze bijvoorbeeld gebruiken om de highlighter in je inner corner aan te brengen!
De witte kleur is weer hetzelfde als de bovenste kwasten. Namelijk voor het aanbrengen van de oogschaduw en het blenden voor bijvoorbeeld een smokey look.

HANDIG? DUBBELE KWASTEN VAN SKINFACT
HANDIG? DUBBELE KWASTEN VAN SKINFACT

OORDEEL

HANDIG? DUBBELE KWASTEN VAN SKINFACT

De kwasten werken erg fijn. Ik vind de haren lekker zacht en ook zijn ze stevig genoeg om bijvoorbeeld de crease goed in te vullen én te blenden.
Als je echt een beginner bent met oogschaduws kun je deze kwasten goed gebruiken omdat de kleurtjes aangeven waar ze voor zijn bedoeld, ook op de verpakking staat een soort mini tutorial van een ooglook waarmee je kunt oefenen.
Voor de gevorderde make-up kenners zijn deze kwasten ook fijn. Want hoe meer je je bezig houdt met make-up, hoe meer  verschillende kwasten je gebruikt voor een look 😉

VERKRIJGBAARHEID

De Skinfact kwasten kun je aanschaffen via de webshop van het merk. In eerste instantie is de website in het Portugees maar je kunt rechtsbovenaan klikken voor engels.
Uiteraard verzenden ze gewoon naar Nederland en bij een bestelling van €50 of meer wordt je bestelling gratis verzonden 🙂
Happy shopping!

Hoeveel kwasten gebruik jij voor een ooglook?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May