Wie heeft er wel eens gehoord van een Vitamine C kuur? Het blijkt niet alleen een anti-aging effect te hebben maar ook om pigmentvlekjes te verminderen en de huid gladder en egaler te maken.
Ik heb al een aantal Vitamine C producten geprobeerd maar heb nog niet eerder zo een pure kuur als de nieuwe Clinique Fresh Pressed gebruikt. In dit artikel lees je er alles over. 

7 DAY CHALLENGE

7 DAY CHALLENGE MET CLINIQUE'S FRESH PRESSED

Ik ging de 7 day challenge aan! 7 dagen lang, iedere dag een pure shot Vitamine C met de nieuwste Clinique producten.
Ik was echt mega benieuwd want hier ben ik met mijn 31 jaartjes jong én last van wat pigmentvlekjes (vooral door de zon) dus ik wilde de kuur graag uitproberen.
De 7 day Challenge bestaat uit het gebruik van de Renewing Powder en de Daily Booster. Deze twee producten ga ik hieronder uitgebreid voor jullie bespreken en vertel ik uiteraard hoe de 7 day challenge mij verging.

RENEWING POWDER

7 DAY CHALLENGE MET CLINIQUE'S FRESH PRESSED

Oke, we beginnen met de poeder. Deze gebruik ik namelijk als eerste.
Even voor de duidelijkheid, ik gebruik de producten eenmaal daags en het allerliefst voor het slapen zodat het ’s nachts goed haar werk kan doen.

De Clinique Fresh Pressed Renewing Powder Cleanser with Pure Vitamin C is mega nieuw en is deze maand pas gelanceerd.
Het zijn zakjes waarin je poeder vind. Ik wist in eerste instantie niet wat ik ervan moest verwachten maar de poeder strooi je dus in je hand en meng je vervolgens met een beetje water. Nu wordt het poeder een vloeistof die licht schuimt en dat breng ik dan aan op mijn gezicht. Ik masseer het langzaam in en het wordt aangeraden om dit nog even goed in te laten werken voor een paar minuutjes. Dus ondertussen poets ik mijn tanden gewoon even.
Tot slot spoel ik mijn gezicht af. That’s it.
Ik verwachtte eigenlijk dat de poeder / cleanser een citrus geur zou hebben, of in ieder geval een sinaasappel geur. Maar het is compleet geurloos. Ook niet zo verassend want Clinique gebruikt geen parfum  in haar producten.

7 DAY CHALLENGE MET CLINIQUE'S FRESH PRESSED

Maar wat doet het poeder nu precies?

Het is een ultra fijn poeder dat wordt geactiveerd door water en de huid direct wakker maakt, reinigt, verheldert en de structuur verbetert dankzij de de-aging van pure vitamine C.
Clinique belooft dat de Vitamine C mega vers blijft door de verpakking en dat het zorgt voor een gezondere, jonger ogende huid vanaf de eerste keer gebruik al.

De belangrijkste ingredienten zijn Vitamine C (Ascorbic Acid) die direct de glans, helderheid en uitstraling van de huid herstellen, Kaolin Clay die bekend staat om de zuiverende eigenschappen, helpt olie, vuil en fijnstof absorberen en polijst en exfoliëert de huid heel mild. En tot slot Salicylzuur die werkt als een exfoliant, dode huidcellen scheidt van overtollige olie voor een egale, stevige huid.

De prijs van de poeder is €30 voor 28 zakjes.

DAILY BOOSTER

7 DAY CHALLENGE MET CLINIQUE'S FRESH PRESSED

Na het reinigen van het gezicht gebruik ik de Clinique Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamine C 10%.
Ook deze ruikt trouwens heel neutraal en niet naar sinaasappels. Ik vind de verpakking leuk maar niet heel erg handig. Je moet namelijk best hard drukken om de vloeistof eruit te krijgen. En aangezien je bovenop moet drukken is het heel lastig om te doen als je lange nagels hebt.
De vloeistof is een beetje donker gekleurd en brengt prettig aan op het gezicht omdat het redelijk dun is. Ook droogt het snel op waardoor ik niet lang hoef te wachten tot ik mijn reguliere crème aanbreng.

BIGGER & SOFTER LIPS MET RODIAL'S DRAGONBLOOD
7 DAY CHALLENGE MET CLINIQUE'S FRESH PRESSED

Wat doet de Daily Booster?

Het wordt omschreven als een verjongend Vitamine C shot dat vers wordt afgeleverd met één druk. Heeft een hele hoge concentratie waardoor het na één keer gebruik al effect heeft en de huid er dus jonger uitziet.
De booster boekt resultaten bij tekenen van huidveroudering.
Je kunt de booster trouwens ook mengen met je dagelijkse moisturizer of dagcrème. Dat is net zo handig natuurlijk.
Het belooft de huid direct 36% helderder te maken, de pigmentvlekjes met 21% te verminderen en de lijntjes en rimpeltjes met 32% te verminderen in 4 weken en de huid binnen 12 weken 41% zichtbaar gelift eruit te laten zien.

Het bevat natuurlijk de Vitamine C, Molasses die pigmentvlekjes helpt op te breken zodat ze minder zichtbaar worden, Mulberry Root Extract, Scutellaria Extract en Grapefruit Extract die samen werken als een cocktail om de huid te beschermen tegen oxidatieve schade en het voorkomen van verdere verkleuring. Salicylzuur die de huidcelvernieuwing stimuleert voor een frissere en gladde huid en tot slot Sucrose, Betaine, Algenextract en Cafeïne die werken als anti-irritanten om de huid te kalmeren en te verzorgen.

Ook de Daily Booster is verkrijgbaar vanaf maart voor €80 voor 4 flaconnetjes.

RESULTAAT 7 DAY CHALLENGE

7 DAY CHALLENGE MET CLINIQUE'S FRESH PRESSED

Het allergrootste resultaat zie je dus nog niet na 7 dagen. Dus ik moet jullie helaas een klapper van resultaat onthouden. Wel merk ik na 7 dagen dat mijn huid inderdaad iets egaler oogt, zeker de pigmentvlekjes lijken wat te zijn verminderd.
En dat was voor mij het allerbelangrijkste, hier zocht ik al een lange tijd een goed product voor. Dus ik ga dit zeker langer gebruiken om te kijken welke resultaten dit me gaat opleveren.
Als je hier benieuwd naar bent dan kun je altijd even een comment plaatsen onder dit artikel dan houd ik je op de hoogte!

VERKRIJGBAARHEID

Deze producten zijn natuurlijk gewoon te koop bij de Clinique verkooppunten. Dus ook bij de Douglas en Ici Paris XL. Voor alle verkooppunten kun je een kijkje nemen op de website van Clinique.

Zou jij deze producten eens willen proberen?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May