Kneipp kennen jullie natuurlijk allemaal. Ik bedoel dat is een begrip. Mijn moeder gebruikte het vroeger al en tegenwoordig zijn ze nog steeds big en happening.
Afgelopen maand was ik bij een event waar ook Kneipp aanwezig was met de nieuwe collectie ‘Beautiful shape’ en die laat ik vandaag aan jullie zien. En misschien ga ik er nog wel een winactie aan vastkoppelen? Leuk? 

KNEIPP

Kneipp heeft eigenlijk helemaal geen introductie nodig. Het is een alom bekend merk volgens mij. Leuk misschien om toch kort iets te vermelden over het merk en de geschiedenis. Interesseert je dit niet? Scroll dan even verder naar de review.

Mijn overgroot oma bestond nog niet eens toen Kneipp begon

Kneipp is een merk dat echt allang bestaat en bekend staat om haar natuurlijke ingredienten. Misschien was dit merk wel één van de eerste merken die deze hype van nu introduceerde. Want in 1891 werd dit merk geboren. Ja, toen bestond mijn overgroot oma nog niet eens.
Kneipp staat voor innerlijke balans en gebruikt verschillende formules die allemaal op natuurlijke basis zijn en waarvan is aangetoond dat deze formules en ingredienten voordelen heeft voor lichaam en mind.
Verder hebben ze oog voor het milieu bij het maken van hun producten, testen ze absoluut niet op dieren en fun fact: de heer Kneipp is eigenlijk een apotheker.

KNEIPP: BEAUTIFUL SHAPE

BEAUTIFUL SHAPE LIJN

Wellicht kende je de huidolie al uit deze lijn. Maar nu is er ook een scrub en bodylotion aan toegevoegd.
De lijn ‘Beautiful Shape‘ is bedoeld voor de vrouw die merkt dat de huid wat slapper wordt, met name bij de armen, de billen en de buik.
Nu ben ik pas 31 maar ja, ook ik merk de destructie van tijd. Waar mijn buik vroeger knetterhard was zonder ervoor te hoeven sporten merk ik dat het toch allemaal wat slapper wordt. Ook al ben ik toch wel slank, de huid is niet meer wat het is geweest. En dat begint al ergens in je twintiger jaren.

Ik merk ook dat de tijd niets goed doet voor mijn huid..

Kneipp ontwikkelde een lijn, namelijk deze lijn, waar een gepatenteerd complex inzit van twee verschillende ingrediënten. Namelijk druivenpitolie en sandelvruchtextract.
De lijn belooft na twee weken al verschil te laten zien, de probleemgebieden zijn wat verstevigd en geëgaliseerd.

HUIDOLIE

KNEIPP: BEAUTIFUL SHAPE

Laten we beginnen met de huidolie (€12,50). Deze vind je in een glazen flesje met het groene vrolijke design zoals de Beautiful Shape lijn is vorm gegeven. Je ziet meteen aan de verpakking dat het iets van druiven bevat en dat het iets doet voor het lichaam. Toch vind ik de verpakking niet te druk.
Het flesje bevat 100ml olie en daar doe je toch echt wel redelijk lang mee.

Je hoeft niet lang in je blootje te wachten tot de olie is ingetrokken

First of all, de olie ruikt echt heerlijk lekker fris. Net als de rest van de lijn (alles heeft dezelfde geur). Ik houd er wel van. Zeker in het voorjaar en in de zomer vind ik dit lekkere geuren. Ook blijft de geur redelijk lang hangen, fijn.
De olie zelf brengt aan zoals een olie, je hebt niet veel nodig. Ik vind olie tegenwoordig echt superfijn. Vroeger was ik niet van de olie maar het is écht een wondermiddel voor mijn droge huid en dan zeker voor de benen.
De olie trekt ook redelijk snel in wat prettig is want anders moet je zo lang in je blootje wachten tot je je kleding kan aandoen. Geen vlekken in je kleding dus!
Voor ’s nachts is deze olie ook erg fijn vind ik. Op het lichaam maar ook op bijvoorbeeld de lippen en (als je ervan houdt) op het gezicht. Als je droge handen hebt is deze olie ook fijn om ’s nachts te laten intrekken.

BODYSCRUB

KNEIPP: BEAUTIFUL SHAPE

Deze scrub is dus nieuw. Het is de BodyScrub in dezelfde lijn als de huidolie en kost rond de €10.
Deze scrub ruikt precies hetzelfde als de huidolie en belooft de cellulitis wat te verminderen. Scrubben kan sowieso nooit kwaad. Ten eerste voor de bloedsomloop, ten tweede om de dode huidcellen te verwijderen en ten derde om inderdaad de onregelmatigheden op de huid te verminderen.

De scrub is een heel lichte scrub. Heel zacht ook. Persoonlijk houd ik wat meer van een harde scrub. Ik ga toch vaak voor de zeezout of koffie scrubs. Maar voor de gevoelige huidjes en de mensen die niet van harde scrubs houden is dit toch wel een fijn product.
Het masseert de huid licht en zorgt dus voor alle bovenstaand genoemde voordelen.

BODYLOTION

KNEIPP: BEAUTIFUL SHAPE

Voor de mensen die niet van olie houden is er de Bodylotion uit deze collectie. Misschien houd je wel van olie maar wil je dit niet altijd gebruiken? Dan is dit ook een leuke optie.
De bodylotion ruikt ook weer exact hetzelfde als de vorige producten maar de geur vervliegt ietsje sneller dan de olie. Ik merk dat de geur van de olie wat langer blijft hangen.
Ook de bodylotion trekt snel in en mijn huid voelt erna lekker zacht aan, zeker als ik ervoor heb gescrubd. De huid vind een lotion of een olie dan trouwens ook wel erg fijn.
Deze tube koop je ook voor gemiddeld €10.

SCRUB

KNEIPP: BEAUTIFUL SHAPE

BODYLOTION

KNEIPP: BEAUTIFUL SHAPE

MENING & VERKRIJGBAARHEID

KNEIPP: BEAUTIFUL SHAPE

De foto hierboven is gemaakt tijdens het bloggersevent waar Kneipp mij heeft geïntroduceerd met deze lijn. Samen met mijn moeder op de foto, altijd leuk!
Maar ik zou vertellen wat ik precies van deze producten vind. Ik vind ze écht heel fijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze geur eerder kies in de zomer dan in de winter. In de winter kies ik vaker voor sensuele geuren en in de zomer voor frisse geuren.
De scrub is voor mij persoonlijk te zacht maar doet wel wat het beloofd. De olie en de lotion trekken beide snel in en na gebruik voelt mijn huid lekker zacht aan.

Deze Kneipp producten zijn verkrijgbaar bij vrijwel iedere drogisterij.

Ik denk dat ik een pakketje met al deze producten wil gaan weggeven aan een van mijn volgers. Lijkt je dat leuk?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf
Disclaimer

May