Laatst kreeg ik de producten van Pure White Cosmetics toegestuurd om 5 weken lang te testen en ik ben de uitdaging aangegaan.
Het merk heeft een aantal skincare producten die geen schadelijke stoffen bevatten. En daar houd ik van. Mijn eerste indruk over deze producten vind je in dit artikel.

PURE WHITE COSMETICS REVIEW

PURE WHITE COSMETICS

Ik had nog niet eerder van het merk Pure White Cosmetics gehoord tot ik werd getagd in een bericht door een kennis.
In dat bericht vroegen ze om een testpanel en dat leek mij leuk om te doen. Juist omdat ik als blogger altijd producten test en omdat natuurlijke producten mij altijd aanspreken.
En goed nieuws, ik werd uitgekozen. Dus bij deze ga ik de uitdaging aan om de producten van Pure White Cosmetics 5 weken te gebruiken.
Je kunt meer informatie over het merk vinden op de website van Slow Beauty. Tevens is het te koop via onder andere de webshop van Slow Beauty.

CLEANSING MILK

PURE WHITE COSMETICS REVIEW

We beginnen met de eerste stap. Namelijk het reinigen van de huid en ik begin met de Cleansing Milk €20,09.
De Cleansing Milk vind ik qua substantie net iets te dun, het had van mij wel iets dikker gemogen maar dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur.
De geur van de Cleansing Milk is heel zacht, het doet me een beetje denken aan baby’s.. Ik ruik dat er inderdaad geen parfum aan is toegevoegd en ik ben al bekend met natuurlijke huidverzorgingsproducten dus vind ik de geur niet heel raar.

Pure-white-cosmetics-skincare-natuurlijk-review-9671Ik breng de milk aan op mijn gezicht en masseer dit goed in, ook bij mijn ogen want het hoort zo mild te zijn dat het ook gebruikt kan worden op gevoelige plekjes.
Vervolgens spoel ik de milk af met warm water. Mijn oogmake-up wordt er niet erg mee verwijderd maar de rest van mijn make-up wel.
Ik vind de milk lekker zacht aanvoelen en het geeft mijn huid geen droog of trekkerig gevoel.

CLEANSING FOAM

PURE WHITE COSMETICS REVIEW

De tweede stap is het wassen van mijn gezicht en daarvoor gebruik ik de Gentle Cleansing Foam.
Deze zit in een pompje wat ik persoonlijk altijd erg prettig vind in gebruik. De geur hiervan is zo mild dat ik het eigenlijk niet zozeer ruik. Ik pomp ongeveer drie keer en breng het aan op mijn gezicht. De foam blijft de substantie zoals het op mijn hand was, het verandert niet in meer schuim en lijkt mijn huid goed te reinigen.
Ook hierbij geldt: mijn oogmake-up wordt niet volledig verwijderd. De rest van mijn gezicht wordt wel goed schoon voor mijn gevoel. De cleansing foam kost €18,30.

KLEI MASKER

PURE WHITE COSMETICS REVIEW

Stap drie, en dat doe ik 1 keer per week is het gebruiken van een masker. Het Purifying Clay Mask (€19,20) is in poedervorm geleverd en meng je met dezelfde hoeveelheid water. Namelijk ongeveer een theelepel (ik gebruik er twee want ik wil altijd lekker veel).
Het masker doet me een beetje denken aan het Aztec klei masker en ik vraag me af of ik het ook kan mengen met appel cider azijn. Misschien werkt dat ook wel goed?
Het masker wordt roze wanneer het wordt gemengd en ik breng het vervolgens aan op mijn gezicht met een kwast.

Pure-white-cosmetics-skincare-natuurlijk-review-9675Na een minuut of 4 droogt het masker op en begint het wat trekkerig aan te voelen, dit is normaal met een kleimasker dus ik laat het nog even zitten tot er 10 minuten om zijn.
Wat ik erg prettig vind is dat dit masker makkelijk te verwijderen is. Mijn ervaring met kleimaskers is dat het een eeuwigheid is om deze maskers te verwijderen.
Deze dus niet. Mijn huid voelt lekker zacht aan en heeft nog wat hydratatie nodig dus gaan we door naar stap 4.

MOISTURIZER

PURE WHITE COSMETICS REVIEW

Tot slot door naar de crème. Het is een Daily Moisturizer (€23,75) wat betekent dat het geen volledige dagcrème is maar echt een hydraterende crème.
Ik gebruik vaak wel een dagcrème na mijn moisturizer maar als er genoeg vocht aan de huid wordt gegeven heb ik aan een moisturizer ook genoeg. En dat heb ik ook inderdaad met deze moisturizer.
Ik heb geen dagcrèmes nodig om mijn huid gehydrateerd te laten voelen. De crème is lekker romig en smeert daardoor goed uit op mijn gezicht.
Het ruikt heel subtiel schoon, nog minder geur dan de cleansing milk maar dat betekent dat er werkelijk geen parfum of geurstof is toegevoegd en dat vind ik prettig.
Ook mijn make-up kan prima worden aangebracht na deze moisturizer.

PURE WHITE COSMETICS REVIEW
PURE WHITE COSMETICS REVIEW

OORDEEL

Mijn algehele mening over deze lijn is goed! Ik houd van natuurlijke producten en weet uit ervaring dat het echt goed doet voor mijn huid.
Over de geur ben ik wat minder enthousiast, ik houd van lekkere geuren maar voordeel is wel weer dat er dus geen parfum of geurstof is toegevoegd waardoor ik het voor lief neem.
De verpakkingen vind ik erg mooi, wit en clean. Voor mij straalt dat ‘schoon’ uit en ook wel wat luxe.

Gebruik jij wel eens of altijd natuurlijke cosmetica?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May