Hey, dit is leuk! En vooral nieuw. De Blend it Yourself Pigment Drops van Clinique zijn druppeltjes pigment (zoals de naam al zegt) die je mengt met je dagcrème of moisturizer. Je kunt zelf bepalen hoe dekkend je het wilt hebben door meer of minder druppels aan je crème toe te voegen. In dit artikel lees je wat ik ervan vind en kun je ook de voor- en na foto’s bekijken. 

CLINIQUE BLEND IT YOURSELF PIGMENT DROPS

BLEND IT YOURSELF MET CLINIQUE: PIGMENT DROPS

Dit vind ik dus mega tof. Ik heb dit nog niet eerder geprobeerd en ik kende dit concept ook nog niet. Clinique beschrijft het als volgt:

Eén druppeltje, eindeloze mogelijkheden. Clinique introduceert de nieuwe BIY Blend it Yourself kleurpigment druppeltjes. Daarmee verander je iedere dagcrème in een BB, CC of een dekkende foundation door simpelweg het aantal druppeltjes dat je gebruikt aan te passen.
Het geeft je direct een flawless dekking maar mét de textuur, finish en voordelen van je eigen favoriete dagcrème.

Maar wat zijn het nu precies?
De Pigment Drops bevatten intense en pure pigmenten die verwerkt zijn in een lichtgewicht twee-fasen formule. Door goed te schudden worden de twee vloeistoffen gemixt tot een dunne vloeibare formule die met je crème kan worden gemengd.
Zo maak je dus je foundation op maat. Eén drupje is voldoende voor een transparante dekking en twee of drie voor een meer flawless dekking. Daarnaast heeft het product een speciale ‘instant blending technologie’ die geactiveerd wordt zodra je de druppeltjes mixt met je crème.

GEBRUIK

BLEND IT YOURSELF MET CLINIQUE: PIGMENT DROPS

De eerste keer dat ik de pigment drops gebruikte deed het precies net niks. Ik moet ook eens leren om altijd de gebruiksaanwijzing te lezen voor ik iets gebruik…
Ik moet namelijk goed schudden (het liefst 10 seconden) voordat ik de drops door mijn dagcrème meng. Dus de tweede keer heb ik inderdaad even goed geschud.
Vervolgens neem je de hoeveelheid dagcrème die je altijd gebruikt op je hand ende je er het gewenste aantal druppeltjes van de BIY pigment drops bij.
Zelf gebruik ik 1 druppeltje omdat ik momenteel een redelijk cleane huid heb, als ik wat meer last heb van een onzuivere huid dan kan ik natuurlijk nog 2 of 3 druppels gebruiken.

BLEND IT YOURSELF MET CLINIQUE: PIGMENT DROPS
BLEND IT YOURSELF MET CLINIQUE: PIGMENT DROPS
BLEND IT YOURSELF MET CLINIQUE: PIGMENT DROPS

Daarna breng je het aan op je gezicht. Zelf heb ik het gewoon met mijn handen gedaan maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een kwast of een spons te gebruiken.

OORDEEL

BLEND IT YOURSELF MET CLINIQUE: PIGMENT DROPS

Ik ben echt heel aangenaam verrast door de pigment drops. Zeker voor in de zomer is dit een heel fijn product omdat ik dan geen hele dekkende foundation wil dragen.
De pigment drops maken de huid nét even wat egaler en verbergen de kleine onregelmatigheden met 1 druppeltje. Mocht je nu wat meer last hebben van een onzuivere huid dan kan je gewoon meer druppeltjes gebruiken. Super handig! Je kunt dus zelf je eigen foundation bepalen zonder meerdere flessen te moeten kopen.

DE PIGMENT DROPS ZELF

BLEND IT YOURSELF MET CLINIQUE: PIGMENT DROPS

AANGEBRACHT MET DE DAGCRÈME

BLEND IT YOURSELF MET CLINIQUE: PIGMENT DROPS

RESULTAAT MET 1 DRUPPEL

VOOR

BLEND IT YOURSELF MET CLINIQUE: PIGMENT DROPS

NA

BLEND IT YOURSELF MET CLINIQUE: PIGMENT DROPS

VERKRIJGBAARHEID

De BIY Pigment Drops zijn natuurlijk verkrijgbaar op de eigen website van Clinique in twaalf (!) verschillende tinten (handig!!). Een flesje bevat 10ml en kost €35,50. Ook bij de Douglas kun je de BIY kopen maar deze heeft niet alle kleuren in het assortiment.
Het is inderdaad een heel klein flesje maar je moet er ook aan denken dat je maar 1 of 2 druppels per keer gebruikt. Je doet er dus vrij lang mee.
Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Heb jij wel eens pigment drops gebruikt?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May