Ja, ik kwam het tegen. Hét middel tegen puistjes. De Mario Badescu drying lotion. Kylie Jenner zweert erbij dus ja, dan moet het wel goed zijn toch? Tenzij ze er voor betaald krijgt om het te promoten.. Ik besloot dus om het zelf uit te proberen en mijn eerlijke mening te geven over deze ‘holy grail’.

MARIO BADESCU

Misschien heb je nog niet gehoord van het merk Mario Badescu want in Nederland is het nog niet heel erg bekend. Toch bestaat het merk al sinds 1967 en is dus 50 jaar oud dit jaar!
Mario Badescu specialiseert zich in acné problemen en anti-veroudering. Iets waar we allemaal mee te maken krijgen. Het merk is daarnaast ook dierproefvrij en wordt in Nederland verkocht op onder andere Cosmania.nl. Daar heb ik de mijne in ieder geval wel besteld 🙂

DRYING LOTION

HÉT MIDDEL DAT KYLIE JENNER GEBRUIKT VOOR PUISTJES: MARIO BADESCU

Door naar de review want jullie zijn natuurlijk razend benieuwd of dit echt het wondermiddel is tegen pukkeltjes en puistjes.  De Drying Lotion is te koop voor €18 en bevat 29ml.
Ten eerste is het een klein glazen flesje dat eruit ziet alsof het uit een oude apotheek is gelopen. Ik vind het leuk, ik hou daar wel van en geeft me het idee dat het serious business is.
Grappig is het dat de vloeistof in de drying lotion uit twee delen bestaat. Onderin een dikkere vloeistof die roze van kleur is en bovenop een waterige substantie die transparant van kleur is.

HÉT MIDDEL DAT KYLIE JENNER GEBRUIKT VOOR PUISTJES: MARIO BADESCU
HÉT MIDDEL DAT KYLIE JENNER GEBRUIKT VOOR PUISTJES: MARIO BADESCU

Het is de bedoeling dat je de vloeistof dus NIET schudt. May, lees altijd eventjes, want uiteraard ging ik meteen schudden. Niet doen dus!
Je opent gewoon het flesje en er komt een ziekenhuis geur uit van hier tot Tokio. Alsof je midden in de steriele operatiekamer zit. Oh, en een combinatie van pleisters.
Ik vind het niet echt vies ofzo maar lekker is anders. Vervolgens doe je er een wattenstaafje in en brengt die helemaal naar beneden in het roze gedeelte.
Vervolgens stip je je pukkeltjes aan met je wattenstaafje. Doe dit voordat je gaat slapen trouwens, want je loopt met witte vlekken op je gezicht 😉

HÉT MIDDEL DAT KYLIE JENNER GEBRUIKT VOOR PUISTJES: MARIO BADESCU
HÉT MIDDEL DAT KYLIE JENNER GEBRUIKT VOOR PUISTJES: MARIO BADESCU

En dan ga je slapen.
De drying lotion doet ook eigenlijk wat de naam zegt. Het droogt je pukkeltje uit en daardoor verdwijnt je grote vriend ’s nachts.
Misschien kennen jullie het tandpasta trucje wel? Dit droogt je pukkeltje ook uit, maar tandpasta bevat ook heel agressieve ingredienten die bedoelt zijn voor je tanden en niet je huid, geen goed idee dus.
Deze lotion doet eigenlijk wat de tandpasta ook doet maar nog beter en is niet schadelijk voor je huid. Let wel op: Breng de lotion alleen aan op je puistje. Het is namelijk niet de bedoeling dat je huid eromheen uitdroogt. Zeker voor mensen met een droge huid is het belangrijk dat je dit alléén op het puistje aanbrengt.

HÉT MIDDEL DAT KYLIE JENNER GEBRUIKT VOOR PUISTJES: MARIO BADESCU
HÉT MIDDEL DAT KYLIE JENNER GEBRUIKT VOOR PUISTJES: MARIO BADESCU

Ik heb het dus geprobeerd. Op alle puistjes een beetje lotion aangebracht en vervolgens gaan slapen.
De volgende ochtend zaten de roze/witte vlekjes er nog op. Het droogt namelijk op op de huid.
Ik heb de lotion op een grotere puist aangebracht die wel minder is geworden in de nacht maar niet volledig is weggegaan.
De kleinere puistjes heeft de lotion wel doen laten verdwijnen. Die waren echt volledig weg de volgende ochtend.
De lotion moet je trouwens niet op een kapotte huid aanbrengen, dus niet doen als je net een puistje hebt uitgeknepen. Dat deed ik en dat brandde toch wel wat.. Is niet de bedoeling zeg maar. Het brand evengoed een heel klein beetje wanneer je het aanbrengt maar dat is niet pijnlijk verder en binnen 5 seconden weer weg.
Ik ben er trouwens wel heel tevreden over! En ga het zeker vaker proberen. Ook kreeg ik een reiniger sample bij mijn bestelling en die ruikt ook zooo lekker. Ik ben fan van het merk!

Ken jij het merk Mario Badescu al? Zo ja, wat raad jij aan?

May