Smeren is het beste wat je kunt doen in de zomer. Mét een factor natuurlijk. Olie, lotion of milk. Het is maar net wat jij wil. Nu is er ook een mist oil van Clinique. De SPF is 30 en beschermt je dus goed. In deze review laat ik je zien wat ik vind van het nieuwste product van dit merk.

CLINIQUE

Clinique 30 SPF

Natuurlijk kennen jullie het merk Clinique wel. Al jaren is dit hét skincare en make-up merk waar geen parfum en andere rotzooi aan is toegevoegd waardoor heel veel mensen van dit merk zijn gaan houden.
Zelfs zonder parfum ruiken de producten nog prima. Ik heb inmiddels al een waslijst aan producten gereviewd van Clinique: make-up én skincare. Als je benieuwd bent klik je even hier.
Maar nu verder naar dit zomerproduct. Alleen al van de kleur word ik blij.

SPF 30 VIRTU-OIL BODY MIST

Clinique 30 SPF

Clinique 30 SPF

De dermatologen van Clinique hebben altijd al het belang van een goede huidverzorging benadrukt, vooral in de zon. Daarom hebben zij de ultieme bescherming ontwikkeld die mild genoeg is voor ieder huidtype. De Clinique SPF30 Virtu-Oil Body Mist en kost €28,50.

Clinique 30 SPF
Clinique 30 SPF

Deze zonbescherming is een lichtgewicht product en heeft de textuur van een droge body-oil met de door dermatologen geteste zonbescherming die je huid nodig heeft. De olievrije en niet vette, vloeibare zonbescherming geeft een 3:1 bescherming tegen UVB/UVA, wordt direct opgenomen en heeft een verslavend verkoelend effect op de huid. Aldus Clinique.
De spray zorgt ervoor dat aanbrengen snel en zonder knoeien is, even snel bijwerken vanuit iedere hoek kan (dus ook op zijn kop).

De belangrijkste voordelen:

  • Direct verkoelend effect
  • Olievrij, niet vet
  • Wordt snel opgenomen en geeft een glanzende skinfinish
  • 360 graden spray, kan vanuit iedere hoek worden opgespoten
  • Geschikt voor alle huidtypes, ook voorde gevoelige huid
  • Getest op foto-allergie en foto-toxiteit, veroorzaakt geen puistjes, op allergieën getest, 100% pafumvrij en dermatologisch getest.

De belangrijkste ingrediënten:

  • Homosalate en Octisalate: Chemische zonnefilters die UVB stralen absorberen en de huid beschermen tegen verbranding.
  • Avobenzone: Een in olie oplosbaar ingrediënt dat alle UVA stralen absorbeert die de huid langdurig beschadigen.
Clinique 30 SPF

WAT VIND IK?

Dat is dus wat jullie graag willen weten. Anders was je wel naar de winkel gegaan en had je dit niet opgezocht en/of gelezen 😉
Het product kwam ruim op tijd. Twee weken geleden begon het al hartje zomer te worden en was het écht tijd om een hoge bescherming te gaan gebruiken.
Ik heb de spray op het strand gebruikt én in het zwembad met temperaturen tot 30 graden. In de volle zon én in de schaduw, dus ik kan mijn mening helemaal geven.

Ik heb de spray gebruikt met tempraturen tot 30 graden

Clinique 30 SPF
Clinique 30 SPF

First of all, het flesje kan inderdaad ondersteboven worden gebruikt. Fijn! Ook kan ik het direct op mijn huid sprayen om het vervolgens uit te ‘smeren’ over mijn huid. De spray komt gewoon op de plekken waar je op richt (ik heb wel eens zonnebrand producten gebruikt die op de televisie spetterden als ik het op mijn benen spoot :-|).
Anyway, de geur is gewoon neutraal. Enigszins jammer want ik hou van de tropische zonnebrand geuren maar ik weet dat dat niet voor iedereen geldt. Dus dit is voor iedereen prima te gebruiken,
Ben ik verbrand? Nee totaal niet! Mijn vriend overigens wel die zich niet had ingesmeerd… Ik heb de spray niet op mijn gezicht gebruikt trouwens. Dat durfde ik niet zo goed (sorry, puistjes gevoelig), daarvoor heb ik een speciale gezichtszonnebrand gebruikt.
Al met al ben ik dus tevreden over dit product. Naast dat het haar werk doet is het inderdaad mooi om te zien. Mijn benen glimmen mooi zonder dat échte olie-effect te hebben. Ze hebben meer een ‘glow’ zeg maar.

VERKRIJGBAARHEID

Clinique 30 SPF

De  Body Spray is verkrijgbaar bij alle Clinique verkooppunten (ICI Paris XL en Douglas bijvoorbeeld) en je kunt ze ook bestellen bij de webshop van Clinique.

Bescherm jij je wel goed tegen de zon?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May