Urban Decay is bij veel van jullie bekend als make-up merk. Een prachtig make-up merk trouwens. Maar wist je dat ze ook reinigingsproducten hebben? De Meltdown lijn is een collectie met allemaal reinigers. Vandaag review ik de ‘Cleansing Oil Stick’ en de ‘Lip Oil Stick’. 

URBAN DECAY

REINIGING MET URBAN DECAY: MELTDOWN

Urban Decay was al jaren bekend in Amerika en sinds kort heeft het merk Nederland ook veroverd. Dankzij de beauty bloggers en vloggers is het merk in razend tempo heel populair geworden.
Van oorsprong is het merk Amerikaans en is een onderdeel van het moederbedrijf L’Oreal en is in 1996 ontstaan.
Het merk staat bij PETA geregistreerd als diervriendelijk en er wordt dus nooit op dieren getest.

Urban Decay wil niet in China verkopen omdat zij niet op dieren willen testen. Hoera!

Want (hoera hoera) Urban Decay heeft besloten om NIET in China te verkopen omdat de producten daar wél op dieren moeten worden getest. Eat that MAC (sorry, maar groot applaus voor Urban Decay dus).
Het bekendste palette van het merk is ‘Naked’ en daarmee is Nederland toentertijd dan ook veroverd. Inmiddels kent iedere make-up liefhebber het merk wel en weten we allemaal dat alle items pareltjes zijn.
Het merk verkoopt vooral make-up maar heeft nu dus ook een make-up reinigingslijn. En daar ga ik het vandaag over hebben!

MELTDOWN

Meltdown is dus een make-up reinigingslijn en bevat 4 producten. Namelijk een Hydrating Gel, een Dissolving Spray, een Cleansing Oil Stick en de Lip Oil Stick. Die laatste twee vind je terug in dit artikel.
De lijn is speciaal gemaakt om langhoudende make-up te verwijderen. Want dat is vaak nogal moeilijk te verwijderen. Denk aan een long lasting liquid lipstick, zie dat er maar eens af te krijgen zonder je lippen keihard te moeten boenen (niet goed voor je lippen, hallo velletjes!).

De lijn is bedoeld om alle langhoudende make-up tot het laatste beetje te verwijderen

De formules van Meltdown zijn ervoor gemaakt om zelfs de laatste beetjes make-up resten te verwijderen (zelfs de vice lipstick die ik aankomende week ga reviewen).
De removers beloven krachtig op te treden maar zacht te zijn voor de huid. De producten verzorgen, hydrateren en verfrissen de huid zonder het vettig te laten worden. Joe, benieuwd!

CLEANSING OIL STICK

REINIGING MET URBAN DECAY: MELTDOWN

Eerst even wat informatie over de Cleansing Oil Stick. Het is een 3-fase remover op oliebasis die verandert van balsem naar vloeibare olie en vervolgens naar microfoam. Het product moet droog worden aangebracht, rechtstreeks vanaf de stick en vervolgens masseer je het zacht op de huid tot het vloeibaar wordt.

REINIGING MET URBAN DECAY: MELTDOWN
REINIGING MET URBAN DECAY: MELTDOWN

Wanneer je vervolgens wat water toevoegt dan verandert het in schuim als je het nog even verder masseert. Wanneer je het van je gezicht afspoelt wordt alle make-up verwijdert. De stick is handig voor op reis omdat hij niet lekt én mag mee in het vliegtuig (handbagage dus, handig!).
De olieformule bevat onder andere kurkumawortel extract, olie van zonnebloempitten en Vitamine E.

REINIGING MET URBAN DECAY: MELTDOWN
REINIGING MET URBAN DECAY: MELTDOWN

Natuurlijk heb ik het uitgeprobeerd. De verpakking ziet er lekker Urban Decay-achtig uit door de kleuren. Hou ik van.
Ik vond het wel een beetje gek om de stick meteen op mijn huid te zetten aangezien daar dus allemaal make-up op zit. Maar hey, je leeft maar één keer 😉 en op zich valt het mee hoor. Het is gewoon even wennen eigenlijk.
Ik ga met de stick over mijn huid heen en dan over alle grote oppervlaken (voorhoofd, wangen, kin en neus) en vervolgens masseer ik dat in. Het verandert inderdaad in een olie-achtige substantie en als ik daarna water op mijn handen doe en het weer masseer gaat het licht schuimen.
De geur vind ik persoonlijk niet heel denderend. Het is absoluut niet vies maar het ruikt ook niet zalig. Als ik het vervolgens afspoel dan is inderdaad al mijn make-up eraf (en ik heb het met full face make-up en langhoudende make-up uitgeprobeerd). De ogen kan ik er niet mee doen. Op zich zou ik het wel fijn vinden als daar ook nog een product van komt in deze lijn!

LIP OIL STICK

REINIGING MET URBAN DECAY: MELTDOWN

Door naar de volgende. Namelijk de Lip Oil Stick. Erg handig want ik heb wel eens moeten boenen om mijn langhoudende lipstick te verwijderen, en dat is niet goed voor de lippen. Geloof me. Ik vind hem trouwens ook heel fijn om te gebruiken als ik veel lip swatches moet maken. Hierdoor worden mijn lippen niet zo snel droog.
Urban Decay vond ook dat het tijd werd om een remover te ontwikkelen die langhoudende lipstick verwijderd. De Vice Liquid Lipstick van het merk is namelijk ook een langhoudend product en lastig te verwijderen.
Deze remover is krachtig genoeg om het wél te verwijderen. De zijde-achtige formule brengt soepel aan en verwijdert zelfs de meest langhoudende lipproducten.

REINIGING MET URBAN DECAY: MELTDOWN
REINIGING MET URBAN DECAY: MELTDOWN

De Lip Oil Stick moet worden aangebracht op de lippen om vervolgens met een watje te worden afgeveegd. Je veegt dan zo de lipstick weg. Je lippen zijn schoon, gehydrateerd en klaar voor een volgende kleur!
De verzorgende formule bevat ingredienten waaronder Vitamine E en ceramiden. Dankzij het ‘gel oil systeem’ voelt het niet olie-achtig maar juist zijdezacht aan. Je kunt hem zelfs als lipbalm gebruiken!

REINIGING MET URBAN DECAY: MELTDOWN
REINIGING MET URBAN DECAY: MELTDOWN

Het klopt! De lipstick is er echt zó af! Wat fijn! Ik gebruikte hiervoor meestal een oogmake-up remover maar die is niet zo verzorgend als deze stick.
Juist omdat het ook verzorgend werkt vind ik dit product zo fijn. Na een uurtje lippen swatches zijn mijn lippen normaal gesproken echt stuk en beginnen velletjes te krijgen. Maar met deze stick is dat dus niet zo.
Ik stop hem ook gewoon in mijn tas om te gebruiken gedurende de dag, want als lipbalm vind ik hem ook superfijn.
Zeker iets waar ik héél enthousiast van word!

VOOR

REINIGING MET URBAN DECAY: MELTDOWN

NA

REINIGING MET URBAN DECAY: MELTDOWN

Zoals je kunt zien had ik dus echt een full face make-up hier. En hangt mijn ene wimper er half af, hey we zijn niet allemaal perfect hoor.
De oogmake-up heb ik geprobeerd te reinigen met de stick maar ging wel wat lastig, ik kreeg niet alles weg dus heb ik uiteindelijk een andere oogmake-up remover gebruikt. Ik zou dus heel blij worden van een oogmake-up remover in de Meltdown lijn.
Verder is alle make-up er inderdaad moeiteloos afgegaan! En voelt mijn huid inderdaad aan alsof ik het net heb ingesmeerd met een moisturizer zonder dat het vet aanvoelt.

VERKRIJGBAARHEID

De Cleansing Oil Stick koop je voor €25,05 en de Lip Oil Stick voor €18. Omdat het sticks zijn doe je er ook redelijk lang mee dus dat is fijn.
De gehele Meltdown lijn is natuurlijk exclusief te koop bij Ici Paris XL online en gewoon in de winkel.

Heb jij al wat toffe items van Urban Decay?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May