Ik kom steeds meer producten tegen met ingredienten waarvan ik denk ‘Hè? Dat in je huidverzorging?’. Zo ook met deze producten. Daar zit namelijk Rooibos in. Wat we waarschijnlijk allemaal toch wel kennen van de thee.
Het merk Natuurlijk Rooibos is een diervriendelijk merk met een assortiment huidverzorging. In dit artikel test ik de Classic lijn, een facewash, een toner en een crème.

ROOIBOS IN JE SKINCARE

NATUURLIJK ROOIBOS

Natuurlijk Rooibos is ontwikkeld vanuit een passie voor de natuur en voor Zuid-Afrika. De interesse voor de rooibos skincare ontstond bij bezoeken aan rooibosplantages in het Cedergebergte.
Rooibos bevat veel anti-oxidanten, vitaminen en mineralen en zou dus niet alleen voor thee lekker zijn maar ook prima kunnen werken als skincare.
Het merk staat voor goede en eerlijke producten die passen bij een gezonde lifestyle. De producten worden op natuurlijke wijze geproduceerd en worden niet getest op dieren.

Rooibos is niet alleen voor in je thee. Het blijkt heel efficiënt te zijn in je huidverzorging.

Rooibos voor de huid heeft veel voordelen. Denk aan kalmerend en verzorgend (heel fijn bij eczeem en acné), het gaat veroudering tegen, het geeft extra verzorging aan de gevoelige huid, het bevordert het herstellend vermogen van de huid en het kalmeert en verzacht bij zonverbranding.

DE CLASSIC LIJN

ROOIBOS IN JE SKINCARE

Ik ging de Classic lijn proberen. Deze lijn is geschikt voor een normale tot gecombineerde huid. Goed dus voor het merendeel van de Nederlandse vrouw.
Ook is er nog een AdvantAGE lijn die geschikt is voor de rijpere huid. Maar hey, ik heb die nog niet nodig 😉
Anyway, de Classic lijn bestaat uit 7 producten. In dit artikel vind je de 3-stappen-verzorging-elke-dag die normaal te koop is voor €30 maar nu in de aanbieding is voor €18.

FACEWASH

ROOIBOS IN JE SKINCARE

Ik begin met de Diep Reinigende Facewash die los te koop is voor €8,80. Ik moet zeggen dat ik de prijzen goed vind. Zeer betaalbaar voor eigenlijk iedereen wel.
De tube bevat 250ml en verwijdert vuil, make-up resten en onzuiverheden. De facewash bevat natuurlijke plantaardige ingredienten. De hoofdingrediënten zijn groene rooibos en Vitamine B5. Meer ingrediënten vind je hieronder op de foto:

ROOIBOS IN JE SKINCARE

Ik heb de facewash nu een aantal keer gebruikt. Ik reinig mijn gezicht het liefst onder de douche dus dat heb ik vooral gedaan.
Ik heb mijn gezicht nat gemaakt en vervolgens de facewash in gemasseerd. Het is echt een gel qua structuur en zo voelt het ook na het aanbrengen. Het schuimt licht en het ruikt heel mild maar heeft een heerlijke geur. Een beetje een schone geur, het heeft niet echt een heel natuurlijke geur. Dat kan nog wel eens apart ruiken namelijk.

ROOIBOS IN JE SKINCARE
ROOIBOS IN JE SKINCARE

Mijn gezicht voelt erna schoon, zelfs mijn waterproof mascara gaat eraf met deze facewash en het prikt niet in mijn ogen.
Soms krijg je met producten voor de gecombineerde huid een wat trekkerig gevoel op de huid. Daar heb ik bij deze gel geen last van. Ik vind hem lekker!

TONER

ROOIBOS IN JE SKINCARE

Door naar de Verfrissende Toner. Deze kost los ook €8,80. Een toner gebruik je na het reinigen van het gezicht en zorgt ervoor dat de poriën sluiten en de crème die je erna aanbrengt beter intrekt.
De restjes van de reiniger worden ook verwijderd met een toner.
De hoofdingrediënten zijn groene rooibos en toverhazelaar.

ROOIBOS IN JE SKINCARE
ROOIBOS IN JE SKINCARE

Natuurlijk Rooibos geeft trouwens een leuke tip. Je kunt de toner ook in een spray flacon doen en hem dan gebruiken als een verfrissende spray.
Zelf gebruik ik de toner dus na het douchen op een wattenschijfje en ga ermee over mijn gezicht. De make-up is er echt al helemaal afgegaan door de facewash. Ik vind nog een klein beetje bij mijn haargrens die ik dus heb overgeslagen. Ook de toner heeft een milde zachte geur. Subtieler dan de facewash.
Ik ben geen frequent toner gebruiker dus op zich word ik hier niet heel enthousiast van maar het is wel een fijn product.

DAGCRÈME

ROOIBOS IN JE SKINCARE

En tot slot dan de dagcrème met SPF15  die los te koop is voor €16,80. Je bent dus écht goedkoper uit als je het 3-in-1-pakketje aanschaft.
De tube bevat 75ML en belooft de huid te hydrateren en te beschermen. De crème trekt makkelijk in en zorgt voor een niet-vette huid die is beschermd tegen de zon.
De hoofdingrediënten van de crème zijn groene rooibos, Vitamine C en Vitamine E.

ROOIBOS IN JE SKINCARE

De crème ruikt ten eerste écht heel erg lekker. Ik heb de crème nu een aantal keer gebruikt en iedere keer geniet ik weer van de geur. Wat fijn is, is dat de geur ook lang blijft hangen. Wanneer ik het heb opgedaan dan ruik ik het een halfuur later nog. Ik associeer het een beetje met een schone baby geur. Haha. Geen idee waarom. Maar het is lekker.

ROOIBOS IN JE SKINCARE
ROOIBOS IN JE SKINCARE

De crème heeft een witte kleur en is heel romig. Ik vind hem eerlijk gezegd niet heel snel intrekken want mijn gezicht blijft nog een tijdje vettig aanvoelen. Wel lekker vettig, maar niet handig als je meteen make-up wilt aanbrengen. De crème is voor mij ideaal dus voor no-make-up dagjes. En daar heb ik er trouwens best veel van, al zou je dat niet denken ;-).
Ik merk wel dat het goed hydrateert. Als de crème is ingetrokken na een halfuurtje voelt het goed gehydrateerd aan én ruik ik de geur nog steeds.

VERKRIJGBAARHEID

De producten van Natuurlijk Rooibos zijn te koop bij de webshop van dit merk. Hier vind je ook heel veel informatie over het merk, over het ingrediënt rooibos en natuurlijk over de producten.

Ben jij een echte rooibos liefhebber en spreekt dit jou ook wel aan?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf
Disclaimer

May